9 Nyíl

Semmi meglepő, Rob Cross simán nyert

2017. november 26. 12:00 - Denis Potvin

2017 Mr. Green Sport Players Championship Finals - Minehead (második nap, esti program)

Tekintsük át a szombat estét, amikor már a harmadik fordulót rendezték a Players Championship Finals versenyén. Olyan nagy meglepetés ezúttal nem született, hacsak Jonny Clayton menetelését nem tekintjük annak. Mert az, hogy Rob Cross ma már simán megveri Adrian Lewis-t, szerintünk nem meglepetés. Már 19 legig mentek a csaták, kettő el is húzódott addig. Nézzük a részleteket.

players-championship-2017-mr-green.jpg

Kezdjük egy egyből nagy csatát hozó meccsel, amelyen Justin Pipe a végső legben tudta kiharcolni a győzelmet William O’Connor ellen. A csata a legjobb szó erre, mert bár mindketten elfogadható átlagot produkáltak, olyan szenvedélyes dolgok nem történtek a tábla előtt. Pipe a tőle szokott stílusban hajigált, az ír pedig már 2-0-ra, aztán 6-4-re is vezetett, a meccs legmagasabb kiszállóját pedig egy 128-cal dobta meg. A csekkolása is jobb volt, hiszen majdnem elérte a 30 százalékot, mégis Pipe-nak sikerült fordítania, pedig már 7-5 is volt oda. Az utolsó leg aztán mindkét oldalon 140-ekkel kezdődött, O’Connornak volt esélye megnyerni, de 68-ről nem tudta befejezni. Pipe pedig köszönte szépen és 25-ről kiszállt.

oconnor-pipe.jpg

Azzal kezdtük, hogy ma már nem meglepő, ha Rob Cross tönkre ver egy-két világsztárt. Ha tönkre nem is, de simán legyőzte Adrian Lewis-t. A simához most egy száz feletti, egészen pontosan 101,19-es átlag kellett. És azért nem is volt annyira sima, hiszen Lewis is mindent elkövetett, de ezen az estén a jobbtól kapott ki. Cross 11 nyilas 100-as kiszállójával már 3-0 volt. 4-0 után nyerte Lewis az első legjét, de arra megint egy négykörös, 156-os kiszálló volt a válasz. Fantasztikusan játszott Cross, újabb négykörössel már 6-1-re is vezetett és 8-2-nél tényleg kiütésnek tűnt a meccs. Aztán Lewis elkezdett zárkózni, dobott egy kiváló, 170-es kiszállót, de az ereje csak hat nyertes legig tartott.

cross-lewis.jpg

Jonny Clayton eddig a Players Championship Finals hőse. Ezúttal kisebb átlagot dobott, mint Stephen Bunting, de ez is elég volt, mert 19 kiszállójából tízszer jól találta el a duplát, ami döntőnek bizonyult. Nem mellesleg volt egy 140-es kiszállója is, amivel 3-1-re vezetett. 5-2 után viszont Bunting is beleerősített, végül 6-6-nál érték utol egymást. A 43 éves walesi - akinek egy nyolcaddöntős Players Championship volt idén a legjobb eredménye - végül úgy fordított 8-7 után, hogy már nem veszített leget.

bunting-clayton.jpg

A nap másik 19 legig tartó csatáját Steve Beaton és Jermaine Wattimena vívta egymással. Nem tudni, hogy ez a 87-es átlag mire lett volna elég más ellen, de ezen a meccsen Beaton-nek a győzelmet jelentette. Szép, hosszú köröket játszottak egymással és Beaton azért 2-3 leg előnnyel vezetett végig. A végén megnyomta egy picit, 9-5 is volt a javára, ahonnan aztán eljutottunk a 9-9-ig. Az utolsó döfést azonban Beaton vitte be a hátsó pályáról úgy, hogy már 109-ről is kiszállhatott volna, végül 20-ról sikerült.

wattimena-beaton.jpg

Semmi különöset nem csinált Michael van Gerwen, csak hozta a szokásos formáját. 102,68-as átlag, 41,67 százalékos kiszálló és persze legalább négykörös legek, ahogy az a holland világelsőtől elvárható. Ennek most Darren Webster látta a kárát, aki még 1-0-ra vezetett és 2-2-ig bírta tartani a lépést a világ legjobb játékosa ellen. Gerwen nem dobott nagy kiszállókat, 81 volt a legmagasabb, de amikor leért, akkor magabiztosan verte be a duplát. Simán jutott tovább.

gerwen-webster.jpg

James Wade is régi önmagát idézte, a German Darts Master World Series és a Grand Slam után megint bejutott a legjobb nyolcba. Egészen jó, 94,58-as átlaggal verte ki Ian White-ot. 3-3-ig szoros volt, de aztán Wade szisztematikus, pontos játékkal elintézte ellenfelét. Végig vezetett a találkozón, és magabiztos volt a kiszállóknál is.

wade-white.jpg

Daryl Gurney sem okozott csalódást, Gerwen után a nap legmagasabb átlagát produkálta, 102,49-es átlaga tényleg egy új korszak remek játékosát sejteti. Most már versenyről versenyre bizonyítja, hogy ott a helye a legjobbak között. Chris Dobey sem tudta megállítani. 2-2 után indult be a henger, amikor csodálatos 4-5 körös legeket dobált, szóval tényleg sima meccs volt.

gurney-dobey.jpg

Ilyesmi volt Jan Dekker győzelme is Peter Jacques ellen. Azzal a kis szépséghibával körítve, hogy 88,94-es átlag állt szemben 86,32-vel szemben. Ebből már sejthető, hogy nem volt túl magas a színvonal. Az első leg például a hetedik körben ért véget. Dekker volt a magabiztosabb, végig jobban dobta a kiszállókat, és még ilyen átlaggal is simán nyert.  

jacques-dekker.jpg

Nyolcaddöntők:

Rob Cross 10-6 Adrian Lewis

Steve Beaton 10-9 Jermaine Wattimena

Michael van Gerwen 10-5 Darren Webster

Jan Dekker 10-5 Peter Jacques

Justin Pipe 10-9 William O'Connor

Jonny Clayton 10-8 Stephen Bunting

James Wade 10-6 Ian White

Daryl Gurney 10-5 Chris Dobey

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1813389845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása