9 Nyíl

A PDC-világbajnokság résztvevői, 6. rész

2019. december 07. 15:44 - Dart Major

Pro Tour ranglistás kvalifikáltak 24-17

Nyakunkon a világbajnokság, december 13-án el fogják dobni az első nyilakat az Alexander Palace-ban. A vb-k és a PDC történetét már korábban megénekeltük, így talán a legpraktikusabb dolog, hogy a főszereplőkkel foglalkozzunk. Ahogy tavaly is tettük, bemutatjuk a 72 indulót, megnézzük, milyen eredményekkel készült a világbajnokságra, mire számíthat. Induljon tehát utazás. Tegnap elkezdtük a Pro Tour ranglistáról bejutottak felsorolását, ma pedig folytatjuk.
pdc_1_1_1.jpg

24. Cristo Reyes
A spanyol játékos 2015-ös felbukkanása óta mindig ott van a világbajnokságon. Más kérdés, hogy stabilan jó szériákat nem tud hozni a karrierjében. Erre remek példa az idei év is. A UK Openen elment a legjobb tizenhatig ami egy jó eredmény, de gyakorlatilag itt véget is értek az említésre méltó eredményei. Azért csak gyakorlatilag mert két alkalommal Players Championship versenyen a legjobb nyolcig azért eljutott. European Tour fordulóra csak egyszer jutott ki, a Players Finalst az első meccsen befejezte, szóval nem brillírozott. Ám veszélyes játékos a spanyol ha elkapja a fonalat, ha ez megtörténik akkor abszolút esélyes arra, hogy Lourence Illagant legyőzze első meccsén és utána megszorítsa Adrian Lewist.


23. Josh Payne
A még mindig csak huszonöt éves angol játékos nem ma kezdte a dartsot és már harmadik alkalommal jutott ki a világbajnokságra. Idén kiemelkedő eredményt ért el a UK Open során, ahol a legjobb nyolcba elküzdötte magát. Több nagy durranást nem tudott produkálni azonban. Háromszor bejutott a legjobb tizenhat közé a Players Championship aktuális fordulójában, ötször pedig a legjobb 32-ig ért el. A European Tour fordulók közül ötre jutott el, egyszer ment egy kört ezeken. Első ellenfele majd Diogo Portela lesz az Ally Pallyben, a legjobb 64 között jöhet majd Dimitri van den Bergh.

22. Mark McGeeney
A BDO korábbi ranglista vezetője és vb döntőse McGeeney első PDC-s évében kivívta magának a helyet az Alexandra Palace színpadán. Ehhez egy elődöntőre, és hat nyolcaddöntőre volt szüksége a Players fordulókon. A European Tour selejtezők nem sikerültek túl fényesen neki, csak kettőre jutott ki, de a European Darts Grand Prix során a legjobb tizenhat közé eljutott. A vb-n először Matt Campbell ellen játszik, ha nyer akkor Ricky Evans lesz az ellenfele.


21. Ritchie Edhouse
Edhouse számára jól sikerült az idei Pro Tour sorozat. Különösen a E.T. hiszen itt öt versenyre jutott ki. Háromszor a második körbe jutott, egyszer pedig a legjobb tizenhat közé is bejutott. A Players sorozatban kétszer játszott nyolcaddöntőt tudott játszani. Major tornákra nem jutott ki, de a Pro Tour sorozatban elért sikerei kárpótolták ezért, pláne, hogy először jutott ki a vb-re. Itt a sors Borisz Kolcovot dobta neki, akit ha legyőz James Wade következhet.

20. Arron Monk
A korábbi kiváló játékos Colin Monk fia, 2014 után tudott újra világbajnokságra kvalifikálni.A 2011-es junior világbajnok idén elég jól teljesítette a Players Championship sorozatot. Elődöntőbe is jutott, kétszer játszott negyeddöntőt és kétszer nyolcaddöntőt is. A European Tour selejtezők nem sok sikert hoztak számára, összesen kettő állomásra jutott ki, ezekből egyszer tudott egy kört menni. A UK Openen és a Players Finalson a legjobb 64 között esett ki. Az idei vb-n Jose Justicia Perales lesz első ellenfele, ha sikerrel veszi ezt a kört akkor Stephen Bunting lesz a következő ellenfele.

19. Ryan Searle
Searle tavaly a legjobb tizenhatba jutott a vb debütálásán, most pedig újra kvalifikált. Idén elkerülték a kiugró eredmények, főleg az év második felében. Az év elején rögtön háromszor a legjobb tizenhatig jutott Players fordulókon és szintén tizenhatba került a European Darts Grand Prixen is. Június után alig nyert pénzt, a legjobb 32-ig csak kétszer jutott el, de az év eleje sima kvalifikálást ért számára. Robbie King lesz az első körös ellenfele, akit ha legyőz Steve West lesz a következő.


18. Darius Labanauskas
A litvánok legjobbja tavalyi debütálásakor a legjobb 32-ig jutott a vb-n és most is sikerrel vette a kvalifikációt. Méghozzá nem is a skandináv-balti kvaliból jutott ki , hanem a nehezebb Pro Tour sorozatból. A Players Championship kiválóan sikerült számára. A tizenötödik állomáson döntőbe jutott, míg a tizennegyediken elődöntőzött. Ezeken kívül akadt még egy-egy nyolcaddöntője is mind a Players mind a European Tour sorozatban. A UK Open nem sikerült neki, a Players Finalson viszont tudott menni egy fordulót. A vb-t majd Matthew Edgar ellen kezdi, siker esetén Ian White lesz a következő ellenfél.


17. Luke Humphries
Az idei junior világbajnoknak igen nehéz éve volt. Mentális gondokkal küzdött, egy időre abba is hagyta a játékot, de aztán visszatért. Ennek ékes bizonyítéka a junior világbajnoki cím. Idén harmadszor fog az Ally Pally színpadán játszani, tavaly ugye a nyolcig eljutott. Idén háromszor jutott ki European Tour fordulóra, mind a háromszor a második kör volt a végállomás számára. A Players Championship sorozat egy negyeddöntőt és három nyolcaddöntőt hozott számára. A nagy tornákon a 64 volt a végállomás a UK Openen és Players Finalson is. A vb kemény menet lesz, első ellenfele rögtön Devon Petersen lesz. Ha győz akkor Jermaine Wattimena következik.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9615342236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása