9 Nyíl

A világbajnok úgy kezdett, ahogy egy világbajnoknak kell

2020. február 02. 09:55 - Denis Potvin

Landbrokes Masters, Milton Keynes – 2. nap összefoglaló.

A Masters második napján nagy meglepetés nem született, bár nagy csaták voltak, az esélyesebbek jutottak tovább. Így a regnáló világbajnok, Peter Wright is, akinek Joe Cullen ellen sikerült nyerni, ráadásul a torna eddigi legmagasabb átlagával, ahogy egy világbajnokhoz illik. A skót mellett az először szemüvegben dobáló Dave Chisnall, Gary Anderson és az utolsó legben kiharcolt győzelemmel Gerwyn Price is negyeddöntős.

masters-rd1-wright16_1920.jpg

Peter Wright 10-7-re nyert, 103,55-ös átlagot dobott, a duplák is bőven ötven százalék fölött voltak, háromszor is száz feletti kiszállója volt. Rögtön az elején egy bullra kezdett 121-es, majd egy 130-as, és egy 101-es is. Mégis Cullen vezetett az elején 4-3-ra, volt is félsz a világbajnokban.

„Örülök, hogy visszatértem, mert az elmúlt egy hónapban nem sokat játszottam. El kellett végezni a munkát, és örülök, hogy sikerült. Nem tudtam lerázni Joe-t, aki kiváló játékos, akit nehéz legyőzni. Kicsit pánikba is estem, hogy mi lesz, ha a világbajnok már az első körben kiesik. Ezért aztán nyilat váltottam (ez a tv kamerái előtt is jól látszottak 5-5-nél – a szerk.). Csodálatos érzés volt világbajnokként bemutatkozni, még azért ezt szokni kell.” - mondta a meccs után Wright. A nyílváltás meghozta Wright jobb játékát is. 6-6 után tényleg sikerült leszakítani Cullent, végül megnyerni a meccset.

Dave Chisnall-t először láttuk szemüvegben dobálni, ami saját bevallása szerint még egy kicsit zavarta. Igaz jobban látott, de a használattól még fejfájással küszködött. Chizzy és Daryl Gurney is remekül dobált, előbbi kiszállózása azért jobb volt. Gyakorlatilag Chisnall végig vezetett, de 5-5-nél és 8-8nál is egyenlő volt az állás. Gurney egy 117-es, 128-as kiszálltó is odavert, de ezzel sem tudta demoralizálni ellenfelét, aki az utolsó két leget behúzta, a legutolsót ráadásul hátsó pályáról.

masters-rd1-chisnall24_1920.jpg

Tökéletes kezdte az évet a 2017-es Masters döntőse, Gary Anderson is. 97,15-ös átlaga meg kifejezetten dicséretes. Bár az elején, és 6-5-re, majd 7-6-ra is még Ian White vezetett, Anderson szép játékkal fordított.

"Még hosszú utat kell megtennem, de a vb óta készülök, sokat gyakoroltam, szóval vasárnap sem lesz gond ezzel." - summázta Gary Anderson.

masters-rd1-anderson6_1920.jpg

A nap utolsó meccse nagy csatában dőlt el, és csak az utolsó leg döntött Gerwyn Price javára Simon Whitlock ellen. A walesi kezdett jobban, 2-0-ra vezetett, onnan az ausztrál 4-3-ra fordított. Onnan viszont Price egészen 9-4-ig zakatolt. Whitlock munkáját dicséri, hogy11 és 12, nyilasokkal, ötkörösökkel 9-9-re tornászta fel magát. Price csak nem tudta bevinni a győztes leget, bár egyszer egy 170-es kiszállóhoz csak a bull hiányzott, összesen négy meccsnyila volt, de az csak legvégén jött össze, saját kezdésénél jó magasan hagyta a legben egyetlen száz felettit sem dobó Whitlockot.

Vasárnap délután a negyeddöntők jönnek még 10 nyert legig, majd este az elődöntők és a döntő már 11 nyert legig. Az biztos, hogy új bajnok lesz, mivel az eddigi ötszörös első Michael van Gerwen, és az egyszeres James Wade már az első körben kiesett. A 2013-as győztes, Phil Taylor pedig egészen mással foglalkozik éppen.

2020 Ladbrokes Masters

február 1., szombat,

első forduló

  • Dave Chisnall 10-8 Daryl Gurney
  • Gary Anderson 10-8 Ian White
  • Peter Wright 10-7 Joe Cullen
  • Gerwyn Price 10-9 Simon Whitlock

Február 2., vasárnap,

Délutáni szakasz, negyeddöntők (13:45-től)

  • Adrian Lewis v Michael Smith
  • Jonny Clayton v Nathan Aspinall
  • Gerwyn Price v Gary Anderson
  • Peter Wright v Dave Chisnall

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6915450730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása