9 Nyíl

A darts a vírust, van Gerwen pedig Wrightot győzte le

2020. július 09. 09:34 - Denis Potvin

Players Championship 9 – összefoglaló.

Minden dartsrajongó várt régóta erre a pillanatra. Egyelőre nézők nélkül, de már nem az éteren át, hanem egymás mellett állva játszottak tornát. A Players Championship öt napon át tartó, úgynevezett Summer Series-sorozata kezdődött meg szerdán. A versenyt Michael van Gerwen nyerte, a döntőben, a döntő legben győzte le a 2-5-ről visszakapaszkodó Peter Wrightot. A holland a márciusi UK Open után idei második címét nyerte meg, és zsebelt be 10 ezer fontot.

ecbh91swsaeo8qg.jpg

A legjobb 128 versenyző kezdett neki a tornának, és rögtön az elején egy Gerwyn Price-Jelle Klaasen rangadót rendeztek, Price nehezen, de ezen az akadályon még túljutott. Stephen Bunting érdeme volt a nap első száz feletti átlaga. Nagy csatát hozott a Chris Dobey-Luke Humphries meccse is, az előbbi sikerével. Joe Cullentől, Scott Mitcheltől, John Hendersontól hamar elbúcsúztunk. Talán a legnagyobb meglepetés a kétszeres világbajnok, Gary Anderson veresége volt, aki Matt Clarktól kapott ki 6-2-re.

A második körben aztán Price és Dobey is kiesett. Rob Cross 105,9-es átlaggal söpörte el Max Hoppot. A Lengyel Sas, Krzysztof Ratajski pedig 107,2-es átlaggal győzte le honfitársát, Krzysztof Kciukot. Még Ratajskinál is nagyobbat dobott Glen Durrant. Duzza 107,4-es átlagig jutott, kétszer is 12 nyilas leget dobott, Alan Tabern leget sem tudott fogni ellene.

ecbhob_x0ai4ror.jpg

A lendület továbbrepítette Ratajskit, és a 32 között 108,7-ers átlagot produkált Ryan Serle ellen. Kiemelkedő volt van Gerwen Callan Rydz elleni összecsapása is. A holland 6-4-re nyert, de mindkét játékos 106-os átlag felett zárt. Az ellenpélda Michael Smith 81,7-es produkciója. Ki is esett a vírusjárvány alatt látványosan lefogyó Smith Eddie Lovely-vel szemben.

ecbhqthwkae0kbo.jpg

A legjobb 16-tól aztán látványos meccsek jöttek sorba. Meglepő volt Gabriel Clemens menetelése, aki a végén csak az elődöntőben kapott ki. Ahogy Ratajski Peter Wrighttól. Mind a két találkozó csak ránézésre volt sima, a lengyel például 105,3-as átlaggal búcsúzott a legjobb négyben.

A finálé is simának indult, van Gerwen 5-2-re lépett el. Wright 110-es kiszállójára a hollandtól egy 12 nyilas, 130-as kiszálló volt a válasz. A skót utána a sírból hozta vissza. Előbbb 112-ről, majd 116-ról szállt ki. 12 nyilas köre is volt, és a győzelem kapujába került, 7-5re vezetett már, egy lépésre került a végső sikertől. De van Gerwen nem véletlen a világ legjobb játékosa. Saját kezdését hozva szépített, majd lebrékelte Snakebite-ot. A döntő legben, rögtön az elején elhúzott, Wrgiht két száz, majd egy 180 pontos dobás után hiába hozta le magát 64-re, van Gerwen 76-ról, a 15. nyilával kiszállt. Ezzel bezsebelte a koronavírus utáni első komoly versenyt. Folytatás csütörtökön.

kepkivagas_8.PNG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1015991186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása