9 Nyíl

Premier League: az írek szerencsehozó koboldja legyen velünk!

2020. február 26. 13:26 - Denis Potvin

Unibet Premier League, Nigth Four - tippadó

Megint próbálunk egy picit újítani. Korábban rendszeresen voltak beharangozók egy-egy jelentősebb verseny előtt. Ezt a fonalat is majd igyekszünk felvenni, de most egy másik oldaláról közelítjük meg ezt. Sokan szoktak sportfogadni közületek, nekik is segít a következő - terveink szerint rendszeresen olvasható - poszt, amelyet egyik kiváló barátunknak köszönhetünk. Ő egy sportfogadással foglalkozó blogot üzemeltet, amely a dartsszal is foglalkozik. Jó szívvel ajánluk azt is, és az alábbi posztot is mindenkinek.

kihovok_premier_league-1024x536.jpg

Folytatódik a darts Premier League 2020-as kiírása, jön a negyedik forduló és Dublin városa, mi pedig mostani beharangozónkban 2 meccset veszünk gorcső alá. Sőt mi több, tippet is adunk, reméljük az ír fordulóval szerencsénk lesz!

Ahhoz, hogy képben legyünk a darts játékosok jelenlegi formájával, fontos megemlíteni, hogy hétvégén ismét két Players Championship fordulót rendeztek. Érdemes lesz ránézni, hogy tippjeink főszereplői hogyan teljesítettek szombaton és vasárnap.

Gerwyn Price - Peter Wright

Talán nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy jelenleg a két legjobb formában lévő dartos csap majd össze az este utolsó meccsén. A világbajnok Peter Wright a múlt héten Rob Crosst legyőzve megszerezte első győzelmét az idei Premier League-ben. Az első körben van Gerwentől elszenvedett vereség, majd a második kanyarban a honfitárs Andersonnal összehozott iksz azt jelenti, hogy “Snakebite” jelenleg az ötödik helyet foglalja el a tabellán. Gerwyn Price-nek valaki igazán szólhatna, hogy a PL-ben ér győzni is meg kikapni is, nem muszáj mindig leikszelni. Ugyanis a walesi eddigi mindhárom meccsén 6-6-os végeredmény született. Ezek közül talán a múlt heti volt a legmeglepőbb, ugyanis országos kettes volt a Gurney elleni összecsapása.

A szombati Players Championship döntője Gerwyn Price és Peter Wright csatáját hozta, tehát a két játékos 5 nappal később most újra összecsap! Ezen a napon mind a két dartos valami egészen elképesztő formában dobált: Wright a második körben Adrian Gray ellen 120,2-es (!) átlagot dobott, de Price is rendre 100 közeli vagy afeletti átlagon hozta mérkőzéseit. A fináléjuk pedig álomdöntőt hozott, mind a ketten 109 felett átlagoltak, Price 46%-kal, míg Wright 62%-kal dobta a kiszállókat. Végül a világbajnok skót örülhetett a végén. Na de Price nem sokáig búslakodott, felszívta magát és a vasárnapi Players Championship fordulót már ő nyerte meg. A döntőben a világelső van Gerwent tudta legyőzni 102,5-ös átlaggal. Ezen a napon Peter Wright “csak” a negyeddöntőig jutott.

960_1.jpg

Kép forrása: GiveMeSport

Gerwyn Price és Peter Wright egymással eddig 21 alkalommal meccselt. Brutális a mérlege a skótnak a walesi ellen, ugyanis 15-ször győzött ezeken a meccseken “Snakebite”. Viszont ha az egymás elleni mérkőzéseiket leszűkítjük csak a Premier League-re, akkor azt láthatjuk, hogy a három meccsük egyszer ikszet, míg kétszer Price győzelmet hozott. Mondhatjuk tehát, hogy a walesinek jobban fekszenek a PL meccsek. Emlékezhetünk, hogy a mostani vébén az elődöntőben kerültek össze a felek, ahol Price azt üzente Wright-nak, hogy még leget sem fog nyerni ellene. Tudjuk mi lett a vége, a skót masírozott be a fináléba 6-3-mal.

A két pazar formában lévő játékos várhatóan a végletekig izgalmas meccset fog egymással játszani. Price-ot egy nagyon kicsivel esélyesebbnek gondoljuk az összecsapás előtt, hiszen a Premier League-ben a walesinek jól megy a skót ellen, valamint fűtheti a vágy, hogy az elveszett vébé elődöntőért vissza kell vágnia, továbbá a szombati elvesztett döntőért is illene revansot vennie.

Tipp: Gerwyn Price nyer

 

William O'Connor - Michael van Gerwen

A dublini forduló harmadik meccsén lép pályára az írországi állomás “kihívó” játékosa William O’Connor, akinek a sorsolás nem kedvezett, hiszen a világelső van Gerwennel kell megmérkőznie. A világranglista 37. helyén álló ír dartsos a tavalyi csapat világbajnokságon hívta fel magára a figyelmet, ahol Steve Lennonnal az oldalán egészen a döntőig jutottak. O’Connorék a görögöket, az angolokat, az osztrákokat, valamint az elődöntőben a hollandokat verték meg, aztán a fináléban a skótok már túl nagy falatnak bizonyultak.

William O’Connor az előzőekben említett csapat vébén kívül tavaly negyeddöntőig jutott a Players Championship Finals tornán, sőt a Players Championship 13. állomásán a végső győzelem is összejött neki. Idén viszont még adós a jó eredményekkel, egyedül a szombati Players Championship negyeddöntőig való menetelését érdemes kiemelni.

Michael van Gerwent nem kell bemutatni senkinek, a holland világelső múlt héten elszenvedte első vereségét az idei Premier League-ben, ugyanis Aspinall 7-5 arányban le tudta győzni. A szombati Players Championship forduló harmadik körében esett ki, aztán annyira felszívta magát MvG, hogy vasárnap egészen a döntőig masírozott, közben pedig a legjobb 16 között megdobta első 9 nyilasát az új készletével. A győzelem nem jött össze, hiszen Gerwyn Price-tól kikapott a fináléban.

03a11771-beba-44d4-bb34-a8bd84a2cab1.jpg

Kép forrása: Sporting Life

William O'Connor és Michael van Gerwen egymás ellen eddig 13 alkalommal meccseltek, ebből tízszer a holland, háromszor az ír került ki győztesen. Ugyan tavaly a csapat vébén az írek összekerültek a hollandokkal az elődöntőben, azonban egyes meccset nem játszottak egymás ellen, viszont a páros csatát mint tudjuk megnyerték O'Connorék. A legfrissebb egymás elleni mérkőzésük tavaly májusban, a Dutch Darts Masters-en volt, ahol van Gerwen 6-2-re győzött. Viszont ami fontos, hogy O'Connor ezen a meccsen dobott 3 180-at, míg a holland 2 darab tökéletes háromnyilat eresztett meg.

A mérkőzés esélyese van Gerwen, viszont ne felejtsük el, hogy O'Connor tehetséges játékos, akit a hazai szurkolók belelovalhatnak egy éles összecsapásba. Márpedig mi erre számítunk és arra, hogy a két játékos záporozva dobálja majd a 180-akat, így ezen a meccsen erre hozzuk a tippünket!

Tipp: Több, mint 4,5 180 lesz a mérkőzésen

 

A poszt szerzőjétől az https://www.ilovesportfogadas.hu/ oldalon napi tippeket kaphattok foci, tenisz és darts mérkőzésekre. Kövessétek az oldalt a napi sportfogadás tippekért!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6615492392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibor Máté 2020.02.28. 07:15:32

Nagyon klassz tippek voltak .Köszönjük.Várjuk további ötleteid akár mára is!!!
süti beállítások módosítása