9 Nyíl

A világ második legjobbja sincs a legjobb nyolcban

2020. július 23. 13:11 - Denis Potvin

World Matchplay, Milton Keynes – 5. nap, összefoglaló.

Újabb vezéráldozatot hozott a World Matchplay ötödik napja. Ezúttal a világbajnoki címvédőtől, Peter Wright-tól köszöntünk el. Glen Durrant ellen ez a kiszállózás bizony kevés. Vincent van der Voort meglepetésre, de teljesen meggyőző játékkal lett negyeddöntő. Dimitri van den Bergh és Adrian Lewis volt a másik két játékos, aki beverekedte magát a pénteki negyeddöntőbe.

edjzcxvxoagfz5p.jpg

Már az elején is „dadogva” jöttek a duplák Wright-tól, de Durrant játéka ekkor még nem volt összeszedett, Wright aztán 12 nyilast is dobott, és az első szünetre 4-1 volt az előnye. A pihenőn Durrant összeszedte a gondolatait, mert aztán egy 5-0-s rohanást produkált. Aztán Duzza 7-4 után négy nyilat is elrontott kiszállóra, majd Snakebite két bullos kiszállóval 7-7-re jött fel, vezetett is, de aztán elfogyott az erő. 8-7-es vezetése után Durrant négy leget hozott egymás után, és a negyeddöntőbe dobta magát. A győztes korábban egyszer azt mondta, ha eljut 8-8-ig, akkor megnyer bármely meccset. Így is tett.

„Nagyon büszke vagyok, hogy legyőztem a világbajnokot. Nagyon tisztelem őt, és azzal, hogy nyertem, nekem a világot jelenti. Őszintén szólva arra számítottam, hogy Daryllal fogok majd játszania a következő körben, de ahogy Vincent nyert ellene az tekintélyt parancsol.” – mondta a meccs után Duzza.

Érdekesség, hogy a világ legjobb négy játékosa: Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price és Rob Cross nem lesz ott a legjobb nyolcban.

Jól fogalmazott, hiszen Vincent van der Voort nagyon magabiztosan múlta felül Daryl Gurneyt. Öt 180-ast dobott, ötven százalék felett kiszállózott. A holland 11 év után jutott a World Matchplay legjobb nyolc játékosa közé. Demorizáló, 5-0-s előnnyel, 103-as átlaggal nyitotta a meccset. Bár Gurney még két leget nyert, de a különbség nem csökkent a végére sem.

„Kimondhatatlanul jó érzés újra nyerni. A négyhónapos szünet jót tett a játékomnak, nem is ment rosszul. Nem vagyok hozzászokva, hogy 5-0-ra, vagy 8-2-re vezessek, de jó volt megint nyerni.” – értékelt van der Voort.

Joe Cullen kezdett jobban Dimitri van den Bergh ellen. Az első öt legből három is száz feletti kiszállóval fejeződött be. A belgának 105 és 118 is jött, majd később a 138 is, ezzel törte meg gyakorlatilag Cullen lendületét, aki már 5-2-re is vezetett. A második fordulópont 8-5-nél jött, amikor Cullen végképp el tudott volna lépni, de nem tudott 58-ról kiszállni. Van den Bergh 9-8-ig meg sem állt, Cullen még egyszer egyenlíteni tudott, de a korábbi ifjúsági világbajnok végig tudta vinni a meccset.

„Ma nem volt könnyű, de csak sikerült nyerni, még ha csúnya játékkal is. Ideje elkezdeni arrogánsnak lenni a színpadon. Vannak álmaim, és most itt az ideje elérni ezeket. Nincs több kifogás.” – fogalmazott meg kritikát magával szemben Van den Bergh.

Danny Noppert az első szakaszt még vezetéssel zárta Adrian Lewis ellen, de aztán 5-5 után elfogyott a szufla. Lewisnak 107 és 120-as kiszállója is volt. Csütörtök este már a negyeddöntők következnek. Nyolc óra után kevéssel Krzysztof Ratajski jön Michael Smith ellen, majd Simon Whitlock-Gary Anderson találkozó következik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5116044954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása