9 Nyíl

Három korábbi bajnok sikerével kezdődött

2020. július 19. 09:21 - Denis Potvin

World Matchplay, 1. nap – összefoglaló.

Elkezdődött a 27. World Matchplay, idén másodszor Milton Keynes-ben, a Marshall Arenaban. Ebben az évben egyedi, különleges formában, a Covid-19 miatt sajnos a nézők kizárásával. Az első napon három korábbi bajnok is színpadra lépett. A 2007-es első James Wade tie-break után, a 2015-ben és 2016-ban győztes Michael van Gerwen nagy csatában, míg a két évvel ezelőtti bajnok Gary Anderson viszonylag simán jutott tovább.

edpuadfwaakbahu.jpg

Betfred World Matchplay – 2020. július 18., 1. forduló

Simon Whitlock 10-4 Ryan Joyce

Simon Whitlock és a múlt heti Players Championshippen élete első PDC-címét nyerő Ryan Jones meccse nyitotta az estét, és The Wizard sikerét hozta a meccs. Whitlock saját kezdése, majd egy break után rögtön az elején előnybe került. Aztán majdnem elszórakozott egy kétszáz pontos előnyt, végül 28 pontról a harmadik kör végén csak sikerült befejezni. Joyce egy 108-as kiszállóval próbált meg visszajönni a meccsbe, de az ausztrál tartani tudta több leges előnyét, és 7-3-nál mentek újra szünetre. Joyce kiszállózása csak 25 százalékos volt ezen az estén, ez pedig el is döntötte a meccset. Beszédes adat, hogy Whitlock 29-szer, Joyce csak 16-szor tudott a duplára dobni.

whitlock-joyce.PNG

Krzysztof Ratajski 10-4 Jermaine Wattimena

A 13. kiemelt, Krzysztof Ratajski már egyértelmű esélyesként következett, és ennek megfelelően is pazarul játszott. Önmagáért beszél 10-4-es sikere Jermaine Wattimena ellen, amit 107-es átlaggal abszolvált. Bár a holland az első leget egy 118-as kiszállóval hozta, a lengyel végig a kezében tartotta a meccset. 132-es kiszállóval válaszolt, egy 12 nyilas kör végén, majd egy 11 nyilast is dobott és 4-1-re ment el. A szünet után Wattimena kapaszkodott, de csak 4-3-ra tudott közelebb jönni, egy 120 pontos kiszállóval. A Lengyel Sas tovább szárnyalt, 8-3-ra húzott el, majd jött a harmadik száz feletti kiszállója 118 ponttal, és stílusosan, egy 11 nyilas körrel, ötven százalékos kiszállózással lezárta a meccset. Wattimena becsületére legyen mondva, hogy négy dobása volt duplára, azt mind, elsőre be is vágta.

ratajski-watti.PNG

James Wade 12-10 Keegan Brown

A 13 évvel ezelőtti bajnok, James Wade alaposan bekezdett. Keegan Brown még fel sem ocsúdott, máris 4-0-s hátrányban volt. Wade-nek 104-es kiszállója is volt. Aztán Brown egy 11, majd egy 12 nyilas leggel zárkózott, 5-4-re fordítani tudott, ezt követően 5-5-ös állásnál mentek az újabb pihenőre. Izgalmasan alakult utána is, Brown vezetett, Wade egyenlített egészen 7-7-ig, miközben volt egy 120-as kiszállója is, majd 8-7-es vezetést egy 107 pontos befejezéssel vette át a vezetést. 9-8-nál meg volt a lehetősége, de saját kezdését elbukta, vagyis inkább Brown nyerte meg, egy remek 11 nyilassal. Így aztán tie-break következett, amit előbb Brown vezetett 10-9-cel, de után Wade három leget hozott egymás után, így megnyerte az első maratoni csatát.

wade-brown.PNG

Michael van Gerwen 10-7 Brendan Dolan

Dolan komoly csatára késztette a kétszeres bajnok Michael van Gerwent, de ez is kevés volt a sikerhez. Rögtön az elején vezetett, igaz utána egyszer sem. Az első szünetet 4-1-es vezetéssel hozta a holland. Dolan nem adta fel, és eredményesen küzdötte fel magát 5-5-re, ráadásul a végén egy 128 pontos kiszállóval. Aztán beindult van Gerwen 13, majd 12 nyilas leg, de Dolan csak nem akart megtörni. Igaz, szerencséje is volt, mert a világbajnok elbénázott a D10-es kiszállót, ettől függetlenül megint egyenlíteni tudott és 7-7-nél jött a finis. A nagyobb tudás ekkor már érvényesült, van Gerwen két 13 nyilassal került a győzelem kapujába. Majd be is lépett azon kihasználva, hogy Dolannek nem akart jönni a D12.

gerwen-dolan.PNG

Gary Anderson 10-5 Justin Pipe

Az első napot a kétszeres világbajnok Gary Anderson és Justin Pipe meccse zárta. Egy 21 nyilas leggel kezdődött, egy 20 nyilassal folytatódott, majd az első etap Pipe 122 pontos, bullos kiszállójával zárult. Szenzációs leget a második szünetig sem láttunk, teljesen fej-fej mellett 5-5-tel vonultak a felek pihenni. Aztán Anderson dobott legalább három ötköröst, és egymás után öt megnyert játékkal behúzta az első meccsét Annyi szépsége talán volt a találkozónak, hogy a skót 112 és 120 pontról is be tudta fejezni egy-egy legét.

anderson-pipe.PNG

Vasárnap este, 19 órától újabb öt meccsel folytatódik a World Matchplay. Az is biztos, hogy a következő körben Michael van Gerwen Simon Whitlock-kal, Gary Anderson pedig James Wade-del folytatja. Ratajski pedig a Rob Cross-Gabriel Clemens meccsről kap majd ellenfelet. A torna második napi párosítása:

  • Mensur Suljovic v Jamie Hughes
  • Glen Durrant v Jeffrey de Zwaan
  • Rob Cross v Gabriel Clemens
  • Peter Wright v Jose De Sousa
  • Michael Smith v Jonny Clayton
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5316036386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása