9 Nyíl

Helycserék az élen, élesedik a küzdelem

2018. augusztus 20. 09:54 - Denis Potvin

Steel országos bajnokság, 6. forduló, Debrecen

A hétvégén Debrecenben rendezték a steel országos bajnokság 6. fordulóját. Talán a nyár utolsó igazi hétvégéje miatt is, de ezúttal kevesebb nevezés érkezett. A férfiaknál Székely Pál, a nőknél Kovács Tamara végzett az élen. A mostani végeredmények hatására változott az összetett állása is az utolsó, október 21-én, Salgótarjánban rendezendő forduló előtt.

39510879_277398836198818_7838602794540990464_n.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
Gamecente

A világbajnok ma mindenkit legyőzött

2018. augusztus 19. 15:33 - Denis Potvin

Brisbane Darts Masters - 3. nap, összefoglaló

Rob Cross úgy játszott, ahogy egy világbajnokhoz illik. Peter Wrightot 101-es, a világelső Michael van Gerwent majdnem 104-es átlaggal győzte le, ezzel az austrál városban először rendezett World Series of Darts ennek a tornájának a győztese lett. Ez volt a sorozat utolsó versenye. A hat versenyből álló torna döntőjét a közvetlen közelünkben, Bécsben rendezik majd november 2. és 4. között.

dk9mql3uyaaudlj.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Három sima, egy szoros a Brisbane-i mérleg

2018. augusztus 18. 15:42 - Dart Major

2018 Brisbane Darts Masters - negyeddöntők, összefoglaló

Elérkeztünk az idei utolsó World Series állomás negyeddöntőihez. Tegnap némi meglepetésre Michael Smith és Simon Whitlock korán kiestek, illetve arra is rácsodálkoztam, hogy csak Peter Wright tudott 100-as átlag fölé kerülni. Mára akadt egy lassan klasszikusnak számító Barney vs. Gary csata, de láthattuk a világelsőt is. Nézzük meg mi történt Brisbaneben. Egy kis érdekesség: a kommentátor állásban az ausztrálok legendás kapusa, Mark Bosnich foglalt helyet, akit a foci kedvelők biztos nem felejtettek el. Úgy látszik Mark szereti a dartsot is.
borito.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Simon Whitlock és Michael Smith egyből kiszállt

2018. augusztus 17. 15:27 - Denis Potvin

World Series of Darts, Brisbane Darts Master – 1. nap (összefoglaló)

Elkezdődött a Brisbane Darts Masters és két topjátékostól egyből el is köszönhetünk. Nem lesz Michael Smith kedvenc versenye az óceániai sorozat. Auckland után Brisbane-ben is az első körben zúgott ki. Ráadásul Simon Whitlock sem tudja már valóra váltani győzelmi reményeit, a legerősebb, nem kiemelt, Corey Cadby ellen veszített. Erről a két meccsről videónk is van, és az összesről statisztika is. A nap legmagasabb átlaga a koalával barátkozó Peter Wrighté: 100,37. Anderson nehezen, de továbbment.

borito.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ilyen dartsverseny még nem volt Magyarországon

2018. augusztus 16. 15:45 - Denis Potvin

Nem mindennapi, kétnapos dartsversenyt rendez a Club 501 és a Darts Pub Liga közösen szeptember közepén. A szervezők nem szerényen, de teljesen megalapozottan csak TWO MILLIONS DARTS OPEN-nek nevezték el az eseményt, amelyet két helyszínen rendeznek majd és amelyre bárki nevezhet.  Miért ez az elnevezés? Elég legyen annyi, hogy a győztes egymillió forint értékű ajándékot és nagyon komoly pénzdíjat vihet haza, de a harmadik sem jár rosszul. Sőt, senki. Érdemes a tovább gombra kattintani a részletekért.

darts468.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Simon Whitlock győzni megy Brisbane-be

2018. augusztus 16. 12:09 - Denis Potvin

Brisbane Darts Masters - beharangozó

Ausztrália harmadik legnagyobb városában, Brisbane-ben folytatódik a World Series of Darts, a Brisbane Darts Mastersszel. A hazai drukkerek előtt versenyző Simon Whitlock bízik benne, hogy megszerzi első győzelmét a sorozatban. A PDC legsikeresebb ausztrál sztárja már közel járt ehhez korábban.

Tovább
Szólj hozzá!

A finn dartsos egy nyílra volt a tökéletes legtől

2018. augusztus 13. 13:27 - Denis Potvin

A litván Darius Labanauskas és a svéd Daniel Larsson áll a PDC Nordic & Baltic Por Tour sorozatának első két helyén, így nekik van a legnagyobb esélyül, hogy ott legyenek az év végi PDC-világbajnokságon. A hétvégén több versenyt is rendezte Göteborgban, a szervezet égisze alatt. Majdnem Kim Viljanenről szóltak a hírek.

Tovább
Szólj hozzá!

Öntsünk tiszta vizet a pohárba - 1. rész

2018. augusztus 12. 22:39 - Denis Potvin

Az elmúlt hetekben elég nagy vihart kavart a magyar darts életében a szövetségi kapitány lemondása, aztán az új megválasztása, aztán a kerethirdetés, majd a lemondás. Mindenki, aki ebben egy picit is benne van, osztotta az igazságokat, amiket mi sem ismerünk, vagy talán senki sem, vagy csak féligazságok vannak. Tiszta vizet kell önteni a pohárba, hogy nagyjából képbe legyünk egy kicsit is, hogy megismerjük a tények. Ezért aztán megkértük Bereczki Bélát, a Magyar Darts Szövetség sportszakmai igazgatóját mondja el véleményét. Viszont megkértük a másik oldalról Vereczkey Lajost is, a PDC Europe kelet-európai megbízottját, mint az előző szövetség egyik prominens emberét (még ha nem is volt benne a leváltott szövetségben, de jól ismeri a munkájukat), hogy reagáljon. Ha reagál, azt egy másik cikkben tesszük közzé. Tehát, akkor kérdezz-felelek, első körben Bereczki Bélával.

logoeb.png

Tovább
Szólj hozzá!

Melbourne-ben Peter Wright ült fel a trónra

2018. augusztus 12. 14:22 - matyi96

2018 World Series of Darts: Melbourne Darts Masters - harmadik nap (összefoglaló) – Melbourne, Hisense Arena

Vasárnapi ebédre maradt a 2018-as Melbourne Darts Masters két elődöntője, valamint a döntő. Még 13 óra előtt kialakult a Michael Smith - Peter Wright párosítás, de nem volt ám ez egyik játékosnak sem olyan egyszerű, mint ahogy én ezt írom. A döntő jó mérkőzést hozott, ahol végül Peter Wright diadalmaskodott, ezzel ő lett Melbourne idei bajnoka!

600.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Nagy fordítások és egy szinte hibátlan játék

2018. augusztus 11. 15:59 - Dart Major

2018 World Series of Darts: Melbourne Darts Masters - második nap (összefoglaló) – Melbourne, Hisense Arena

Tegnap talán mindenki elégedetten távozhatott a képernyők elől, hiszen jó kis meccseket játszottak az urak. Volt 100%-os kiszállózás, 110 feletti átlag, szóval akadt minden ami szem-dartsnak ingere. Ma pedig folytatódott a műsor és ha lehet ezt mondani, még inkább feljebb kapcsolták az élmény-faktort.

600.jpg

Tovább
Szólj hozzá!