9 Nyíl

Szombaton egy kilencnyilas, vasárnap egy Tour-siker

2019. július 15. 08:33 - Denis Potvin

PDC Unicorn Challenge Tour, 9-11. verseny – Peterborough

Szombaton és vasárnap két-két Challenge Tour versenyt rendeztek Peterborough-ban. A négy tornát négy különböző játékos nyerte meg, azon játékosok versenyén, akik nem nyertek Tour kártyát korábban. Volt egy tökéletes leg is, méghozzá idén már a 30., ami a PDC versenyek történetében rekordmennyiségnek számít egy adott évben.

Tovább
Szólj hozzá!

Peter Wright 10 hónap után nyert ismét tornát

2019. július 14. 20:20 - Denis Potvin

World Series of Darts, German Masters, 2. nap összefoglaló

Nagyon sokat, egészen pontosan tavaly szeptember 4-e óta kellett várnia Peter Wrightnak arra, hogy ismét tornát nyerjen. Bár, nem is olyan régen, Gary Anderson oldalán elhódították a páros világbajnoki címet, egyéniben a tavaly szeptemberi, 17. Players Champiosnhip volt az utolsó torna, amelyen első tudott lenni. Most Kölnben volt hibátlan.

Tovább
Szólj hozzá!

Egy este három világbajnokot is kivertek

2019. július 13. 09:15 - Denis Potvin

World Series of Darts, German Darts Masters 2019 – 1. nap, összefoglaló

A második állomásához érkezett a World Series of Darts, és az egyre markánsabban erősödő német dartssport újabb bizonyítékokkal szolgált, hogy valóban a világ élvonalába tartoznak. Ezt Gary Anderson, Raymond van Barneveld és a világelső, Michael van Gerwen bánta. Martin Schindler és Gabriel Clemens verte a hollandokat, míg a világbajnok Andersont Nico Kurz győzte le. Három PDC-sztár is búcsúzott az első nap.

Tovább
Szólj hozzá!

Nathan Aspinall csodálatos fél éve

2019. július 07. 09:29 - Denis Potvin

Dafabet US Darts Masrters, Las Vegas - összefoglaló

Bár ranglista pontokat ezzel nem is, de 20 ezer dollárt kasszírozott Nathan Aspinall azzal, hogy szombat hajnalban megnyerte a Dafabet US Darts Masters Las Vegasban, ezzel a 27 éves játékos egy újabb sikerrel fantasztikus fél éven van túl. Bár, a tények már jól ismertek, néhány érdekességre azért felhívnánk a figyelmet.

Tovább
Szólj hozzá!

Csak egy halk moraj jött a 180-asok után

2019. július 05. 14:30 - Denis Potvin

World Series of Darts, 1. állomás – Las Vegas, 1. nap összefoglaló

A PDC feltett szándéka, hogy az Egyesült Államokban ismét olyan népszerű legyen a darts, mint volt az hajdanán, még Phil Taylorék zsenge korában. Ennek megfelelően visz komoly versenyeket a szerencsejáték fővárosába, Las Vegasba évről-évre. Most a US Darts Masterst, az idei World Series of Darts első versenyét tették ide. Vegyes érzelmek az első nap után.

Tovább
Szólj hozzá!

Prágában Jamie Hughes írt történelmet

2019. június 30. 23:50 - Denis Potvin

European Tour 9 - Czech Darts Open 2019 - összefoglaló

A PDC European Tour történetében először rendeztek Prágában fordulót. Ezt a történelmi eseményt Jamie Hughes teljesítménye aranyozta be, aki pályafutása során először nyert ET-tornát. Olyan nagyságok, mint Michael van Gerwen, Adrian Lewis, Peter Wright, vagy Michael Smith már a nyolcaddöntőben elhullottak. Stephen Bunting, a döntő vesztes is sok skalpot gyűjtött be, de a legfontosabbat már nem sikerült neki. Ami pedig talán a legfontosabb. Közép-Kelet-Európában először rendeztek PDC-versenyt. Reméljük nem állnak meg a határon. Sajnos, szerkesztőségünket is utolérte a „nagy kékhalál”. Hétvégi ügyeletesünk gépe, éppen a döntő pillanatban krepált be, így sajnos a szombati nap legfontosabb részletekről nem tudtunk akkor beszámolni, amit azért most megteszünk, a tények kedvéért. Rettenetesen sajnáljuk, reméljük senkit nem zavar meg ez a negatív élmény.

Tovább
Szólj hozzá!

Karel Sedlacek újabb skalpja és Duzza orbitális átlaga

2019. június 28. 23:00 - Dart Major

European Tour 9 - Czech Darts Open 2019 - első napi összefoglaló

Némi földrajzi képzavarral élve a szomszédba látogatott a Pro Tour mezőny. Komoly kis sztárparádé várt már pénteken azokra akik ellátogatottak Prágába, megnézni a European Tour kilencedik állomását. Pörgessük végig "címszavakban", hogy mit láthattunk ezen a kellemes nyári napon.
65254527_2398378583715726_8805512873330606080_o.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Nem sokon múlt a portugál csoda

2019. június 23. 18:46 - Dart Major

PDC Players Championship 18

Már tizennyolcadik állomásához érkezett az idei Players Championship sorozat. Ezúttal is Wiganben csaptak össze a játékosok, hogy eldöntsék ki viszi haza a 10.000 fontos fődíjat. Nézzük mi történt a mai nap.
players-championship_7.png

Tovább
Szólj hozzá!

A Lengyel Sas ismét lecsapott

2019. június 22. 18:51 - Denis Potvin

Players Championship, 17. verseny, Wigan

Akadt meglepetést bőven a nap során a Players Championship 17. állomásán. A legjobbak közül Michael van Gerwen és Gary Anderson el sem indult, és ahogy haladtunk előre, sorra véreztek el a legjobbak. Így aztán a negyeddöntőbe a legjobb 20 játékos közül csak Nathan Aspinall jutott el, aki végül a lengyel Krzysztof Ratajskival döntőzött. A csatát végül a lengyel nyerte, aki a nap folyamán csak egyszer dobott százas átlag alatt, végig remekül játszott, pályafutása harmadik Players Championship versenyét nyerte meg. Volt szép pillanat is versenyen, a második körben Dimitri Van den Bergh egy kilencnyilast dobott John Henderson ellen.

Tovább
Szólj hozzá!

Megvan Chizzy 15. PDC-trófeája

2019. június 17. 08:12 - Denis Potvin

European Tour 8 - Danish Darts Open, Koppenhága - harmadik nap, összefoglaló

Dave Chisnall mindent belead, hogy visszakerüljön a PDC élvonalába. Miután idény nyert két Players Championshippet, most a dániai European Touron is sikerült maga mögé utasítania mezőnyt. Legutóbb 2013-ban volt első ET-versenyen, így viszonylag sokat kellett várni az újabb sikerre. Chris Dobey és Jonny CLayton is kalaplengetést érdemel.

Tovább
Szólj hozzá!