9 Nyíl

Nagy sikert hozott az első Magyar Darts Napja

2020. január 14. 14:05 - Denis Potvin

A Magyar Darts Szövetség első alkalommal rendezte meg a Magyar Darts Napját, az elmúlt hétvégén. Amatőr verseny, díjkiosztó ünnepség is szerepelt a programban, de a legjelentősebb esemény a vasárnap lebonyolított Szuperdöntő volt. A tornán nyolc hazai klasszis mérte össze a tudását, egyenes kieséses rendszerben a Westend Bevásárlóközpont központi helyén felállított pódiumon. Sok hazai játékos, és a média képviselői előtt rendezett tornán összesen 160 ezer forintot osztottak szét a résztvevők között, és a finálét végül Kovács Patrik nyerte, akinek ez is kiváló felkészülést jelentett a PDC Qualifying School tornája előtt.

81856088_10218964062446130_3638224783071510528_n.jpg

Nézzük, ki is volt az a nyolc játékos, aki meghívást kapott a tornára.

  • A legsikeresebb (13-szoros egyéni-, csapat- és párosbajnok) magyar női játékos, Ihász Veronika.
  • A kétszeres World Cup of Darts, és European Tour-résztvevő, Végső János
  • A négyszeres magyar csapat-, és párosbajnok, World Cup of Darts-résztvevő, Kovács Patrik
  • A 18-szoros magyar bajnok, World Cup of Darts-résztvevő, bajnoki címvédő, Takács Gábor
  • A 19-szeres magyar bajnok, Darts Matek-szoftver feltaláló, Székely Pál
  • A magyar bajnok, négyszeres magyar-, hatszoros szlovák csapatbajnok, Rucska József
  • A legfiatalabb magyar tehetség, utánpótlás párosbajnok, Papp Rajmund
  • A magyar válogatott bő keret tagja, Németh Szabolcs

Az első körben, sorsolás alapján négy negyeddöntőt rendeztek. Az elsőben Végső János 3-1-re győzte le Rucska Józsefet. Morzsi 85,88-as átlagot dobott, a kilencnyilasra is ráment két sikeres, 180-as kör után, de ez most nem jött össze. Székely Pali egy egészen kiváló, 93,94-es átlaggal, és 3-0-s sikerrel kezdett Ihász Vera ellen. Papp Rajmund kiválóan küzdött, de 1-3-mal csak éppen megszorítani tudta Takács Gábor, de így is le a kalappal a fiatal, békéscsabai versenyző előtt. Míg Németh Szabolcs nehezen lendült bele, így végül 3-1-re kikapott Kovács Patriktól.

Az elődöntőben Végső János csak nagy csatában nyert Székely Pali ellen, aki nem tudta megismételni a korábbi meccsen dobott átlagát. A másik ágon pedig Patrik került a fináléba, 4-2-re nyert Taki ellen, az átlagok itt is éppen meghaladták a 70-en pontot.

Jött előbb a bronzmeccs, amelyen Taki 3-2-re nyert. Most már 83 pont fölé jutott Penge ellen, aki saját bevallása szerint sem tudta úgy felpörgetni magát a harmadik meccsére sem, ahogy az sikerült az elsőn. A döntőben Kovács Patrik inkább a kiszállózással verte Morzsit, akinek 0/12 volt a duplára dobott értéke.

Fantasztikus hangulat volt, hiszen nagyon sok, a díjkiosztóra korábban érkező hazai játékos szurkolta végig a tornát, és rengeteg, az üzletközpontban sétáló látogató kapcsolódott be a meccsnézésbe. Igazi hírvivője volt ez a magyar dartsnak.

A színvonalas rendezésért hála mindenkinek, aki ebben részt vett. A mellékelt statisztikákért a PDC Hungarian Fan Clubnak. A résztvevőknek pedig azért, mert egyedi körülmények között mutatták meg ismét megalkuvást nem tűrő elkötelezettségüket a darts iránt. A Westendnek pedig azért, mert otthont adott ennek az egyedi kezdeményezésnek.

A mérkőzések statisztikái:

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5615408720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása