9 Nyíl

Biztos Eb-érmes a Czipó, Neumajer páros

2016. július 14. 19:32 - Denis Potvin

Nagyszerűen indult a Budapesten zajló, WDF Europe Youth Cup, azaz az ifjúsági Európa-bajnokság. A címvédő Czipó Vivien, Neumajer Kitti kettős a csoportjából a harmadik helyen lépett a legjobb nyolcba, ahol egy nagyszerű meccsen sikert aratva már biztosan érmes lesz. Az, hogy éremnek milyen lesz a színe, szombaton dől el.

2_3.jpg

Fotó: Barta Zsolt

Az Európa-bajnoki címvédő Czipó Vivien-Neumajer Kitt kettősunk egy hatfős csoportban kapott helyett. Az első fordulóban a belga Meirsch-Bracke kettős jött, akik ellen 3-1-re sikerült nyerni. A folyatásban aztán a kiválóan dobáló (180-ast és száz feletti kiszálló) Schuler-Neiz német páros 3-1 arányban volt jobb. Ez után jöttek a csehet, a Hospodarska-Malinovská kettős nem tudta felvenni Czipóek ellen a versenyt és 3-0 volt ide. Aztán következett egy norvég, majd a holland duó. De Hauen, Kjörren, majd a Frauenfelden, Brussel kettős is jobbnak bizonyult nálunk.

Nagy baj nem volt, mert így csoportharmadikként léptünk a legjobb nyolcba. A délutáni programban jött a negyeddöntő és a dán Kristiansen, Sönnicksen kettős. A magyarok Eb-győzteshez méltóan játszottak. Czipó 1-1-nél 97-es kiszállóval döntötte el a leget, majd a hátsó pályáról Neumajer 86-os kiszállóval az egész meccset. 3-1 ide, amivel már az elődöntőbe jutott a magyar csapat. Ennek megfelelően egészen biztosan érmek kap, az hogy milyet, az majd szombaton dől el. Nem lesz egyszerű feladat, a csoportban nagyszerűen játszó Christina Schuler, Vanessa Nelz nlmet kettős jön, amely kiválóan dobált ellenünk, reméljük, egyszer volt Budán kutyavásár...

A fiúknak már nem sikerült ilyen jól a nap. Egyéniben Nagy Márk és Kaiser Richárd egy kört ment. Utóbbi a 32 között a címvőd német Nico Sclundnak okozott nem egyszer kellemetlen pillanatot. Párosban nagyon gyorsan vége lett, az első kör a végállomást jelentette a fiúknak, akikre így is nagyon büszkék lehetünk, és még bizonyítási lehetőség áll előttük.

13669063_1294844447211819_5516765815509943802_n.jpg

Fotó: Barta Zsolt

Pénteken a csapatoké lesz a főszerep, délelőtt a fiúk és a lányok is csoportban küzdenek majd, délután pedig jön az egyenes kieséses szakasz. Aki teheti, és drukkolni szeretne a mieinknek, látogasson el a Keleti pályaudvarnál található Hotel Hungaria City Centerbe, a 10 órakor kezdődő versenyekre.

Fiú egyéni, 64 között:

Nagy Márk 3-1 Ole Christian Handelsby (dán)

Hartmann Levente 1-3 John Gallazzi (skót)

Mikus Alex 1-3 Josh Davies (walesi)

Kaiser Richárd 3-1 Oskar Wagberg (svéd)

32 között:

Nagy Márk 2-3 Daniel Parry (angol)

Kaiser Richárd 1-3 Nico Sclund (német)

Fiú páros, 32 között:

Nagy/Kaiser 1-3 Johannsen/Reus (dán)

Hartmann/Mikus 1-3 Yildirim/Kaya (török)

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr188889222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása