9 Nyíl

A PDC-világbajnokság résztvevői, 7. rész

2019. december 08. 18:14 - Dart Major

Pro Tour ranglistás kvalifikáltak 16-1

Nyakunkon a világbajnokság, december 13-án el fogják dobni az első nyilakat az Alexander Palace-ban. A vb-k és a PDC történetét már korábban megénekeltük, így talán a legpraktikusabb dolog, hogy a főszereplőkkel foglalkozzunk. Ahogy tavaly is tettük, bemutatjuk a 72 indulót, megnézzük, milyen eredményekkel készült a világbajnokságra, mire számíthat. Induljon tehát utazás. Tegnap a második részt tettük közzé a Pro Tour ranglistáról, ma pedig befejezzük ezt a részt.
pdc_1_1_1.jpg

16. Raymond van Barneveld
A korábbi ötszörös világbajnok (és háromszoros "ezüst érmes") holland régóta csak árnyéka önmagának. Idén pedig megesett az ami régóta nem fordult elő: kiesett a legjobb 32 közül a világranglistáról. Csak a Pro Tour maradt neki de ott sem mutatott túl sokat: egy döntőt tudott összehozni a Players Championship sorozatban, valamint egyszer sikerült a legjobb tizenhatba jutnia. A European Tour fordulókon is a legjobb tizenhat volt a legjobb eredménye, ezt kétszer is megcsinálta.  A nagy tornák közül a UK Openena legjobb 64-ig jutott, a Players Finals a legjobb nyolc között ért véget számára. A többi kiemelt tornára nem jutott ki. A világbajnokságon nem kapott könnyű ellenfelet. Az elején Daryn Young ellen kezd, akit ha legyőz következhet Jeffrey de Zwaan.


15. Ryan Joyce
Joyce nevét bizonyára sokan megjegyezték. hiszen tavalyi debütálásakor a vb-n a legjobb nyolcig jutott. Idén is sikerrel vette a Pro Tour sorozatot és ennek következtében újra ott lesz az Alexandra Palaceben. A Players Championship során egyszer elődöntős, kétszer negyeddöntős volt, valamint egyszer nyolcaddöntős is volt. Négyszer sikerült E.T. állomásra kijutnia, kétszer tudott egy kört menni. Jan Dekker ellen fog kezdeni a vb-n, győzelem esetén Jonny Clayton lesz ellenfele.


14. Andy Boulton
A Stoke on trenti Boulton második alkalommal jutott ki a világbajnokságra. És ezt egész jó teljesítménnyel érte el. Idén korábbi éveihez képest jól ment neki a Players Championship sorozat, három alkalommal jutott be a legjobb nyolc közé, és szintén háromszor a legjobb tizenhat közé. A European Tour annyira nem ment neki, de háromszor azért sikerrel vette a kvalifikációt. A Players Championship Finals első körében kiesett, a UK Openen pedig a legjobb 96 között búcsúzott. Az idei világbajnokságot Danny Baggish ellen fogja kezdeni, ha őt legyőzi akkor megküzdhet Nathan Aspinallal.

13. Ted Evetts
A még csak huszonkét éves Evetts sorozatban harmadszor jutott ki a vb-re. Nyolc alkalommal nyert idén Development Tour fordulót és ezzel nyerte a sorozatot is. A nagyok között a Players Championship során nem villogott, egyszer sikerült csak a legjobb tizenhatig jutnia, ötször pedig a 32 közt búcsúzott. De a European Tour során már jobban ment neki. A German Darts Grand Prixen a legjobb nyolcba jutott, a Czech Openen pedig a tizenhat közt végzett. További három versenyre is kijutott, kétszer tudott még egy kört menni. A Uk Openre, European Championshipre és Players Finalsra is kijutott, de nem nyert meccset. Az idei vb-n Fallon Sharrock ellen fog kezdeni, siker esetén Mensur Suljoviccal fog farkasszemet nézni.


12. Kim Huybrechts
A belga játékos 2012 óta minden PDC vb-n ott van, ám idén csak a Pro Tour ranglistáról tudott kijutni. Nagyon nem megy neki egy ideje, régebben simán TOP 32-es játékos volt. Idén azonban a UK Openen elment a legjobb 32-ig, de ezen kívül nagy tornán nem is járt. Kivéve a Players Finals, de ott már az első körben elszállt. A Players fordulók közül a huszonnyolcadik sikerült a legjobban, itt a nyolc közé jutott. További négy alkalommal végzett a legjobb tizenhat között. A European Tour sorozat állomásai közül ötre jutott ki, kétszer tudott a legjobb tizenhatig eljutni. A mostani vb-n első ellenfele majd Geert Nentjes lesz, aztán jöhet Rob Cross.

11. Kyle Anderson
Anderson is azok közé tartozik akik sokkal jobb időszakokat is produkáltak már. Ez a mostani hetedik vb-je lesz, de erre már ő sem a világranglista alapján jutott ki. Hat sikeres E.T. kvalifikációt ért el, négyszer ment egy kört, kétszer rögtön kiesett. A Players Championship széria alatt három negyeddöntőt és egy nyolcaddöntőt ért el. A Word Cup Of Darts küzdelmei során a legjobb tizenhat között esett ki, a Brisbane Mastersen a legjobb nyolc volt számára a végállomás. A UK Opent és  Players Finalst a legjobb 64 közt fejezte be. A vb-t a kínai Zong ellen kezdi, győzelem esetén Steve Beatonnal fog találkozni.

10. Ross Smith
Smith karrierje legjobb szezonját produkálta és ezáltal összejött neki a harmadik PDC vb is. A UK Openen a legjobb nyolcba jutott, a European Championship során a legjobb tizenhatba került, kijutott a Grand Slamre is, de ott a csoportban ragadt. A Players sorozatban négyszer jutott be a tizenhat közé, valamint egy negyeddöntőt is összehozott. Hétszer sikerült kijutnia European Tour fordulóra, a legjobban a European Darts Open sikerült, itt nyolcaddöntőt vívhatott. A vb-n Cieran Teehan ellen fog először színpadra lépni, majd jöhet Mervyn King.


9. Harry Ward
Egy másik ifjú ember is sikerrel zárta az évet és jutott ki a vb-re. Ward idén fog debütálni egy jól sikerült év után. A Players Championship tizenhatodik fordulóját megnyerte ez pedig első komoly sikere volt. További két-két negyed és nyolcaddöntőt is össze tudott hozni. Két E.T. állomásra is kijutott, egyszer tudott egy kört menni. A Players Finals az első körben végetért számára. A világbajnokságon nem kapott könnyű ellenfelet, ugyanis Madars Razma ellen kezd, majd jöhet Simon Whitlock.


8. Ron Meulenkamp
A civilben raktáros holland játékos negyedik PDC világbajnokságára készülhet egy jól sikerült szezon végén. Négyszer sikerült neki elődöntőt játszania a Players fordulóin, de egy pici hiányzott a továbblépéshez. Kétszer negyeddöntőt és háromszor nyolcaddöntőt is játszott, szóval igazi specialista lett a szezonra a holland. Kétszer jutott ki E.T. állomásra, a Czech Open során elment a legjobb tizenhatig. A UK Open és a Players Championship Finals túl jól nem sikerült, előbbin a 96 között, utóbbin a 64 között pottyant ki. A vb-t Ben Robb ellen kezdi, majd ha nyer akkor Chris Dobey lesz az ellenfél.

7. William O'Connor
Az ír dartsos idén karrierje legnagyobb sikereit érte el. Nyert Players Championship fordulót, döntős volt a World Cup Of Dartson. Továbbá negyeddöntős volt a Players Championship Finals küzdelmein, kijutott a Grand Slamre is. Hétszer járt E.T. fordulón, ezek közül a European Matchplayen játszott nyolcaddöntőt. Marko Kantele ellen fog kezdeni az Ally Pallyben, akit ha legyőz szembekerül Gerwyn Price-al.

6. Justin Pipe
Egy év kihagyás után tér vissza a világbajnokság mezőnyébe a lassú kezű Pipe. Idén játszott egy döntőt valamint három negyeddöntőt a Players Champioship keretein belül. A European Darts Openen a legjobb nyolcig ment, emellett további négy E.T. fordulóra tudott kvalifikálni. A nagy tornákon már nem ment neki ilyen jól, a Players Finalson az első meccsét elbukta, és a UK Openen is csak a 96-ig tudott eljutni. Ám őt sosem lehet leírni, ezt mutatja, hogy idén összekapta magát. Szüksége lesz további jó formára, hiszen ha nyeri első meccsét Benjamin Pratnemer ellen akkor szemben találja majd magát Daryl Gurneyvel.

5. Gabriel Clemens
A német játékos másodszor tudott kvalifikálni a világbajnokságra, és mindezt egy igen eseménydús év végén érte el. A German Darts Mastersen második lett Peter Wright mögött, a Grand Slamen csoportgyőztesként bejutott a legjobb tizenhat közé, valamint tizenhatig jutott a Players Championship Finalson is. A Pro Tour sorozat idén két P.C. döntőt hozott számára, ám nyernie nem sikerült.  Négyszer volt nyolcaddöntős P.C. versenyen, továbbá egy negyeddöntő is sikerült neki. E.T. versenyekre ötször jutott ki, a második fordulónál tovább azonban nem jutott. A A világbajnokságot Benito van de Pas ellen fogja kezdeni, ami után esetleg Max Hopp lehet az ellenfél. Kellemes sorsolás.


4. Brendan Dolan
A tavalyi vb nyolcaddöntő után nem ült rá a babérokra az észak-ír játékos és produkált egy egészen jó szezont. Pontosabban az év második felében játszott remekül. Ekkor ugyanis a Players Championship huszonkettedik és huszonkilencedik fordulója is az Ő sikerével ért véget. Ezzel egy közel öt éves sikertelenségi szériát zárt le. További két nyolcaddöntőt ért el a Players sorozatban. E.T. fordulókra hatszor jutott ki, a Dutch Darts Mastersen a legjobb tizenhatig jutott. A nagy tornákon nem brillírozott különösebben, a Grand Slamen nem élte túl a csoportot, a Players Finalson a 32 között vérzett el, a UK Opent pedig a 64 között zárta. Gary Andersonnal került egy ágra Dolan, persze ehhez előbb nyernie kell Nitin Kumar ellen karrierje tizenkettedik világbajnokságán.

3. Vincent van der Voort
A holland óriás egészen elképesztő sorozatot tudhat magáénak. 2002-től minden évben vb-n játszik. 2002-2007 között a BDO égisze alatt játszott, majd átigazolt a PDC-hez. (Mind a két szervezetnél volt negyeddöntős). Idén felemás éve volt, igaz pár éve még az sem volt biztos, hogy fog még játszani. A European Championshipen a legjobb nyolcba került, az Austrian Darts Championshipen elődöntős volt. a Dutch Darts Mastersen pedig negyeddöntős. Players Championship állomásokon háromszor jutott be a legjobb nyolc közé. A World Grand Prix-re és a World Matchplayre kijutott ugyan, de nem tudott bejutni a második fordulóba. A Players Finalson ment egy kört ugyan, de a UK Opent is korán fejezte be. Első ellenfele a vb-n az ifjú Keane Barry lesz, aztán jöhet Dave Chisnall.

2. Jose de Sousa
Nem tudom hányan fogadtak volna arra, hogy a Spanyolországban élő portugál dartsos második helyről jut be a Pro Tour ranglistáról élete harmadik világbajnokságára. de Sousa nemes egyszerűséggel csodás szezont hozott össze. Megnyerte ugyanis a Players Championship sorozat huszonharmadik és huszonnyolcadik állomását is. Valamint játszott egy döntőt, egy elődöntőt és egy negyeddöntőt is. Két European Tour állomásra kijutott, a Danish Openen a legjobb nyolcba verekedte magát. Komoly meccs vár rá kezdésnek, ugyanis Damon Heta jutott neki ellenfélül. Akit ha legyőz játszhat Glen Durrant ellen.


1. Jamie Hughes
"Yozza" miután januárban két évre megszerezte a Tour kártyát gyorsan letette a névjegyét a PDC-ben. Tíz European Tour állomásra jutott ki, ezek közül pedig a Czech Open az ő sikerével végződött. A European Darts Grand Prixen bejutott a legjobb négy közé, a German Openen pedig a legjobb tizenhat volt a végállomás. A Players Championship nem az ő világa volt, egy elődöntőt és egy negyeddöntőt tudott összehozni. A nagy tornákon voltak jobb és rosszabb szereplései is. A UK Opent a legjobb 32 között fejezte be, ahogy a Players Championship Finalst is. A Grand Slamen nem élte túl a csoportkört, a World Matchplayen, a Wolrd Grand Prixen és a European Championshipen az első meccsén elbukott. A vb-t majd Zoran Lerchbacher ellen kezdi, siker esetén pedig Krzysztof Ratajski lesz az ellenfél.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr10015343688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.