9 Nyíl

Michael van Gerwen és Gerwyn Price elődöntőbe dobta magát

2019. november 17. 10:24 - matyi96

Grand Slam of Darts 2019 - Wolverhampton - negyeddöntők, összefoglaló

A tegnap esti negyeddöntők mind izgalomban, mind pedig színvonalban is elmaradtak a péntek esti negyeddöntőktől. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem láttunk jó mérkőzéseket. Viszont Gary Anderson és Adrian Lewis sem tudta felvenni a versenyt ellenfeleikkel szemben, úgy éreztem mindkét mérkőzés elejétől kezdve, hogy csak a különbség lesz a kérdés. Nagyot nem tévedtem, nézzük mi történt.

mvg_price.jpg

Gerwyn Price - Gary Anderson 16-9

Sokkal nyugodtabb hangulatban zajlott le ez a "visszavágó" kettejük között. Gondolom senkinek sem kell mondanom, mi történt tavaly a döntőben, nagyjából ilyenkor. Persze, most mondhatnánk, hogy mindenki parázs meccsre számított, de nem lenne teljesen igaz, mert nyilvánvaló volt, hogy a mostani meccsükön nem lesz balhé. Balhé nem is volt. Price óriási elánnal nyitotta a meccset, az első öt legből ötöt behúzott. Persze kellett ehhez Anderson is. Öt leg után nagyon nehéz helyzetbe hozta magát a skót, és igazából innentől kezdve nem is volt kérdés a mérkőzésen. 

A szünet után annyiban változott a meccs képe, hogy ötből két leget Anderson gyűjtött be, viszont hármat Price. Ez azt jelentette, hogy Price már 8-2-re vezetett. Price több tizennégy nyilassal tudta növelni a már így is nagy előnyét. Anderson végre legeket nyert, viszont a játéka még mindig nem volt az igazi.

A folytatásban úgy tűnt, hogy Anderson megtalálta a dobóformáját. 8-2 után zsinórban meg tudott nyerni három leget, ráadásul ebben volt két ötkörös is, tehát emelkedett az átlaga egy kicsit a skótnak. Price azonban a lehető legjobbkor dobott egy tizennégy nyilas leget első pályáról, ezzel gyorsan megakadályozva azt, hogy Ando elhiggye, hogy visszakapaszkodhat. A következő leg még a Repülő Skóté lett, így 9-6-nál mentek újabb pihenőre.

Itt következett egy újabb fordulópont, a következő etapot 4-1-re hozta a walesi. Ezzel szerintem végleg megpecsételődött Anderson sorsa. 

A meccs hátralévő részében Anderson még két leget tudott megnyerni, a többi Price neve mellé került. Price a mérkőzést egy tizennégy nyilas leggel zárta le. Úgy gondolom, megérdemelt walesi győzelem született. A mérkőzés lehetett volna jobb, (de rosszabb is), Price 95-ös, míg Anderson 91-es átlagot ért el. Egyikük sem dobta kiemelkedően a kiszállókat, de Price 42%-a átlagosnak mondható. Mindössze egy száz feletti kiszállót láthattunk a meccsen, Price-tól egy 109-est. 

gp_vs_ga.jpg

Michael van Gerwen - Adrian Lewis 16-6

Adrian Lewis villantott már valamit ezen a tornán abból, amiért sokak nagy kedvence és talán joggal gondolhattuk azt, hogy talán most Gerwent is megszorongathatja. Nem mondom, hogy azt kellett volna gondolnunk, hogy megveri, de azt nem vártam, ami történt. 

Lewis ugyanis a lehető legrosszabbkor rukkolt elő egy újabb 90 alatti átlaggal, ami van Gerwen ellen körülbelül fényévente egyszer lenne elegendő. Ez a fényév nem most telt le, de ezzel tisztában volt Lewis, hogy amit produkált tegnap az rettentő kevés ahhoz, hogy meccset nyerjen a holland ellen. 

Már az első öt legben kiderült, hogy ki az úr a háznál, MvG 4-1-re hozta a kört. A holland dobott két ötköröst, egy négyköröst, meg egy tizenhat nyilas leget, Lewis válasza erre 2-0-nál egy tizenhat nyilas volt. 

A folytatás lényegében ugyanúgy telt el, mint az előző része a mérkőzésnek, annyi különbséggel, hogy Mighty Mike brutális tempót kezdett el diktálni. Tizennégy, tizenkettő és tizenhárom nyilasokkal húzott el 7-1-re, majd jött egy ötkörös játék Lewis-tól. Gerwen válasza erre egy tizenegy nyilas (ami lehetett volna tíz nyilas is) leg volt, 8-2.

Az újabb pihenő után Lewis két leget is meg tudott nyerni, de először Gerwen növelte az előnyét 10-2-re. 10-2 után egy újabb ötkörös érkezett Adriantől (ezekből kellett volna sokkal, de sokkal több), majd egy huszonegy nyilas leget is behúzott, kihasználva ellenfele hibáit. Az etap utolsó legjét a világelső nyerte. 

A mérkőzésen Lewis még összesen két leget tudott bezsebelni, Michael pedig a maradék ötöt. A világelső ezt mind ötkörösökből oldotta meg, mégpedig tizenhárom és tizennégy nyilasokból. Lewis két legje egy tizenhét és egy huszonegy nyilas volt. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy MvG lelépte Lewist. A holland a negyeddöntők legjobb átlagával (103,05) lépett tovább az elődöntőkbe, a mérkőzésen volt egy 132-es kiszállója is.

Az elődöntőket a mai nap délutánján kezdik meg. Nehéz dolga lesz Gerwyn Price-nak ha meg akarja védeni a címét, viszont talán ő az a játékos, aki megfoghatja a holland zsenit (még akkor is, ha az egymás elleni eredményeikből kiindulva semmi esélye sincs a walesinek).

mvg_lewwwis.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9115309652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.