9 Nyíl

Megszületett a második 100 feletti átlag, de a D12 megint kinyírta a kilenc nyilast

2019. december 21. 18:51 - Dart Major

PDC-világbajnokság, Alexandra Palace – 9. nap (délutáni összefoglaló)

Új nap, újra darts, ahogy az a karácsonyi időszakban lenni szokott. A második kör zajlik jelenleg a vb-n, vagyis a legjobb 32 közé próbálnak eljutni a felek. Néhány kiemeltnek ez nem jött össze, pár meglepi játékosnak viszont igen. De ugye ilyen a vb. Ami miatt hiányérzetünk lehet az a 100 feletti átlagok, vagyis azoknak a hiánya. Ám ma legalább egy született. Lessük meg mi történt a délután folyamán.
pdc-wc-2020-v2-otp.jpg

Keegan Brown (26.) - Aszada Szejgo 2-3 (3;0, 3;0, 1;3, 1;3, 2;4)
Az első etap sima Brown győzelmet hozott, ám ez csalóka. Noha 3-0-al elvitte Brown aki két hat és egy öt köröst, Aszada két legben is dobhatott az adott legért. A második szettben a képlet nem változott meg: Aszada megint kihagyta a duplákat, az angol pedig behúzta a legeket. Annyi volt a különbség, hogy Brown dobott egy négy köröst ebben az etapban. A második szünet utáni szettben is megszerezte az angol a vezetést, de a 2-0-hoz kellő esélyt kihagyta. Ez némileg megviselte és nem is nyert már leget, Aszada hármat nyert zsinórban és szépített. Brown kálváriája nem ért véget, a negyedik szettben kettővel ellépett a japán, és ezt nem is tudta ledolgozni az angol. Vagyis jött a döntő szett. Ez remekül indult, nevezetesen két öt körössel, amit két hat körös követett és így jött a hirtelen halál. Ezt megnyomta a japán, előbb egy öt köröst, majd egy négy köröst dobott és nagyot fordítva nyert.
as.png


Simon Whitlock (14.) - Harry Ward 3-0 (3;1, 3;0, 3;1)
A meccs elején úgy nézett ki, hogy szoros parti is lehet ebből. Ward egy hat körössel vezetést szerzett, ezt egalizálta egy tizennégy nyilassal az ausztrál. Majd Ward újra vezethetett volna, de hibázott. Majd a negyedik legben is bakizott és így 3-1-el Whitlock elvitte a szettet, Ward pedig joggal verhette a fejét a falba. A második részt Whitlock megtolta, két öt és egy hat köröst dobott, míg Ward nem is nagyon szólt hozzá a dolgokhoz. A harmadik szettet egy öt körössel és 100-as kiszállóval kezdte Whitlock hátsó pályáról, majd behúzta a sajátját is. Ward még szépített, de a "Varázsló" egy tizenöt nyilassal lezárta a meccset. Szorosabb meccs is lehetett volna, de ezt tudjuk be Ward rutintalanságának. 
sw.png


Steve West (28.) - Ryan Searle 0-3 (2;3, 2;3, 2;3)
Remek mérkőzésre  kilátás és ez így is indult. A két játékos nagyon okosan ráfókuszált a saját kezdésére, és mivel Searle kezdett így ő nyert 3-2-re. West két öt köröst dobott, de breakre nem igazán volt sansza. Searle hat körösből dobott kettőt, és persze ő sem nagyon volt break közelben. A második szett is jó szinten zajlott, előbb West majd Searle végzett öt kör alatt a saját legjével. Nagyjából ekkor mind a ketten 100 körüli átlagon jártak. Megint jött két öt körös előröl aztán kezdett West. De kétszer is tripla nélkül zárt, Searle pedig tizennégy nyílból befejezte. A harmadik rész két első pályás tizennégy nyilassal kezdődött, aztán előbb Searle jött egy hat körössel, aztán West 120-ról kiszállt. Az ötödik szettben volt Westnek esélye elvenni a kezdést, de a bull nem jött, Searle pedig büntetett. Ez pedig egy újabb kiemelt búcsúját jelentette. Végre pedig újra 100 feletti átlag született.
rs.png


Adrian Lewis (13.) - Cristo Reyes 3-2 (2;3, 1;3, 3;1, 3;1, 5;3)
A mérkőzésre nehéz volt tippelni, két kiszámíthatatlan játékosról lévén szó. Ennek megfelelően két breakkel indítottak, Lewis öt köröse igen jól nézett ki. "Jackpot" egy hét körössel vezetést szerzett, erre válaszul Reyes egy hat és egy öt körössel elvitte a szettet. A spanyol egy tizenhárom nyilassal nyitott a második szettben, ezt egalizálta Lewis egy hat körössel. Reyes ekkor megint elővett egy hat és egy öt köröst és ezt a szettet is elvitte. Egyik játékos sem mutatott ufo dartsot, Lewis 90-es átlag alatt dobált. Reyes egy tizenhárom nyilassal breakelte Lewist, de az angol ezt viszonozta. Aztán előről is dobott egy tizenöt nyilast az angol, majd csinált egy négy köröst hátulról és szépített. Ez a szett bitang erős volt Lewis részéről. Na a negyedik szett már nem volt ilyen jó: 17-20-21-16 nyilasok érkeztek. Ezekből hármat Lewis csinált meg, de a spanyol lazán elvihette volna a szettet. Igaz Lewis is jópár kiszállót elrontott.  A döntő szettet csodásan kezdte Lewis, dobott egy tizenöt nyilast, aztán pedig: 180-180 a következő legben. Sőt a T20 és a T19 is meglett de az a fránya D12 kicsit fölé ment. Megint közel voltunk. Slusszpoén: a leget Reyes nyerte. A következő legben volt nyila Reyesnek a breakhez de elhibázta ismét. A következő legben Lewisnak a bull kellett volna a meccshez, de kihagyta, a spanyol büntetett így jött a hosszabbítás. Lewis dobott egy öt köröst, miután Reyes megint hibázta a bullt. 3-3-ra még egalizált a spanyol, miután Lewis még két meccsnyilat elrontott. A 4-3-as előny meglett Lewisnak, ezúttal Reyes két nyilat rontott el kiszállóra. A nyolcadik legben Lewis megint öt köröst dobott, a változatosság kedvéért megint egy kihagyott Reyes dupla után. Nagyon érdekes, izgalmas és tanulságos meccs volt.
A krónikához hozzátartozik Reyes és a közönség harca is, illetve Lewis sportszerű gesztusa mikor is rászólt a nézőkre. 
al.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1515361580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása