9 Nyíl

Dimitri Van den Bergh nyerte a World Matchplayt

2020. július 27. 09:10 - Denis Potvin

World Matchplay, Milton Keynes – 8-9. nap összefoglaló.

A belga játékos nagy álma vált valóra vasárnap este Milton Keynes-ben. Dimitri Van den Bergh, aki korábban ifjúsági világbajnokságot is nyert, élete első televíziós tornáját nyerte meg. A World Matchplay döntőjében 18-10-re nyert a korábbi bajnok Gary Anderson ellen.

wldmtchplay-fnl-vandenberghwins15_2000.jpg

Említsük meg néhány szóban a szombati elődöntőket is. Mindkét döntős kemény csatában jutott a fináléban, Andersonnak túlóráznia is kellett Michael Smith ellen. Smith elképesztő 14 száznyolcvanast is dobott a meccsen, viszont kiszállóinak pontosan csak a harmada volt jó. 16-16 után viszont már csak egy köre maradt kiszállóra, de a 141-et megközelíteni sem tudta. A második egy teljesen kiegyenlített elődöntő volt. Glen Durrant és Van den Bergh is szinte teljesen azonos mutatókkal zárta a találkozót. Hajszálpontosan egyforma játékuk után 15-15-nél viszont már csak a belga nyert leget.

anderson-smith_1.PNG

durrant-vandenbergh_1.PNG

A döntő előtt Anderson számított az esélyesebbnek. Bár a korábbi két meccsük egyikét, két éve az egyik European Tour-meccsüket a belga nyerte 8-7-re. A járvány ideje alatt Anderson DPC Home Touron egy 5-1-es győzelemmel vágott vissza.

Elég lassan melegedtek be a felek, az első etapot 3-2-re Van den Bergh nyerte ugyan, de ötkörösnél rövidebb leg nem volt. Kilenc leget kellett várni, hogy valami szép kört is lássunk. Ekkor Van den Bergh 12 nyílból szállt ki, 121 ponttal a végén és 5-4-re vezetett. Ez Andersont is felpörgette, előbb 14 nyilassal egyenlített, majd az újabb szünetről egy 130 pontos kiszállóval tért vissza. Beindult a belga. Megint egy 12 nyilas, és egy bravúros, 170-es kiszálló következett. 7-7 után pedig három leget nyerve egymás után sikerült ellépnie.

Egyre masszívabban játszott, 11 nyilas leget is dobott, aztán egy 124-es, egy újabb nagyon magas, 132 pontos, bullos kiszállóval pedig már 14-8 volt a javára. Ez pedig olyan tekintélyes előnynek bizonyult, amit egy Gary Anderson sem tudott már ledolgozni. 16-10-ig még felváltva nyertek 2-2 leget, onnantól viszont már csak Van den Bergh. A skót elodázhatta volna még a végeredményt, de 20 pontról két körön át sem tudott kiszállni. A belga is elszórakozott egy kört, de aztán megoldotta a D16-ot, ezzel felnőtt karrierje első nagy sikerét aratta.

kepkivagas_11.PNG

„Az álmom valóra vált. Milyen szép trófea, nagyon boldog vagyok. Nagyon tisztelem Garyt, azzal, hogy megvertem, megmutattam milyen messzire jutottam el, és most már tudom, hogy nyerhetek. A világ nehéz időkön megy keresztül, és PDC, Barry Hearn és Matthew Porter lehetőséget adott nekem arra, hogy megéljem ezt az álmot. Nagyon sok időt töltöttem a karantén ideje alatt Peter Wright-tal, és nagyon sokat tanított. Nagyon hálás vagyok neki is, és a családjának mindenért, amit ilyen nehéz időben tettek értem.” - mondta érthetően nagyon boldogan a meccs után Dimitri Van den Bergh.

Az élet a PDC-ben a Challenge Tourral folytatódik majd augusztus 15-16-án, majd augusztus 25-én jön a Premier League folytatása.

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3416078870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása