9 Nyíl

Meglett az első búcsúzó kiemelt

2019. december 14. 18:19 - Dart Major

2019-2020 PDC-világbajnokság - Alexandra Palace, London, 2. nap - délutáni, összefoglaló

Végre! Nagyjából ez a szó jár tegnap óta minden darts rajongó fejében. Elindult a vb, ilyenkor minden erről szól, legalábbis nálam és a hozzám hasonlóknál. Tegnap azt hiszem jól kezdődött a világbajnokság, nem sok okunk lehetett panaszra, nézzük meg a folytatást.
pdc_1_1_1.jpg

Darius Labanauskas (litván) - Matthew Edgar (angol) 3-0 (3;0, 3;0, 3;2)
Az első etapot tulajdonképpen padlógázzal kezdte el a litván játékos. Dobott egymás után három ötköröst és elvitte a részt. Szegény Edgar csak egyszer kezdhette kiszállón a sorozatát, az is 149 volt. 
A második hasonlóan indult, itt Darius előbb egy tizennégy majd egy tizenhárom nyilast dobott. Majd megszakadt a sor, jött egy hat körös de ez is 2-0-ás szett előnyt jelentett. Itt volt először sansza igazán kiszállóra dobni az angolnak de mind elrontotta.
A harmadik szettben megtört a jég, 1-0-ás Labanauskas előny után két hat köröst dobott Edgar és ezzel vezetett. Humorához híven ezeket a legeket rendesen meg is ünnepelte, a közönség nagy örömére. A negyedik legben a szettért is tudott dobni az angol, de hibázott, innentől viszont a litván nem engedett és megnyerte a mérkőzést.
dl.jpg

Yuki Yamada (japán) - Ryan Meikle (angol) 3-1 (2;3, 3;2, 3;2, 3;1)
Jól kezdett az angol fiú, 2-0-ás előnyt hozott össze, többek közt egy tizenkét nyilasnak hála. De a japán nem adta fel és két öt köröst dobva egalizált. Ám a szett a tizenhat nyilast dobó angolé lett. Nem volt egy gyors meccs, egyik játékos sem épp Evans tempóban dobált.
A második szett egyik érdekessége, hogy Yamadának szólt a mérkőzésvezető, hogy figyeljen a visszamenetelre. A másik érdekesség, hogy Yamada végig vezetve, a saját kezdéseit megnyomva hozta a szettet, és ő is dobott egy négy köröst.
A harmadik szetttől kezdve egyre idegesebb lett Meikle, minden zavarta amit a japán csinált. (Nem mintha ő nem lépett volna be egyszer se). De még így is 2-1-re vezetni tudott egy bűn rossz szettben. Voltak nyolc és kilenc körösök is, szóval felejtős a dolog. De a japán idegrendszere nem mondott csődöt és behúzta a két szükséges leget és már nála volt az előny.
A negyedik szettben 1-1 után Yamada odavert egy tizenkét nyilast és ez úgy megzavarta Meiklet, hogy a negyedik legben három kör alatt sem szállt ki 24 pontról. Így pedig némi meglepetésre Yamada tovább tudott jutni.
yy.jpg

Luke Woodhouse (angol) - Paul Lim (szingapúri) 3-0 (3;1, 3;1, 3;1)
Sokan várták Paul Limet és a legelején nem is kellett csalódni mert egy öt körössel indított a mindjárt 65 éves játékos. Woodhouse ettől nem jött zavarba és egy 12-15-18 nyilas sorozattal, egy 109-es kiszállóval nyerte a szettet. Lim bánhatta mert a negyedik legben volt sansza egalizálni.
A következő szett ugyanígy indult: Lim vezetett 1-0-ra (egy break után) erre jött egy újabb adag Woodhouse varázslat két öt körös és egy négy körös formájában.
A harmadik szettben Woodhouse szerzett vezetést, aztán Lim dobott egy tizenkét nyilast aminek roppant mód örült az Ally Pally közönsége.  Woodhouse eztán hozta a kezdését, és megint vezetett. Limnek is volt lehetősége a negyedik legben hozni amit kell, de elhibázta. Woodhouse viszont nem és szép játékkal legyőzte a soft darts koronázott királyát.
lw_1.jpg

Luke Humphries (angol) - Jermaine Wattimena (holland) 3-2 (0;3, 3;1, 1;3, 3;1, 6;5)
Kiválóan kezdte a mérkőzést Wattimena, az első szettben lenullázta Humphriest. Ehhez kettő darab öt és egy darab hat körösre volt szüksége, ellenállásba nem igazán ütközött.
A második szettben 1-0-ás előnyt szerzett a holland, aztán az angol pusztítani kezdett. Nevezetesen dobott három négy köröst egymás után. 12-12-11 nyilas. Bingó.
A harmadik szettben Humphries behúzta a kezdését, de ekkor kicsit visszaesett a játéka, Wattimenáé pedig javult. A holland dobott egymás után két tizenöt nyilast, miközben ellenfele kb. az egekben járt. A szettet pedig egy hat körössel zárta le.
A negyedik szettet is jól kezdte a holland, dobott egy tizennégy nyilast, amire egy tizenöt nyilassal válaszolt az angol. Majd még eggyel. Majd egy tizenhárom nyilassal. Óriási partit toltak az biztos.
Jött a döntő szett. Ahol gyönyörűen bemutatták, hogy kell a saját kezdésre figyelni. Csupa öt köröst dobva, elmentek 2-2-ig és jött a hosszabbítás. Ez pedig egészen tartott 5-5-ig. Volt három tizenkét nyilas, ebből kettő Humphriestól érkezett. Ráadásul a második 5-4-es Wattimena előnynél. Jött a hirtelen halál. Itt kétszer csak egy triplás kört dobott a holland, míg az angol kétszer is két triplást ért el. Ez pedig elég előny volt neki, hogy egy tizenhárom nyilast dobva megnyerje a vb eddigi legjobb meccsét.
lh.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5215352358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.