9 Nyíl

A világelső ellen ma nem volt ellenszer

2020. július 10. 18:55 - Dart Major

PDC Summer Series - Players Championship 11 - összefioglaló

Igazán nem lehet okunk panaszra a PDC újraindulása utáni versenyekre. Mind a két napon jó kis meccseket láthattunk, rengeteg jó átlag született és Ryan Joyce révén újonc győztest is avattak. Az "erőltetett menet" harmadik napján a szokásos meglepetések és a szokásos kiváló teljesítmények is megszülettek, nézzünk szét is a történések között.
pdcs_1.jpg

Első forduló:
A nagy nevek közül Steve Beaton sima 6-1-es verést kapott Ross Smithtől. A tegnapi győztes Ryan Joyce is rögtön kiesett, őt a 105-ös átlagot dobó Darren Webster verte meg. Adrian Lewis 90-es átlaga csak egy 6-3-as vereségre volt elég Chris Dobey ellen.

Rob Cross döntő legben kikapott Mickey Mansell ellen, Jeffrey de Zwaan 6-3-ra bukott Devon Petersen ellenében, Glen Durrant pedig Gavin Carlin ellen bukott ugyancsak döntő legben. John Henderson csak 82-es átlagot dobott és kikapott a 81-es átlagot produkáló Scott Bakertől. Mervyn Kinget a 106 fölött teljesítő Michael Smith verte meg, Simon Whitlockot pedig Luke Woodhouse ütötte ki. Gary Andersonnak nem volt szerencséje, 106-os átlagot dobott, de döntő legben elvesztette a meccset Ryan Murray ellen. Jose de Sousa viszont nem kapott ki, ráadásul 109-es átlagot is dobott. Jonny Clayton 110-es átlagot hozott össze és nyerte is a meccsét 6-0-ra. Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price, James Wade, Dave Chisnall és Nathan Aspinall is sikerrel vette az első kört.

Második forduló:
Krzysztof Ratajski meglepetésre kikapott 6-5 arányban a "beugró" Andrew Gildingtől. Chisnall is ilyen arányban kapott ki, ő Rowby-John Rodrigueztől. Kim Huybrecths még a 80-as átlagot sem érte el, így sima 6-1-es zakót kapott van Gerwentől. Aki csak 87-es átlagot dobott. Ellenben Clayton 103-as átlagot dobott és nyert Kai Fan Leung ellen. Dimitir van den Bergh 109.5-ös átlagot hozott össze és győzött 6-1-re Reece Robinson ellen. Stephen Bunting is 100 fölé ért és ő is 6-1-re győzött. Gerwyn Price 6-3-ra nyert Martin Atkins ellen, Peter Wright Mark McGeeneyt győzte le, Wade 6-4-re nyert Benito van de Pas ellen, Ian White 6-1-el jutott túl Krzysztof Kciukon, Daryl Gurney pedig Wayne Jonest győzte le.

Harmadik forduló:
A legjobb tizenhatba jutásért csak úgy repkedtek a 100-as átlagok. Ryan Meikle mindjárt egy 106.1-et vert oda és nullázta le Scott Mitchellt. Jose de Sousa átlépte a 107-et is, és nyert 6-4 arányban Danny Noppert ellen, aki 109 fölé jutott. Gerwyn Price és James Wade is 103 fölé jutottak, előbbi Ryan Searle, utóbbi Darren Webster ellen tudott nyerni. Jonny Clayton most épp 105.5-öt dobott és győzött 6-2-re Matthew Edgar ellen. Chris Dobey 101-es átlagot produkált és kiütötte a csak 78-ast összehozó Mansellt. Stephen Bunting is túljutott a bűvös 100-on, ennek köszönhetően 6-2-re nyert Joe Cullen ellen.

Nyolcaddöntők:
Michael van Gerwen is "megérkezett" dobott egy 107-es átlagot és legyőzte James Wade-et. Chris Dobey 6-4-re nyert van den Bergh ellen, mind a ketten 93 fölött dobáltak. Peter Wright is bemelegedett és dobott egy 103.9-es átlagot amivel 6-4-re nyert Jermaine Wattimena ellen. Jeff Smith szépen csendben bekúszott a nyolcba, miután megverte Mike de Deckert. Stephen Bunting 6-3-ra győzött Ryan Murray ellen, akitől szép volt a 16-ba jutás is. Daryl Gurneynek egy 85-ös átlag is elég volt, hogy 6-1-es sikerhez Meikle ellen. Ian White megverte Jonny Claytont aki most először nem dobott 100-as átlag felett. Jose de Souse 105.9-es átlagot hozott, szóval megint remekelt, ennek pedig Gerwyn Price látta kárát.

Negyeddöntők:
Peter Wright talán meglepetésre, de kikapott 6-3-ra Jeff Smith ellen, de ugye Wright elég kalandos időket élt a szünet alatt. de Sousa 102.1-es átlagot produkált és ezzel 6-2-re nyert Bunting ellen. Gurney 104-es átlag fölé ért, ami kiütéses győzelemhez vezetett Ian White ellen. White csak 87-es átlagon zárt így nem csoda a nullázás.
van Gerwen és Dobey pedig játszott egy betyár jó meccset.


Elődöntők:
A portugál egész elképesztő a mai napon. Jose de Sousa most épp 105-ös átlagot ért el ezzel pedig 7-3-ra nyert Daryl Gurney ellen.
MvG részéről egy 97-es átlag is elég volt, mivel Jeff Smith 88-on ragadt. A vége 7-2.

Döntő:
A döntő jónak tűnt, sőt nagyon jónak. Ám nem lett olyan jó. Történt ugyanis, hogy de Sousa némileg elfáradt a nap végére. Most "csak" 97.8-as átlagot dobott, ami kevés lett. Ugyanis MvG 102 fölé tudott kerülni és sima 8-3-as győzelmet aratott. Ezzel pedig a héten már második tornagyőzelmét hozta össze.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5715993946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása