9 Nyíl

Indul a PDC-vb, van egy-két tippünk

2015. december 16. 11:45 - Turpi9

Rögtön a PDC-világbajnokság első körében ígérkezik néhány olyan csemege, ami boríthatja a papírformát és egy-két nagyágyú drámai csatában vérezhet el. Komolyan kell venni vajon a oddszokat? Borul-e a papírforma, és ha igen, mikor? Néhány érdekességre hívjuk fel a figyelmet. Egy kis darts tippmix következik.

peterwright.jpgAz első ilyen mérkőzés az a skót Peter Wright és az angol Keegan Brown összecsapása lesz. A még igencsak ifjú titánnak számító Brown 2014-ben utánpótlás világbajnoki címet ünnepelhetett, ami után egyből át is nyergelt a "nagyokhoz". Véleményem szerint ha valaki a korosztályában kiemelkedő (világbajnoki) játékot tud produkálni, akkor az a felnőttek mezőnyében is ki kell majd előbb vagy utóbb jönnie.

A kérdés természetesen az, hogy 17-én, csütörtök este melyik arcát mutatja majd. Peter Wrightot a dartsot kedvelő társadalomnak nem nagyon kell bemutatni, bátran elmondható róla, hogy egy igazi profi. Majd kétszer annyi idős mint ellenfele (45), de a keze abszolút nem remeg meg. Majd meglátjuk, mennyire nem.

keeganbrown.jpgWrightról nyugodtan kijelenthető, hogy a profi, talán éppen a televíziós közvetítéseknek köszönhetően az egyik legszínesebb egyéniség. Modern, feltűnő frizurája és színesebbnél színesebb ruházata miatt is abszolút egyedi arca a darts világának. Ennél azért sokkal több van benne, nem mellékesen a játéka is okozhat feltűnést, mert véletlen nem lehet valaki a világranglista 4. helyezettje. A fogadóirodák sokkal esélyesebbnek tartják Wright győztes játékát (1,3), azonban a nem teljesen esélytelenként tábla elé lépő Brown nyertes játékával jóval nagyobbat szakíthatunk, amin azért már érdemes elgondolkodni (3,2)

cristoreyes.jpgA második mérkőzés amire érdemes lesz odafigyelni kicsit jobban, az a spanyol anyanyelvű Cristo Reyes és az angol Wes Newton párharca lesz. Reyes a PDC világranglista 46. helyezettje, és nem véletlenül a Spártai becenévre hallgat. A legutóbbi világbajnokságon berobbant 28 éves Reyes a legjobb 16-ig dobta magát, nem kis meglepetést okozva tán saját magának is, de a szakmának és a közönségnek mindenféleképp.

Angol ellenfele jobb helyezést foglal el a PDC világranglistán (26.), ami által automatikusan jogot szerzett az idei, 2016-os világtornára. Ahogy más sportágakban is így vannak, ezek a világranglista helyezések nem kőbe vésett törvények, akár megtévesztőek is lehetnek.De arra legalábbis mindenféleképp jó, hogy egy aktuális formáról képet adjon. De az éles verseny egészen más.

wesnewton.jpgA fogadóirodák esélyesebbnek hozzák ki Reyes győztes játékát (1,62) Newtonnal szemben (2,15). Ezen mérkőzésen is el lehet gondolkodni a fogadásról, mert simán borulhat a papírforma, amit a két játékos közötti 0,52-es különbség is mutat. De lehet nem véletlenül a Harcos az esélytelenebb Newtown beceneve. Ezért a névért keményen megdolgozott, és a vb-n is bizonyíthatja, nem alaptalanul kapta!

 

 

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr98173668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marci Vicze 2015.12.16. 22:26:07

Nagyszerű írás, várom a további esély lattolgatásokat sokat tudnak segíteni sportfogadás során.
Pár tippem megosztom:
Wrightot , Huybrechts , Whitlockot tettem nagyobb összeggel.
Pár kisebb meglepi vagy kiegyenlitett meccsre is raktam ilyen Dolan , Laursen , Jamie Lewis , Pipe továbbjutása.

Jó szurkolást !
süti beállítások módosítása