9 Nyíl

Az év legfontosabb magyar rendezésű dartstornája előtt

2016. július 12. 11:36 - Denis Potvin

Ebben az évben, és ezen a héten (szerdától vasárnapig) Budapestnek jutott az a megtiszteltetés, hogy megrendezheti a WDF European Youth Cupot, azaz az ifjúsági Európa-bajnokságot. Az eseményen 17 ország sportolói vesznek részt, közte a hatfős magyar csapat. A lányoknál Czipó Vivien és Neumajer Kitti próbálja meg a címvédést, míg a fiúknál Hartmann Levente, Mikus Alex, Nagy Márk és Kaiser Richárd igyekeznek minél tovább jutni. A lányok csapatvezetője Kiss Viktória, a fiúké pedig Ziegenhám Medárd.

7-2.jpg

Szerdán a hivatalos megnyitóval kezdődik a torna, amelynek a belvárosban a Keleti.pályaudvar melletti Hotel Hungaria City Center ad otthont (VII. kerület, Rákóczi út 90.) és csütörtökön már a lány és a fiú párosokkal el is kezdődnek a küzdelmek.

A tornát megelőzően Ziegenhám Medárd és Czipó Vivien volt az M4 sportcsatorna vendége, ahol a szövetségi kapitány elmondta, a lányok közvetlen a világ elitjébe tartoznak, így mindenképpen a címvédés a cél, míg a fiúktól jó eredménynek számítana a legjobb nyolcba kerülés.

dartsos_csajok_kett_4c_2_custom_1024x507.jpg

Ami a tavalyi eredményeket illeti. A lányok páros versenyét a Czipó, Neumajer duó nyerte, a döntőben az orosz Szuvarova, Koroljeva kettőst legyőzve 4-0-ra. Lány egyéniben Vivi és Kitti is a negyeddöntőig jutottak. A fiú csapat nem jutott a legjobb nyolcba, a két párosunk az első körben búcsúzott, míg egyéniben Vörösházi György egy kört ment, ami a többieknek, vagyis Kocsis Tamásnak, Borbényi Andrásnak és Takács Dánielnek sajnos nem sikerült. A lányok pontversenyét a magyarok nyerték, az oroszok és a hollandok előtt, a fiúk ponttábláján Belgiummal holtversenyben a 14. helyen sikerült végezni.

Egy kis hangulatkeltésnek itt a tavalyi lánydöntő felvétele:

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr898882534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása