9 Nyíl

Új nap, új győztes

2020. szeptember 13. 18:50 - Dart Major

PDC Autumn Series - Players Championship 15

Tegnap elindult, ma pedig folytatódott az élet a PDC nagy utazó cirkuszában. Az idei tizenötödik P.C. fordulóra került sor, és ahogy az lenni szokott itt is történtek érdekes dolgok. Például voltak akiknek 75-ös átlagot sikerült dobniuk. Voltak komoly nevek akik rögtön kiestek. Meglepetés győztes. Szóval szokás szerint volt minden.
players-championship_9.png

Mint fent említettem, néhányan igencsak nem voltak ott fejben a mai napon. Scott Baker például 71-es átlaggal verte 6-0-ra Ryan Hogarthot, aki 67-es átlagot dobott. De Lisa Ashton, Barrie Bates, Steffen Siepmann, Jamie Hughes(!!), Geert Nentjes is 80-as átlag alatt ragadt az első fordulóban. Úgy látszik a mostani helyzet rosszul hat néhány játékosra. Adrian Lewisnak sem volt jobb napja, ő 84-es átlaggal búcsúzott Dimitri van den Bergh ellen. Krzysztof Ratajski is hamar kiszállt, őt Boris Krcmar küldte pihenőre. Max Hopp is kipottyant, igaz ő Jonny Claytontól kapott ki, ami bocsánatos bűn. Jelle Klaasen hiába dobott 100 feletti átlagot, ellenfele Peter Wright is megtette ezt, aki döntő legben tudott nyerni. Jeffrey de Zwaan 87-es átlag alatt rekedt és kapott egy 6-2-es zakót Adam Hunttól. Daryl Gurney viszont nagyot játszott, 105-ös átlagot dobva húzta be a meccsét. Andy Hamilton, Mervyn King, Ryan Meikle és Andy Boulton szintén átlépték a mágikus határt és tovább is mentek.
A második kör majdnem szenzációja: Damon Heta - Michael van Gerwen 6-4. MvG mostani formáját elnézve ez nem is olyan meglepő. Rob Cross 6-5-ös veresége Ross Smith ellen sem rendelkezik nagy "hűha faktorral".  Glen Durrant dobott ugyan egy 101-es átlagot, de így is 6-1-re kapott ki Boultontól, aki megint 100 fölé ért. Na ez már komoly meglepi. Dave Chisnall is 6-1-re kapott ki, őt Simon Whitlock verte. Darren Webster is kiszállt, bár ő a remek José de Sousa ellen veszített, ami nem akkora tragédia. Ricky Evans legyőzte Steve Beatont, Robert Thornton Devon Petersen ellen nyert, Gurney megint 100 felettit dobott és ment tovább. Nathan Aspinall pedig 103-as átlaggal verte 6-3-ra a 102-öt dobó Mike de Deckert.
A legjobb 32 között Michael Smith 6-3-ra kikapott Chris Dobey ellen. Stephen Bunting 105.5-ös átlaggal nyert James Wade ellen, Andy Boulton 105-öt termelt és nyert Ryan Searle ellen, aki szintén átlépte a 100-at. Peter Wright döntő legben nyert Thornton ellen,a mi megnézhető.

Joe Cullen 109.5-ös átlaggal verte Gurneyt, Krcmar pedig Kim Huybrechtset is le tudta győzni.
A legjobb 16 között Peter Wright 99-es átlaggal búcsúzott Simon Whitlock ellen. De Wright elképesztő sorozata még mindig tart, vagyis idén nyolcaddöntősnél rosszabb helyen nem végzett P.C. versenyen. Boris Krcmar napjának vége lett, jött ugyanis Martin Schindler és megállította az óriási horvátot. Ricky Evans  és Mervyn King egyaránt 75-ös átlagot hoztak össze, mind a ketten 6-0-ra bukták is el a meccsüket. Sokkal jobb meccs nem volt a Heta - Ross Smith meccs sem, a 88-as átlagot sem érték el.
A négybe jutásért volt egy kiváló meccs. Cullen és Price is 103-as átlagot dobott, előbbi nyert döntő legben. Martin Schindler elfogyott mint melegben a sör, csak 83-as átlagot dobott, ez pedig kevés volt Damon Heta ellen. Simon Whitlock sem brillírozott, 88-as átlagot ért el, ami csak két legre volt elég Bunting ellen. Nathan Aspinall döntő legben verte Ian White-ot.

Az elődöntőben tovább tartott Heta szerencséje. Most épp Bunting pukkadt ki ellene, ahogy Schindler, úgy "The Bullet" is csak 83-as átlagot hozott össze. Heta nyert 7-3 arányban. Cullen és Aspinall jobb meccset játszott, döntő legig mentek amit Cullen tudott behúzni.
Damon Heta - Joe Cullen döntőt hozott össze a sors mára. Sok izgalom nem volt a meccsen, de inkább beszéljenek helyettem a képek és a számok.
dc_1.jpg

16_5.jpg

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr816200010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása