9 Nyíl

A hétvége margójára

2019. január 22. 14:00 - Denis Potvin

VII. Target Amatőr Kupa, Érd

A hétvégén, szombaton, az Érd Arénában rendezte meg a PDC Hungarian Fan Club a szokásos, nagy amatőr seregszemléjét, a VII. Target Amatőr Kupát. 1187 férfi és 62 női nevezés futott be. Ennél kicsivel kevesebben érkeztek meg, de így is közel ezer lelkes játékos vágott neki a versenynek.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: amatőr darts 9nyil

Semmi meglepő, Michael van Gerwen az Év Játékosa

2019. január 22. 08:55 - Denis Potvin

PDC Awards 2019

A PDC éves díjátadó vacsoráján ismét Michael van Gerwen lett az év játékosa, amely azért sem nagy meglepetés, hiszen 2018-ban összesen 19 első helyet szerzett meg a holland, aki nagy fölénnyel vezeti a világranglistát. A 29 éves játékos sorozatban harmadszor nyerte meg a Premier League-t, hozta a The Masters, a World Grand Prix-t és harmadszor a világbajnoki címet is. Kétség sem férhet a sikeréhez. Van Gerwen emellett a Pro Tour Player of the Year-díjat is elvitte. Új nevek is kerültek a serlegekre.

Tovább
Szólj hozzá!

Most a csehek aratták le a mezőnyt

2019. január 21. 12:30 - Denis Potvin

PDC European Tour, kelet-európai selejtező, ET 1-4

A hétvégén magyar legények is vitézkedtek Prágában, ahol a 2019-es European Tour első négy selejtezőjét rendezték. Sajnos csak korlátozott magyar sikerekkel. A hazaiak viszont arattak. Az elsőt és a negyediket Pavel Jirkal nyerte és Karel Sedlacek is behúzott egy részvételt, míg a negyedik torna az orosz Borisz Kolcovnak jutott. Nézzük sorra az eseményeket.

Tovább
Szólj hozzá!

Tour Cardot nyert a BDO világbajnoka is

2019. január 21. 10:28 - Denis Potvin

UK Qualifying School, Wigan, 4. nap

Vasárnap újabb versennyel befejeződött a 2019-es Qualifying School-sorozat. Az utolsó napon Nathan Derry és Kirk Shepherd kapott kártyát, valamint az a 11 játékos, aki az Order of Merit alapján a legjobb 11 helyen végzett. Közte Glen Durrant is, aki nemrégen sorozatban harmadszor lett a BDO világbajnoka. A PDC ezek után nyilvánosságra hozta annak a 128 játékosnak a nevét, akik 2019-ben Pro Tour-kártyával rendelkezhetnek. Őket ezen a linken lehet böngészni.

Tovább
Szólj hozzá!

Újabb négy kártya talált gazdára Wiganben

2019. január 19. 19:00 - Dart Major

2019 UK Qualifying School 2-3, Wigan

Pénteken és szombaton is folyatódtak a harcok a kiadó Pro Tour kártyákért. Szokás szerint hosszú napok elé nézett a közel 400 játékos, hogy eldőljön kik jutnak be a PDC következő két Pro Tour évadjába. A tét tehát nem volt kicsi, lássuk kik tudtak kártyát szerezni a pénteki és szombati napon.
qschool_1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Megvan az első két Pro Tour-kártyás

2019. január 17. 23:37 - Denis Potvin

UK Open – Qualifying School, 1. nap (összefoglaló)

Jamie Hughes és Harry Ward szerezte meg az első két Pro Tour kártyát a UK Qualifying School első napján. Értelemszerűen a döntőt már nem játszották le. Ward 103-as átlaggal jutott birtokába az áhított lehetőségnek. Hughes pedig a negyeddöntőben szúrt oda egy 108,5-ös átlagot Dafydd Edwarsdnak. Som ismert és ismeretlen név, 19 BDO-s sztár, közet hét hölgy, szóval izgalmas volt az első nap.

Tovább
Szólj hozzá!

Glen Durrant beállította Eric Bristow rekordját

2019. január 13. 23:45 - Denis Potvin

Lakeside World Professional Darts Championship - kilencedik nap, összefoglaló

A BDO talán legnagyobb egyénisége egymás után harmadszor lett a szervezet világbajnoka, miután a döntőben – a vártnál azért könnyebben – 7-3-ra legyőzte a másik korábbi kétszeres világbajnokot, Scott Waites. Durrant ezzel Bristow 1984 és 1986 között felállított rekordját állította be. Lehet, hogy jövőre már a PDC-ben látjuk, hiszen Durrant ott lesz a UK Qualifying Schoolon is. Ez a torna alapos bemelegítés volt neki.

Tovább
Szólj hozzá!

Két kétszeres világbajnok játssza a BDO-vb döntőjét

2019. január 12. 22:41 - Denis Potvin

Lakeside World Professional Darts Championship - nyolcadik nap, esti összefoglaló

Nem történt meglepetés a BDO-világbajnokság férfi elődöntőjében. A két, korábban kétszer is világbajnok címet nyert Scott Waites és Glen Durrant játssza majd vasárnap a lakeside-i döntőt. Érdekes meccs lesz, hiszen Waites és Durrant sem veszített még vb-döntőt. Ráadásul a tavalyi bajnok Duzza beállíthatja akár Eric Brisstow majdnem 35 éves rekordját is. Izgalmas meccs lesz.

Tovább
Szólj hozzá!

Óriási meglepetés: japán lett a BDO női világbajnoka

2019. január 12. 17:10 - Denis Potvin

Lakeside World Professional Darts Championship - nyolcadik nap, délutáni összefoglaló

 Erre azért kevesen számítottunk, a japán Mikuru Szuzuki végigverte a női mezőnyt, világbajnokostul, világbajnoki esélyestül, mindenestül. Ez a japán hölgy ma valami fantasztikus játékot mutatott be az esélyesebb Lorraine Winstanley ellen, akinek a szettgyőzelem sem jött öszze. Mikuru Szuzuki ül a BDO női trónján.

Tovább
Szólj hozzá!

Meglepetés döntő lesz a hölgyeknél, és vajon az uraknál?

2019. január 12. 11:44 - Dart Major

Lakeside World Professional Darts Championship - hetedik nap, összefoglaló

A pénteki napon a hölgyeknél a döntőbe jutás volt a tét, míg az urak a legjobb négybe kerülésért küzdöttek. A női mezőnyben borítékolható volt egy meglepetés döntős, míg a férfi mezőnyben az eddigiek alapján szinte bármi elképzelhető volt. Lássuk mire ment Glen Durrant, Scott Waites, Lorraine Winstanley vagy épp Maria O'Brien.
lakeside-world-championship-draw.jpg

Tovább
Szólj hozzá!