9 Nyíl

Bronzérem és fontos helyezések Bukarestben

2020. január 28. 15:32 - Denis Potvin

WDF-melléklet, 2020. 4. hét

Folytatjuk a hétvégi események feldolgozását. Most WDF-fel, és a bukaresti Romanian Classic és International Open versenyekkel foglalkozunk. Népes magyar tábor vett részt a versenyen, amelyre 10 játékos a Magyar Darts Szövetség támogatásával jutott el, mint az áll a szervezet közösségi oldalán. A WDF-nek nagyobb jelentősége lehet idén, a BDO vegzálása miatt sok olyan változást jelentettek be, ami a játékosainkat is komolyan érintheti. Az MDSZ kezdeményezése pedig feltétlen üdvözítő jelenség.

83274592_2964721656891997_159014236352151552_n.jpg

Idén, két oroszországi, majd tengerentúli versenyek után Izlandon és Romániában rendeztek WDF-tornákat. Az új rendszernek köszönhetően ezentúl négy kategóriára osszák a nemzetközi versenyeket. A legelőkelőbb a Platinum lesz, aztán Gold, Silver és Bronze lesz a besorolás neve, a hétvégi, romániai verseny mindkettője Silver besorolást kapott, és összesen 18 ezer euró pénzdíjat fizettek ki. Íme az új rendszer alapján készült pontozási formula, kiszámolható, ki mennyi ponttal gazdagodott.

pontozas.PNG

Az előzetes alapján a férfiaknál Wayne Warren, a BDO legfrissebb világbajnoka, a nőknél pedig Deta Hedman volt az első kiemelt. Szerencsére a technika már odáig jutott, hogy a Dartconnect oldalán is lehetett követni az eseményeket. Ide kattintva bárki megnézheti most is a lényeget.

waynewarren.PNG

Íme a Romanian Classic végeredménye

romclassic_ffi.PNG

romclassic_noi.PNG

Ezek pedig a magyar helyezések

Romanian Classic, nők

  • 9. Ihász Veronika és Csombok Tina, 17. Bósza Emese és Szarka Zsuzsa, 65. Erdei Nóra, Czipó Vivien, Végső Adrienn, Mézes Barbara

Romanian Classic, férfiak

  • 5. Lakatos Gergely és Petrács Gábor, 9. Kovács Patrik, 17. Rucska József, 65. Balló Sándor, 129. Takács Gábor, Balogh Béla és Varró Sándor. Végső Jánost kizárták

A második napon jött a dobogó, amelyet Végső Adriennek köszönhetünk. Adrien csak a hollandok klasszisától, a vb-negyeddöntős Anca Ziljstrától kapott ki. A férfiaknál egy másik nagy név, Nick Kenny, a Darts World Trophy elődöntőse lett a győztes. Ahogy Classicon ketten (Lakatos és Petrács), itt Takács Gábornak sikerült a legjobb nyolc közé verekednie magát.

A férfi párosokban a Jason Lovett, John Scott duó nyert. Kovács Patrik és Balló Sándor egészen a negyeddöntőig jutott a 104 indulóból. A nőknél Ksenia Kloschek és Elena Shulgina nyerte a párost, a Mézes Barbara/Végső Adrienn, a Bósza Emese/Szakra Zsuzsa és a Czipó Vivien/Csombok Tina párosaink a 27 induló közül az első körben elvéreztek így a 17. helyen végeztek.

Íme a Romanian International Open végeredménye

romintopen_ffi.PNG

romintopen_noi.PNG

Ezek pedig a magyar helyezések

Romanian International Open, nők

  • 3. Végső Adrienn, 9. Ihász Veronika és Czipó Vivien, 17. Csombok Tina, Bósza Emese és Szarka Zsuzsa, 33. Mézes Barbara, 65. Erdei Nóra

Férfiak

  • 5. Takács Gábor, 17. Petrács Gábor, Lakatos Gergely és Kovács Patrik, 33. Rucska József és Balló Sándor, 65. Végső János, Balogh Béla és Varró Sándor.

Sajnos friss világranglistával egyelőre nem szolgálhatunk, hiszen a nemzetközi szövetség honlapján még a január 20-i állapot van fenn, de reméljük a fejlődés ide is el fog jutni lassan. Mindenesetre erre majd visszatérünk a hetente jelentkező WDF–ről szóló anyagunkban. Legkorábban a jövő héten.

2 komment
Címkék: darts 9nyil wdf
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8315433802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eisbär JM · https://www.facebook.com/mester4s 2020.01.28. 15:47:47

Üdv. Végső Jánost miért zárták ki?

Denis Potvin 2020.01.28. 15:57:43

@Eisbär JM: Csak félinformációim vannak. Így nem is foglalnék szívem szerint állást. A kezdésre nem volt ott, de a rendezők megelégedtek egy beszólítással.
süti beállítások módosítása