9 Nyíl

Fallon Sherrock fantasztikus, történelmi győzelme

2019. december 18. 00:46 - Denis Potvin

PDC-világbajnokság, Alexandra Palace – 5. nap, összefoglaló

Az angol Fallon Sherrock lett az első hölgy, aki a PDC-világbajnokságok történetében meccset tudott nyerni. De nem akármilyet. Kétszer is rádobott a kilencnyilasra, csak úgy szórta tömegeket. Egészen elképesztő teljesítményt produkált, amire nehéz szavakat találni. Csodálatos játékát hatalmas szurkolással díjazta az AllyPally közönsége Ted Evetts ellen. Két fülöp-szigeti játékos közül az egyiknek sikerült a továbbjutás. Damon Heta újabb csodára készül, az első lépést megtette. Volt itt minden, kérem szépen, csak kapkodtuk a fejünket.

embzyw7xsaejmrv.jpg

Délutáni program

1. forduló: Ryan Searle–Robbie King 3-2 (2-3, 3-1, 2-3, 3-1, 3-2)

Nagy csatával kezdődött a kedd délután. Ryan Searle kilenc(!) 180-ast, valamint egy Big Fisht doba verte szetthátrányból Robbie Kinget, aki bizony csak éppen jutott túl a 80-as átlagon, de neki is volt öt tökéletes három nyila. Nyilván a 23 lejátszott leg is rontott az átlagokon. Searle nem indítgotta túl jól a partit, két kezdését is elveszítette. Searle hosszú legekkel egyenlít3ett, majd a harmadik szettben jüött a 170-es kiszálló. Robbie King játékkedvét mutatta, hogy így is, 0-2-ről fordítani tudott. Searle a következő szettben is 2-0-ra húzott el, ezúttal be is húzta simán a szettet, amiből jött aztán a döntő. 2-2-ig mindenki hozta a kezdését, az utolsó legben Seatle kezdett, King viszont 108-ra dobott rá, a D20 kellett volna a végére, de csak sima lett, Searle viszont megoldotta a 66 pontos kiszállót.

el_jxztw4a0pod-.jpg

1. forduló: Cristo Reyes–Lourence Ilagan 3-2 (2-3, 1-3, 3-2, 3-1, 3-0)

Ezt bizony a sírból hozta vissza Reyes. Ilagan meccsnyílig ugyan nem jutott el, de nagyon közel volt a nagy meglepetéshez. Ilagan az első szettet 0-2-rl nyerte meg. A másodikban Reyes 12 nyilas leget dobott, de a másik hármat elrontotta. Így már nagy volt a baj, de az ázsiai játékos megremegett. Elbukott egy leget, amit neki kellett volna hoznia, aztán mégis 2-2-re egyenlített. Reyes kezdett, de Ilagan vezetett a végén, 141-e volt, de a spanyol 240-re dobott 180-at. Ilagan nem tudta a magas kiszállót hozni, Reyes viszont 60-ról megoldotta. Itt valami megtört Ilagan játékában. Dobott még egy 12 nyilas leget, de többet már nem nyert a meccsen, ez pedig a bukáshoz vezetett. A meccs felénél nem így festett.

el_z0w4woau9mgt.jpg

1. forduló: Noel Malicdem–Rowby-John Rodriguez 3-0 (3-1, 3-2, 3-0)

Ami az egyik fülöp-szigetekinek nem sikerült, azt a másik simán megoldotta. Lehet, hogy Malicdem látta honfitársa meccsét, de a lényeg, hogy 2-0-s vezetésről már nem engedte el a meccsét. Szegény osztrák srác 3/21-gyel dobálta a kiszállókat, ez azért rányomta a bélyeget a teljesítményére. A tömeget körülbelül egyformán dobálták. De a kiszállók elvitték ezt a meccsrt, miközben Malicdem 104 pontos kiszállóval, 12 nyilas leggel zárta le a második szettet. A harmadikban végképp szétesett Rodriguez játéka, nem volt kérdés addigra már a továbbjutó sorsa.

emaatm8xsae0yml.jpg

2. forduló: Krzysztof Ratajski–Zoran Lerchbacher 3-1 (2-3, 3-2, 3-2, 3-1)

Nyert Ratajski, de nagyon megküzdött Lerchbacherrel. 3-1-re nyert, de mind a négy leg nagyon szoros volt. Az elsőben Ratajski kétszer is elbukta a kezdését, a végén szettnyila is volt. A másodikban csak a szett végére lendült bele a lengyel, 15 és 14 nyilas leggel egyenlíteni tudott. A harmadikban az osztrák 101-es kiszállóval mutatta meg, hogy nem adja fel. Ratajski viszont egy 13 nyilas leggel került előnybe. A döntő legben 13, 14 és a végén egy 15 nyilas leg jött a lengyeltől, aki a vártnál sokkal nehezebben húzta be a meccset.

emap7-iwwaishri.jpg

Esti szakasz

1. forduló: Ritchie Edhouse–Borisz Kolcov 3-1(3-1, 3-1, 2-3, 3-2)

Nem jött a csoda az orosztól, pedig az elején volt egy 13 nyilas köre is. Edhouse pedig 106-os kiszállóval, 12 nyílból zárta le az első szettet. Szép, hosszúra nyúlt legek végén Edhouse volt megint a jobb, ezúttal 100, 140, 170 után a 14. nyíl hozta a 3-1-et. De az orosz sem hiába utazott ennyit. 2-1-es vezetésénél még elszúrt egy kiszállót, de aztán csoda szép, 12 nyilas leggel megnyerte első, és egyben utolsó szettjét is a vb-n. Bár elkapta a lendület, és két leget még hozott utána, de aztán háromszor is nagyon fennmaradt. Gyakorlatilag nem volt esélye sem a végére, hiába kapott ki csak 3-2-re.

ema6i7ixkampfd.jpg

1. forduló: Jose De Sousa–Damon Heta 0-3 (2-3, 2-3, 2-3)

Damon Heta egyszer már történelmet írt, amikor megnyerte a Brisbane Masterst idén, és a karrierje tovább ívelt felfelé ezzel a győzelemmel. Bár nem volt abszolút esélytelen a Jose De Sousa ellen, akinek szintén voltak idén szép eredményei, de arra kevesen számítottak, hogy 3-0-ra fog nyerni. Heta csak egy 180-ast dobott, de a tömeget amúgy kiválóan szórta, tizenegy 140 plusszos dobása volt. Hátsó pályáról hozta az első szettet a végén. Majd megint egy fantasztikus brékkel a másodikat is. A végén pedig ismét döntő legig vitték, Heta kezdett és a végén 100-as kiszállóval lezárta a meccset.

embjzqwx0aejsgy.jpg

1. forduló: Ted Evetts–Fallon Sherrock 2-3 (3-1, 1-3, 3-2, 2-3, 2-3)

Jótt az a meccs, amire még sokáig emlékezni fogunk. Történelmi meccs volt, az első olyan vb-meccs, amit női játékos nyert meg. Mikuru Szuzuki pár napja már óriási közönségsikert aratott, erre most Sherrock egy újabbat tett rá. Káprázatos játék volt. Sokszor száz közeli átlagon állt a szőke angol hölgy. Az első leget elbukta, de aztán 180-nnal kezdett, 106-os kiszállóval zárta le. Az első szünetre Evetts ment le előnnyel pihenni. De érezni lehetett, hogy itt ma valami nagy dolog fog történni. 13 nyilassal hozta a saját kezdését, aztán két 180-ast dobott egymás után. 14, majd egy 15 nyilas leggel nyert 3-1-re, miközben sorban dobta a 140 plusszos köröket is. A harmadik szettet 12 nyilas leggel, 100 pontos kiszállóval kezdte, nyila is volt a 2-1-hez, de azt akkor még elbukta.

A negyedik szett kicsit lassan indult, de aztán beindultak mind a ketten. Mielőtt csak Sherrock-kal foglalkoznánk el kell mondani, hogy Evetts is kiválóan dobott, négy 180-as jött neki össze a végére, és nagyon sportszerűen viselte, hogy a közönség szimpátiája ezúttal nem mellette szól. A döntő szettben Sherrock nyerte az első leget, hátsó pályáról egy ötkörössel. Aztán hozta a kezdését, így már csak arra kellett figyelni, hogy a sajátja jöjjön. Az elsőt meg is csinálta, hihetetlen játék volt, örökké emlékezetes. Evetts pedig sportszerűen gratulált és ünnepeltette a győztes, a világbajnokság hősét.

embafi_wkaitfhi.jpg

2. forduló: Jeffrey de Zwaan–Darin Young 3-2 (1-3, 3-0, 2-3, 3-2, 3-1)

Az eufóriából bódultan vágtunk neki már szerda hajnalban a nap utolsó meccsének. A Raymond van Barneveldet búcsúztató amerikai Darin Young egy újabb hollandot, a 23. helyen kiemelt Jeffrey De Zwaant kapta. Az első szettben De Zwaannak volt egymás után két 180-asa, és 11 nyilas lege is, de rossz kiszállózása is, így az amerikai ellopta az első szettet. A másodikban összekapta magát a holland, szép 11 nyilas lege is volt. Simán is jött az etap. De Zwaan utána sem kapta el nagyon a fonalat, Young dobott egy 104-es kiszállót, majd egy 13 nyilas leggel már 2-1-re vezetett. Aztán érett az újabb csoda, Young már 2-0-ra vezetett a negyedik szettben, aztán beindult a holland, 2-2-re egyenlített, a döntő legben az anerikainak meccsnyila is volt, mégis 2-2 lett. De aztán csak beindult De Zwaan, kétszer 13, majd a végén 14 nyilas leggel csak behúzta a hajnalig tartó meccset, miközben a háttérben jól látszott, hogy az Alexandra Palace közönsége már London utcáin ünnepelte ekkor már, talán még Sherrock győzelmét, de önmagukat egészen biztos.

embsi3iwkaedobv.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5215356930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása