9 Nyíl

Litván sporttörténelem

2019. december 28. 18:51 - Dart Major

PDC-világbajnokság, Alexandra Palace - nyolcaddöntők, délutáni összefoglaló

Tegnap már eldőlt, hogy Michael van Gerwen és Nathan Aspinall bejutottak a legjobb nyolc közé. A mai nap kérdése az volt, hogy kik csatlakoznak majd hozzájuk. A lebonyolítás szerint délután és este is három-három mérkőzést rendeznek. Nézzük mi történt délután:
pdc-wc-2020-v2-otp.jpg

Darius Labanauskas - Steve Beaton 4-2 (3;2, 2;3, 3;1, 0;3, 3;0, 3;1)
Az első szettben sok izgalom nem adódott, konkrétan mindenki hozta a saját kezdését. A litván játékos ráadásul csupa öt köröst dobott első pályáról, veszélyben csak egyszer érezhette magát amikor Beaton bullra dobott a legért.
A második szettben némileg leragadt az angol, és 2-0-ás hátrányban találta magát. Ám a "Bronz Adonisz" dobott egy négy köröst, amit egy öt és egy hat körös követett és máris egalizált.
A harmadik szett két öt körössel kezdődött, majd Beaton előtt volt lehetőség breakelni de elbiházta a D12-est és a D6-ot is. Ahogy pedig az lenni szokott a negyedik leget hátsó pályáról a litván vitte el egy öt körössel.
A negyedik szettben Beaton igencsak megrázta magát, főleg miután túlélt egy maratoni hosszúságú első leget. Két tizennégy nyilast dobva lenullázta a szettben a litvánt.
Darius a nullázást nem nyelte be könnyen, az ötödik legben ő is ezt követte el. Beaton elég gyengén dobott, sok volt a szektor hiba, két hat körös is belefért a litvánnak.
A hatodik szettetben Beaton ismét elhibázott egy break lehetőséget az elején így 1-1 volt az állás 2-0 helyett. A harmadik leg húsz nyílból lett meg a litvánnak hátsó pályáról, aki csinált egy hat köröst előröl és nyert.
Történelmi siker, hiszen litván játékos még sosem járt legjobb nyolc között PDC világbajnokságon. Sőt Labanauskas most elmondhatja magáról, hogy mind a PDC-ben, mind a BDO-ban is eljutott negyeddöntős szereplésig. Itt jelezném: erre más kelet-európai játékos sem volt képes soha. Óriási eredmény és jó példa amit Darius összehozott.
dl.png


Luke Humphries - Kim Huybrechts 4-1 (2;3, 3;0, 3;2, 3;1, 3;0)
Nem a szokványos módon alakult az első szett, rögtön két break született, majd mindenki hozta a sajátját. Ám a slusszpoént a belga csinálta meg, aki újabb leget nyert hátsó pályáról és elvitte a szettet. Humphriestól két hat körösre futotta, ám a belga kétszer is végzett öt kör alatt.
A második szettben pusztítóvá vált a fiatal angol. Már ami a kihagyott Huybrechts lehetőségek megbosszulását illeti. Az első leget és a harmadikat is elvihette volna a belga, de előbb a D8, majd a D18 fogott ki rajta. Az angol játékos most is két hat köröst dobott, szóval verte az egeket a színvonal.
A harmadik szett Huybrechts szája íze szerint alakult, ugyanis 2-0-ra sikerült vezetnie. Na erre a junior világbajnok dobott egy ilyen sorozatot: 11-13-15 nyilas, az utóbbit 146-ról kiszállva dobta meg. 
A lendület nem fogyott el az angol oldaláról, szállított két öt köröst, majd csak saját magát hibáztathatta a 3-0 elmaradásáért. A belga tehát kapott egy leget ajándékba,  de Humphries dobott még egy tizenöt nyilast és magabiztosan vezetett.
Az ötödik szettben nem tudott megújulni a belga, hol nem jött tripla, hol a dupla nem érkezett meg. Ezzel szemben Humphries megint dobott két öt köröst, majd a végét egy hat körössel zárta le. Kiválóan játszott a fiatal angol, és mostani sikerével zsinórban másodszor jutott legjobb nyolc közé. Huybrechts pocsék éve ellenére, eljutott a legjobb tizenhatig ami azért komoly fegyvertény.
lh.png


Dimitri van den Bergh - Adrian Lewis 4-3 (1;3, 1;3, 3;1, 2;3, 3;1, 3;1, 3;1)
Az első szett nem tartozott a vb legizgalmasabb szettjei közé. A kezdését mindenki hozta az első két legben, (Lewis öt körből), aztán a harmadik szettben jött egy break lehetőség de a belga nem élt vele. Na ezt volt az egyetlen izgalom faktor a szettben. Lewis aztán egy tizenöt nyilassal behúzta a negyedik leget és vele a szettet is.
Jól kezdett a belga, rögtön egy négy körössel nyitott amit 104-ről kiszállva oldott meg. Lewis ezt előbb egalizálta, majd hátsó pályáról dobott egy tíz nyilast, aztán pedig egy tizenhárom nyilassal a szettet is elvitte. Kiválóan dobott Lewis, a kiszállózása is rendben volt, a belga pedig kereste a helyét a színpadon.
Az angol szerzett vezetést a szettben, amit a van den Bergh egalizált gyorsan. Aztán jött Lewis első megingása, nem szállt ki így bukta a harmadik leget. Sőt, a szettet is, mert a negyedik legben elhibázta a bullt. 2-1-re szépített a belga játékos.
A negyedik szett izgalmasan alakult:kezdésként az első három leg csupa öt köröst hozott hátsó pályáról. Lewis ráadásul 113-as kiszállót is összehozott. A belga játékos néha tördelte a játékot, ami ekkor még nem sok eredményt hozott, mivel a szett újra Lewisé lett.
Az ötödik szettben Lewis elég rendesen elakadt, bukta a saját kezdését, majd kapott egy hat köröst előröl. Erre válaszolt egy tizenkét nyilassal, 136-os kiszállóval, de a belga tizenhárom nyilasa ellen nem tudott mit tenni. Ezzel 3-2-re módosult az eredményt.
A hatodik szett nem hozott sok változást, Lewis szétcsúszott, az első legben például öt kör alatt triplát sem dobott. A második leget egy tizenhárom nyilassal megcsípte de ez csak felvillanás volt. Míg a belga jól megtolta a tömeget, addig a kétszeres világbajnok nem tudott veletartani. Egy öt és egy négy körössel pedig elvitte a szettet a néha már mensuri tempóban vánszorgó belga. Néha az volt az érzésem kiment kávéért olyan lassan kezdte el a dobását.
A döntő szettet egy öt körössel kezdte Lewis, aztán a szétesést folytatta: a következő legben két tripla nélküli köre volt, a továbbra is belassult belga pedig egy hat körössel egyenlített. Megint Lewis kezdett, de a szektorhibákkal tarkított leg kevés volt neki, 81 és 83 nem fér bele egy ilyen meccsbe. Jött egy öt körös a belgától és ezzel kezdhetett a meccsért. Nem kezdett jól, de Lewisnak komoly válasza nem volt, egy újabb hat körös elég volt a szetthez és a meccshez.
Jól kihúzta Lewis méregfogát van den Bergh azzal, hogy lassította a játékot, hogy nagyon ráérősen állt neki egy-egy dobásnak, ez nem jött be Lewisnak. Aki pedig verheti a fejét a falba, mert kétszer is két szettes előnyben volt, és azt sem lehet mondani, hogy egy rutintalan játékosról lenne szó. Lewis szétesett, a belga nem, ez döntött.
(Az más kérdés, hogy ez mennyire szimpatikus dolog a játék tördelés, ezt mindenki döntse el maga. Jelezném: volt már afférjuk egy European Tour fordulón, ott is kihúzta a belga a gyufát Lewisnál. De ez van, anno Mensur is megosztotta az embereket. Volt aki imádta és volt aki nem.)
80403536_2690609834353316_784434785446526976_n_2.png

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5115369268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2019.12.28. 21:27:10

Szegény Lewis, pedig néha régi önmagát idézte, tömegével dobálta a 180-at :(
süti beállítások módosítása