9 Nyíl

Wright kilencnyilasa sem volt elég a győzelemhez

2020. augusztus 30. 11:17 - Denis Potvin

Mozgalmas estét hozott a Premier League 11. fordulója. Kezdődött egy csodálatos kilencnyilassal, de Peter Wright ezzel együtt is vereséget szenvedett, egymás után a másodikat. Glen Durrant és Gary Anderson játszotta a nap egyetlen remijét. Michael van Gerwennel pedig olyan csúfság esett meg, ami a Premier League-ben még soha az ötszörös bajnokkal.

zk86vmf6.jpg

Daryl Gurney két nappal azután, hogy 7-3-ra kikapott még az alapszakasz utolsó fordulójában Peter Wright-tól most alaposan visszavágott neki. Egészen fantasztikusan kezdett, 4-0-ra húzott el, volt benne 12 nyilas leg, 164 pontos kiszállóval, bullal a végén. Majd egy 11 nyilas is. Aztán kezdett éledezni Wright 11 nyilas köre is volt, de Gurney irányította a meccset. 6-4-nél 141 pontos kiszálló jött az északírtől. Majd a 11. legben jött a csodálatos 9 nyilas, klasszikusan megdobva, a végén 141-ről kiszállva. 6-6-nál egyenlített Snakebitre, de a flow annyira elvitte, kétszer is nyilakat hibázott a leg megnyeréséhez, így Gurney köszönte szépen, és megnyerte a meccset. Wright a kilencnyilasának ami a skót első televíziós 9 nyilasa volt – is köszönhetően végül a nap legmagasabb átlagát érte el 103,07-tel.

Nathan Aspinall kiélezett csatában nyert Michael Smith ellen, aki az első leget egyből egy 121-es kiszállóval nyitotta. Ezzel először és egyben utoljára vezetett. Aspinall végig előnyben volt, vagy éppen döntetlenre álltak. 6-6 után Smithnek volt nyila, hogy a legfontosabb pillanatban átvegye a vezetést, de nem sikerült. Végül Asp a saját kezdését magabiztosan, nagy előnnyel hozta. A második helyre lépett fel. Komoly csatát vívott egymással Gary Anderson és Glen Durrant is. A skót egy 127-es kiszállóval nyitotta a meccset, 3-1-re ment el, amikor Duzza 138 pontos kiszállóval válaszolt. Az egykori BDO-világbajnoknak volt még egy 117-es, majd egy 116-os kiszállója is, mégis a pokol tornácáról hozta vissza az egy pontot. Anderson már 7-3-ra vezetett. Egyetlen leget kellett volna hoznia a sikerért, de nem sikerült, 7-4 után hat meccsnyila volt, 7-5 után egy újabb. Az utolsó legben viszont még 250 környékén járt, amikor Durrant a 15. nyilával kidobta az egy pontot érő leget. Ilyen is van.

A végére maradt egy nagy verés. Michael van Gerwen Gerwyn Price-tól kapott zakót. A Premier League-et korábban ötször, 2016 óta pedig folyamatosan nyerő világelsővel olyan esett meg, ami a sorozat történetében még soha. Utolsó négy meccséből harmadszor szenvedett vereséget. Ráadásul már ötször kellett neki gratulálni a győztesnek. Ennyi veresége pedig még sosem volt egy szezonban összesen. A vonal alá csúszott, azaz nem áll jelenleg továbbjutó helyen. Price pedig jól használta ki ellenfele megingásait, 116, 100 és 122 pontos kiszállókat, szép köröket dobált. Kiválóan kiszállózott, hiszen 12 kísérletből csak négyet rontott el. Megérdemelten nyert.

night_11_results_graphic.jpg

A tabellán Duzza már négy ponttal vezet, de után nagyon szoros a mezőny, hiszen a második Aspinall és a 7. Michael Smith között mindössze két pont a differencia. Bármi előfordulhat még a hátralévő fordulókban. A vasárnap esti folytatás így fog kinézni:

  • Nathan Aspinall v Gary Anderson
  • Peter Wright v Gerwyn Price
  • Michael van Gerwen v Michael Smith
  • Glen Durrant v Daryl Gurney

pl_2020_league_table_0.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8716182560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása