9 Nyíl

Trónfosztás a férfiaknál, címvédés a nőknél

2019. december 01. 00:44 - Denis Potvin

Magyar csapatbajnokság - döntők

A férfi és a női csapatbajnoki döntőkkel ért véget a 2019-es magyar darts szezon. A férfiaknál egy zuglói klub bontott zászlót, a Smile DC nyerte a bajnoki címet, egy magas színvonalú döntőben a Pestújhely SC ellen. A nőknél viszont a Sport DC megőrizte első helyét. Itt is komoly csata volt, de végül nem sikerült a trónfosztás.

78044026_985812708453446_3830466196390543360_n.jpg

November 30-án játszották a 2019-es esztendő utolsó magyar dartsversenyét. A Magyar Csapatbajnoki cím sorsa volt a kérdés. Három osztályban harcoltak, feljebb feljutásért, a bennmaradásért, illetve legfelül pedig a bajnoki címért. A döntők előtt három fordulót rendeztek minden osztályban. Az első kettőben az erősorrendet, a harmadikban a csoportokból a továbbjutókat döntötték el ezek a párharcok.

Szerencsére sokan voltak a döntő napján is a Lurdy Házban. Nagyon sok érdeklődőt, akár egy sima bevásárlót is magával ragadott a verseny hangulata. Kívülállóként figyelve, azt vettem észre, hogy percről percre állnak meg emberek, főleg sok gyerek az üvegablakra tapadva figyelve a nyilakat dobálókat.

A versenyt leggyorsabban a nők fejezték be. Így aztán elsőként a női bajnoki cím védője, a Sport DC végzett ismét az élen. A három fős döntőben mellettük a Pestszentimrei és a Pécsi DC indult. Pozitívum, hogy a pécsiek voltak ez egyetlen vidéki női csapat, ami komplett csapatot tudott küldeni a döntőre.

A Sport DC mindkét meccsét megnyerte, a pécsieket 9-0-ra, a Pestszentimrét 9-6-ra verte. Így aztán megszerezte az első helyet. A második helyért döntő meccsen a Pestszentimre 9-4-re verte a Pécsi DC-t.

A 2019-es, steel darts női csapatbajnokság végeredménye

  • 1. Sport DC (Czipó Vivien, Kovács Tamara, Laczi Viktória, Vereczkey Dorottya, Németh Éva, Takácsné Fekete Franciska)
  • 2. Pestszentimrei SK (Erdei Nóra, Cserpes Ágnes, Mendelényi Linda, Harsányi Enikő, Kiss Viktória, Kövesdi Andrea) 
  • 3. Pécsi DC (Böhönyiné Valéria, Komárominé H. Dóra, Ragoncsa Dóra, Keszthelyi Klaudia)

A férfiaknál három osztályban folyt a küzdelem. Az első osztályban is nagy csaták folytak, és már az elődöntőben kiderült, hogy nem lesz címvédés. Ugyanis a tavalyi bajnok, Sport DC 2-0-ra kikapott az elődöntőben a Pestújhely SC-től. A másik ágon pedig a fiatalokból is álló, tehetséges Smile DC jutott a döntőbe. A zuglói csapat a Rucska Józseffel, Ihász Veronikával felálló Győri DC-t győzte le.

Aztán a Smile nem állt le. Bár a döntő szettét úgy bukta 9-6-ra, hogy egyszer sem vezetett, de 6-5-nél még szoros volt. A másodikban viszont egyszer sem állt vesztésre, 8-7-es PSC-vezetésnél volt szoros, de aztán jött Őri József és Borbély Richárdot, majd Végső „Morzsi” Jánost is legyőzte. Jött a döntő szett. A Smile 6-5-nél vesztésre állt, de aztán Lakatos, Prés, majd megint Lakatos, a végén pedig Őri hozta a meccsét. Narancssárgák behúzták a bajnoki címet.

Az első osztály végén, azaz a 9. helyen a Szombathelyi DCSE végzett, a Piliscsaba lett a 10. Az utolsó két helyen a Pécsi DC és a Újpalotai Kavicsos DSE végzett, ők búcsúztak az első osztálytól. A másodosztályból A szegedi Partiscum DC és a Hírös Hunok I. csapata jutott fel a legjobbak közé. A Partiscumban olyan játékosok szerepeltek, mint a válogatott Petrács Gábor, vagy Németh Szabolcs, aki megnyerte legutóbb a Magyar Darts Ligát. A csabaiak pedig 9-0, 9-3-raverték a Sport DC-Nagykőrös csapatát a feljutásért. Ebből az osztályból a Szolnoki Baglyok és a Sport DC III. csapata esett ki a harmadik osztályba.

A harmadik ligában 15 csapat küzdött a feljutó két helyért. A főágra került nyolc csapat közül aztán a Prince of Darts és a Storm DC Tata I. csapat nyújtotta a legjobb teljesítményt. Előbbi csoportelsőként továbbjutva az Arany Bikák DSE All Starst (9-6), a Cívis DSE-t (9-3), majd a Storm Tata I. (9-7) csapatát is legyőzve lett az osztály legjobbja. A tatai csapat az Arany Bikák Aranycsapatát (9-5), Majd Mátraterenyét (9-3) is legyőzte.

A 2019-es, steel darts férfi csapatbajnokság végeredménye:

  • 1. Smile DC I. (Vágó András, Lakatos Gergely, Prés Nándor, Hegyi Krisztián, Őri József, Szőgyényi Ferenc)
    2. Pestújhely SC (Borbély Richárd, Végső János, Szabados Attila, Melisek Zsolt, Bukovszki András, Várady György)
    3. Sport DC I. (Vereczkey Lajos, Mészáros Zsolt, Kovács Patrik, Strbik Péter, Szegecs Attila, Németh Norbert, Ziegenhám Medárd)

A másodosztály végeredménye

  • 1. Partiscum DC (Gémes Ferenc, Beleznai Gábor, Petrács Gábor, Németh Szabolcs, Németh Zoltán, Pásztor István, Sepsi Gábor)
    2. Hírős Hunok DC I. (Varga Balázs, Vida Mihály, Szitás Gábor, Balla Szabolcs, Helbert Márk, Kovács Zoltán)
    3. Békéscsaba Darts SE II. (Papp Rajmund, Szabó Dániel, Zsiros László, Székely Levente, Sztrovecz László, Ölei Annamária)

A harmadosztály végeredménye

  • 1. Prince of Darts DSE (Baji Károly, Katona Dávid, Jagicza Gábor, Szekrényes Viktor, Mersits László, Réthelyi Attila)
    2. Storm DC Tata I. (Bojtor Endre, Selmeci Zsolt, Vígh Gábor, Payer László, György Attila)
    3. Mátraterenye DBE I. (Rábaközi Áron, Hegedűs Zsolt, Hornyan Tamás, Sipos Patrik, Verbovszky Gábor, Verbói Szabolcs)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr10015332432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása