9 Nyíl

Magyarok nélkül a WDF World Cup

2017. szeptember 06. 13:59 - Denis Potvin

Egy hónap múlva, október 3-7. között Japánban, Kobe városában rendezik a 21. WDF World Cupot. A szövetség most hozta nyilvánosságra, hogy 33 országból érkeznek majd dartsosok a versenyre. Magyarország nincs a listán és – bár pontos információnk nincs róla –, de minden bizonnyal a nagy távolság jelentette költségek miatt nem lesz magyar induló. Legutóbb két éve, a törökországi Antalyában népes magyar küldöttség indult.

fbf9ff89-2210-4cac-af59-80daf215f4e8_2017-wdf-world-cup-darts-logo_full.jpg

Íme az induló országok:

Férfiak: Ausztrália, Bahama-szigetek, Belgium, Kanada, Dánia, Egyiptom, Finnország, Franciaország, Németország, Gibraltár, Hongkong, Izland, India, Olaszország, Japán, Luxemburg, Mongólia, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Írország, Oroszország , Dél-Afrika, Dél-Korea, Svédország, Svájc, Turks és Caicos, Trinidad és Tobago, Törökország és az Egyesült Államok.

Nők: Ausztrália, Bahama-szigetek, Belgium, Kanada, Csehország, Dánia, Egyiptom, Finnország, Franciaország, Németország, Hongkong, India, Olaszország, Japán, Mongólia, Hollandia, Új-Zéland, Észak-Írország, Norvégia, Írország, Oroszország, Dél-Afrika, Dél-Korea, Svédország, Svájc, Turks és Caicos, valamint az Egyesült Államok.

Ifjúsági csapatok: Ausztrália, Kanada, Dánia, Egyiptom, Németország, Irán, Japán, Hollandia, Írország, Oroszország, Dél-Afrika, Svédország és Törökország.

Két éve a férfi pontversenyt Anglia, a férfi egyénit a walesi James Williams, a férfi párost a hollnad Wesley Harms - Richard Veenstra duó, a csapatversenyt Anglia (Glen Durrant, Scott Mitchell, Jamie Hughes, Mark McGeeney nyerte. A női győztesek: pontverseny – Hollandia, egyéni – Lisa Ashton, női páros – Lisa Ashton, Claire Brookin, csapat – Anglia (Deta Hedman, Lisa Ashton, Fallon Scherrock, Claire Brookin).

Ami a magyarok szereplését illeti, azt is idézzük fel. A férfi és a női csapatunk a legjobb 16 között búcsúzott. Férfi egyesben Kovács Patrik, Takács Gábor a 128 között, Mester Zoltán a 64 között, Rucska József jutott a legtovább, a 16 között esett ki. Párosban mindkét párosunk a 64 között fejezte be. A nőknél Ihász Veronika, Wachter (most már Mészáros) Nikolett, Fekete Nóra és Kiss Viktória is az első (legjobb 128 között) körben búcsúzott. Párosban a Fekete, Kiss duó a legjobb 16-ig jutott. Ifi lány párosban a Czipó Vivien, Neumajer Kitti kettős az elődöntőig verekedte magát, ezzel a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el. Lány egyesben Czipó Vivien, fiú egyesben Vörösházi György negyeddöntős volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5412807578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása