9 Nyíl

Kígyómarással indult az ősz

2020. szeptember 12. 19:40 - Dart Major

PDC Autumn Series- PDC Players Championship 14


Az idei "különös" év újabb fejezete következett: öt állomás Németországban, az Őszi "Turné" keretein belül. Nem egyszerű a mostani a helyzet senkinek sem, de a PDC azt hiszem okosan küzd meg a nehézségekkel. A normális keretek ugye nem jöhetnek szóba, ám a maximumot Barry Hearnék kihozzák ebből a szomorkás időszakból. Ma elindult tehát az őszi program, tulajdonképpen papírformával.
letoltes_25.jpg

Szóval a papírforma: az első őszi állomáson a regnáló világbajnok Peter Wright diadalmaskodott. Mégpedig lehengerlő magabiztossággal. 99.6-os átlaggal kezdett Callan Rydz ellen és 6-2-re behúzta a meccset. Az átlagot és az eredményt is lemásolta Graham Usher ellen és így jöhetett a harmadik forduló és Dimitri van den Bergh. A fiatal belga sem okozott gondot, újra 6-2-es sikert aratott Snakebite, igaz most 96 körüli átlaggal.

A legjobb 16 között 6-1-re lelépte Boris Krcmart, újra 99-es átlagot dobva. Ezt az átlagot átmentette a legjobb nyolc közé is, itt nemes egyszerűséggel lenullázta Glen Durrantet. Az elődöntőben klasszikus párharc alakult ki, hiszen MvG lett az ellenfél. Itt jött a nap csúcsa: 109-es átlagot hajított a skót és 7-6-ra győzött a 101 fölé jutó holland ellen.
A döntőben pedig Madars Razma volt az ellenfél. A lett játékos gyönyörű menetelést mutatott be. 6-3-ra nyerte első meccsét Steve Lennon ellen, pedig az ír 97-es átlaga majd négy ponttal magasabb volt. Dirk van Duijvenbode komoly 6-2-es pofont kapott a lettek kiválóságától, aztán pedig jött az igazi bravúr! Ian White ellen úgy tudott 6-4-re nyerni, hogy White 106.8-as átlagot dobott, szemben Razma 99.6-os teljesítményével. A legjobb 16 között Karel Sedlaceket győzte le 6-2-re, aztán újabb nagy halat fogott. A korábbi világbajnok Jelle Klassent 6-1-el ütötte ki. Mind a két meccsről elmondható, hogy a felek 90-es átlag alatt rekedtek. Az elődöntőben nagyot küzdött Razma, ugyanis Devon Petersennel döntő leges partit hoztak össze.
Jött aztán a döntő, ahol Razma megújulni már nem tudott. Peter Wrightnak egy 91.8-as átlag is elég volt egy kiütéses 8-1-es győzelemhez.

Wright idén már a harmadik Players Championship sikerét érte el, az pedig különösen bravúros, hogy az idei összes fordulón legalább a legjobb 16-ig eljutott. Madars Razma pedig karrierje második Players Championship döntőjét hozta össze. 

Néhány nagyobb névről is megemlékezünk. John Henderson rögtön az első fordulóban kiszállt, mivel csak 79-es átlagra volt képes Krzysztof Ratajski ellen. Chris Dobey is kiesett, igaz őt Kim Huybrechts győzte le döntő legben. Jamie Hughes is rögtön elszállt, neki Jitse van der Val jelentette a végállomást. Adrian Lewis 95-ös átlagot dobott, pechjére ez kevés volt Mervyn King ellen. Steve Beaton szintén az első körben esett ki, őt Jose Noguera győzte le döntő szettben. Michael Smith hiába dobott 101-es átlagot, Lisa Ashtontól 6-4-re kikapott. A második körben búcsúzott James Wade aki 100-as átlaggal kapott ki Adrian Graytől. Kim Huybrechts szintén kiszállt, őt döntő legben Martin Kleermarker győzte le. Rob Cross 6-3-ra kikapott Karel Sedlacektől, Joe Cullent pedig Scott Waites ütötte el a továbbjutástól. Scott Mitchell beugróként szerepelt a tornán, találkozott Gerwyn Price-al. Íme:

A további eredmények pedig:

16_4.jpg
32_3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9416199140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása