9 Nyíl

Szép magyar sikerek Prágától Máltáig

2019. november 21. 16:40 - Denis Potvin

Mozgalmas hetük volt a magyar dartosoknak, illetve számos, kiváló BDO-játékosnak az elmúlt napokban. A múlt hétvégén Prágában gyűlt össze a krém, ahol közel ezer játékos részvételével rendezték a jubileúmi, 25. Czech Darts Opent. Nem kevesebb, mint 150 magyar részvételével. Akadt néhány vállalkozó kedvű magyar játékos, aki aztán kedden átruccant Máltára, ahol első kategóriás férfi és harmadik kategóriás női versenyt rendeztek.

Tovább
Szólj hozzá!

Megváltozik ET-selejtezők rendje

2019. november 19. 16:18 - Denis Potvin

A PDC European Tour 2012-es kezdete óta rengeteg változás ment végbe. Óriási lépést tettek a magyarországi szervezők azzal, hogy Budapestre, jobban mondva Érdre hozták a versenyt, hiszen így most már nem csak egy gála, hanem komoly verseny keretében is világsztárokat láthatunk testközelből. A PDC kiterjesztette a sorozatot, de egyúttal meg is vágta. Míg 2012-ben még 64 induló volt, az utóbbi időben 48-ra csökkent a létszám, a következő szezontól kezdve a rendező ország továbbra is négy indulóval rendelkezhet, igaz ketten már korábban megválthatják a belépőjüket. A részletek lejjebb.

stimmung.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Gerwyn Price emberfeletti produkcióval lett címvédő

2019. november 17. 22:51 - Denis Potvin

BoyleSports Grand Slam of Darts, Wolverhampton – 9. nap, elődöntők, döntő

Elérkeztünk a Grand Slam utolsó napjához, és aki azt gondolta, hogy nem lehet még egyet csavarni a történeten, az tévedett. Lehetett, és ennek az egész mondatnak a kulcsfigurája Gerwyn Price. The Iceman megtette előbb azt a szívességet, hogy kiejtette a már saját magát is unalomig nyerő Michael va Gerwen. Aztán a döntőben egy elképesztő produkcióval legyőzte Peter Wright-ot. Ami a legcsodálatosabb, hogy megvédte bajnoki címét, kettő Grand Slamet egymás után csak Phil Taylor és Michael van Gerwen nyert. 107,86-os átlaga pedig minden idők második legmagasabb döntőbeli átlaga. Ennél jobbat csak a legenda, Taylor tudott nyújtani, még 2011-ben. Kalapot kell emelni.

ejmgat8x0ameuaj.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Michael van Gerwen és Gerwyn Price elődöntőbe dobta magát

2019. november 17. 10:24 - matyi96

Grand Slam of Darts 2019 - Wolverhampton - negyeddöntők, összefoglaló

A tegnap esti negyeddöntők mind izgalomban, mind pedig színvonalban is elmaradtak a péntek esti negyeddöntőktől. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem láttunk jó mérkőzéseket. Viszont Gary Anderson és Adrian Lewis sem tudta felvenni a versenyt ellenfeleikkel szemben, úgy éreztem mindkét mérkőzés elejétől kezdve, hogy csak a különbség lesz a kérdés. Nagyot nem tévedtem, nézzük mi történt.

mvg_price.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Két negyeddöntő lement, de vajon mi lesz még?!

2019. november 16. 10:44 - Dart Major

Boyle Sports Grand Slam of Darts - negyeddöntők, pénteki összefoglaló

Szinte még alig történt meg a sorsolás, máris arra ébredtünk, hogy a nyolc között jár a mezőny. Nem hiszem, hogy sok panasz érheti az idei versenyt, leszámítva a sokszor néma és hangulatot teremteni képtelen közönséget. Ám ezt inkább felejtsük is el, inkább nézzük meg mi történt a tegnapi két negyeddöntőben.
74838727_113078373470381_8398099946443636736_n.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Lewis megint őrült meccsen jutott tovább

2019. november 14. 23:49 - Denis Potvin

BoyleSports Grand Slam of Darts, Wolverhampton – 6. nap, összefoglaló

Kialakult a Grand Slam of Darts legjobb nyolcas mezőnye. Csütörtökön egyet leszámítva, őrült nagy csatákat láthatott a publikum, ami meg is hálálta most a nagyszerű meccseket. Lewis megint csak az utolsó legben tudott nyerni, de nyerni tudott. Price lesöpörte Webstert, míg Ian White sokáig állta a sarat Michael van Gerwennel szemben. Kicsit szubjektív, de nekem a nap hőse Robert Thornton, aki a tőle megszokotott vehemenciával játszott, de játszott és nem is rosszul. Végül a rutin, meg talán a nyugalom is Gary Anderson javára döntött. Tegyük hozzá gyorsan, nem érdemtelenül. Klassz nap volt ez is.

ejw9bdxw4aapjl.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Peter Wright jól otthagyta Cross-t

2019. november 14. 00:01 - Denis Potvin

BoyleSports Grand Slam of Darts, Wolverhampton – 5. nap, összefoglaló

Az alsó ág négy nyolcaddöntőjét rendezték szerdán, ezúttal már 10 nyertes legre mentek a csaták. Csata pedig akadt bőven erre a napra is. Két rangadót is rendeztek, amelyet Michael Smith és Peter Wright nyert meg. Talán éppen utóbbi sima győzelme lehetett a nap meglepetése. De csak a sima győzelme. Glen Durrant pedig negyeddöntőbe jutott.

ejsyqlox0aaa3vq.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Van Gerwen megint hős lett, O’Connor a nap vesztese

2019. november 12. 23:48 - Denis Potvin

BoyleSports Grand Slam of Darts, Wolverhampton – 4. nap, összefoglaló

Nyolc továbbjutó sorsa már hétfőn eldőlt, közte egy családi sztorival. Kedden is nyolc meccset játszottak, ezzel pedig kialakult a Grand Slam of Darts legjobb 16 fős mezőnye. Voltak drámák, fantasztikus átlag ezen a napon is. Robert Thornton visszatérni látszik az elitbe, az eddigi teljesítményei ezt sugallják. Persze, hogy megint Michael van Gerwen volt a nagy ász, 111-es átlaggal. William O’Connor pedig a nap legnagyobb bukása, majd Adrian Lewis neve is ide került.. A lényeg a hajtás alatt. Innentől már nem lehet hibázni, szerdától jön az egyenes kieséses szakasz.

ejmwt-9x0aedxux.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Durrant kiütéssel ment tovább, a Harrington-család együtt ünnepelt

2019. november 12. 08:24 - Denis Potvin

BoyleSports Grand Slam of Darts, Wolverhampton – 3. nap, összefoglaló

Az utolsó fordulót játszották az E-H csoportokban. A négy csoportgyőztes, Chisnall, Wright, Celemns és Smith veretlenül lépett tovább. A második helyek hétfő estek dőltek el. Cross és Gurney is megmenekült, Nathan Aspinall viszont nagyon gyenge teljesítménnyel már csomagolhatott. Ryan Harringtonra pedig méltán lehet büszke a korábbi BDO vb-negyeddöntős, a PDC alapítói közé tartozó később vb-döntős apuka, Rod Harrington.

ejh62avwoaefh_y.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Michael Smith fantasztikus átlaggal nyert

2019. november 11. 09:17 - Denis Potvin

BoyleSports Grand Slam of Darts, Wolverhampton – 2. nap, összefoglaló.

Szombat délután még arról írtunk, hogy nem termett babér a BDO-soknak, majd szombat este Mikuru Suzuki nagyot küzdött, mégis kikapott Price-tól. Vasárnap már örülhettek a kisebb kategória képviselői is, Jim Williams meglepő magabiztosan nyert. Ami a PDC-s játékosokat illeti Michael Smith fantasztikus játékkal jutott 113-as átlag fölé. De Michael va Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright is száz fölötti átlaggal zárt. Sőt, még az a Daryl Gurney is, aki így is elveszítette a meccsét Gabriel Clemens ellen. Nézzük csoportról csoportra a vasárnap történteket.

ejbjy4bxkae0y6a.jpg

Tovább
Szólj hozzá!