9 Nyíl

Peter Wright: 110-es átlag, és rombolás Aspinall ellen

2020. március 05. 23:33 - Denis Potvin

Premier League, Night Five, Exeter

Három világbajnok sem tudott nyerni ezen az estén, csak a legutóbbi, Peter Wright. Ő viszont zseniális teljesítménnyel. Daryl Gurney már csak egyetlen nyeretlen, de ma remek teljesítménnyel szerzett pontot Rob Cross ellen. Michael Smith egymás után másodszor is nyert Michael van Gerwen ellen. Gary Anderson pedig ritka rossz teljesítménnyel bukott el.

esx7rxawoaiywsw.jpg

Első pillanatra meglepő volt Rob Cross pontvesztése Daryl Gurne ellen, de az odszmesterek is óvatosak voltak a meccs előtt, jó szorzóval adták csak Cross sikerét, ami aztán nem is jött össze. Az optimistákat talán Gurney utóbbi hetekben mutatott nyegle szereplése gondolkoztatta el. A lényeg, hogy döntetlen lett, és Cross jött vissza 4-5-ről a végén, A négy 180-as is kevés volt, a 6/15-ös kiszállózás meg végképp. Gurney bár csak 94-es átlagot ért el, de a 6/7-es kiszállója ma az egy pontot feltétlen megérdemelte.

Na, aztán Gerwyn Price csúnya bukójára végképp nem számított senki. Persze, Durrant lassan teljesen belakja a PDC-t, és csodálatos eredményekre képes, de hogy a fantasztikus formában lévő Price-ot legyőzze, arra kevesen gondoltak. Ráadásul sima vége lett. Durrant megcsinálta a százas átlagot, ez Price-nak nem sikerült. Durrant ellenállhatatlanul kezdett, 4-0-ra ment el, után már esélyes sem volt a walesinek, be is húzta, 129-es kiszállója volt.

87736023_2835671613180470_7316128711701430272_n.jpg

Peter Wright viszont visszatért a győztes útra, ráadásul a diadalmenetes győztes útra. 110-es átlagot dobott, de ezzel még nem sikerült bekerülnie a 10 legjobb Premier League-átlagba. 11, 12 és 13 nyilas köröket is dobott a világbajnok és gyakorlatilag 4-3-as Wright-vezetésig fej-fej mellett mentek. Onnan már nem volt megoldás a skót teljesítményeire.

Gary Anderson győztes meccsére fogadtunk, hiába. A másik skót mélyen alul teljesített tudásának, mindössze 87,76-as átlagra régóta nem volt példa a meccsein, ehhez jött még egy 5/23-as kiszállózás. Ez már teljes csőd. Így is 5-7-re kapott csak ki, mert Luke Humphries is 90-es átlag alatt zárt, és a kiszállózása neki is cudarra sikerült ezen az estén. Andersonnak esélye volt a döntetlenre, de 5-6 után a 66 pontot három körön keresztül sem tudta kidobni.

Mi jöhetett még ezután? Hát az, hogy Michael Smith egymás után kétszer is legyőzte Michael van Gerwent. A Belgian Darts Championship után a Premier League-ben is. Pedig van Gerwen nem dobált rosszul, a kiszállózása is ötven százalék felett volt. Sőt, még úgy is Smith tudott nyerni 7-4-re, hogy neki 95,42 jött össze és 29,17% checkout. Az elején jól megfogta a lényeget, 134-es kiszállóval 5-1-re húzott el. Az előnyéből sokat adott, de egy győzelemre végül így is jó volt.urney már csak az egyetlen, aki nem nyert meccset.

2020 Unibet Premier League Night Five

Westpoint Exeter

  • Rob Cross 6-6 Daryl Gurney
  • Gerwyn Price 3-7 Glen Durrant
  • Nathan Aspinall 3-7 Peter Wright
  • Gary Anderson 5-7 Luke Humphries
  • Michael Smith 7-4 Michael van Gerwen

 esympaxxqaautvk.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5515506602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása