9 Nyíl

Búcsúzott Kim Huybrechts! - Peter Wright továbbjutott

2017. december 22. 00:13 - matyi96

William Hill World Darts Championship 2018 - London, Alexandra Palace (nyolcadik nap - összefoglaló)

Volt egy kisebb és egy nagyobb meglepetés, valamint két papírforma győzelem is ma este Londonban. Cristo Reyes-t honfitársa, Toni Alcinas búcsúztatta. Kim Huybrechts nagyon gyenge játékkal köszönt el a világbajnokságtól, Richardson magabiztos játékkal jutott tovább ellene. Darren Webster hozta a papírforma győzelmet, de utolsó szettig tartó csatában tudott csak nyerni Petersen ellen. Peter Wright, a torna egyik esélyese jól kezelte a mérkőzését és egy jól játszó Diogo Portelát győzőtt le ma este. Most pedig nézzük meg mi történt pontosan az Ally Pally-ban.

kim_huybrechts.jpg

CRISTO REYES (ESP) - TONI ALCINAS (ESP): 1-3 (1-3; 1-3; 3-2; 2-3)

toni_alcinas.jpg

Megkezdődött tehát ez az este is. A két spanyoltól sokkal többet vártam, mint az első szettben mutatott játék és ez főleg Cristo úrra vonatkozik. 74,45 százados átlaga minden csak nem jó, de legalább volt egy maximuma. Mondjuk Alcines 80 körülije is hagy némi kivetnivalót. Reyes még hozta az első leget, de aztán képtelen volt bármire is, Alcinas kihasználta ezt és elhozta az első szettet. A szünet után nem az jött amire vártunk, hogy Reyes összekapja magát, hanem Alcinas parádés játékot bemutatva 2-0-ás előnyre tett szert. Reyes vezetett 1-0-ra egy breakkel, majd a forgatókönyv ugyanaz volt mint az előbb, zsinórban három Toni leg és máris 2-0 volt szettekben. A visszatérés után Alcinas folytatta, ahol abbahagyta, de Reyes összekapta magát és bár nagy nehézségek árán, de sikerült hoznia egy szettet 3-2 arányban. Reyes-nek mindenképp hoznia kellett volna a következő szettet, amihez break is szükséges volt. Ehhez képest, mindketten hozták a játékait, ami azt eredményezte, hogy Toni Alcinas 3-2-re bezsebelte ezt az etapot is és 3-1-es győzelmet aratott honfitársa felett. Reyes árnyéka volt önmagának, Alcinas pedig ezt kihasználva jutott tovább. A színvonal nem volt akkora, mint amire számítottam (azért azt hittem 90 felett lesznek), de majd kárpótolnak a többiek. 

reyes-alcinas.jpg

KIM HUYBRECHTS (BEL) - JAMES RICHARDSON (ENG): 0-3 (1-3; 1-3; 0-3)

james_richardson.jpg

Vehemens játékot vártam mindkét játékostól, de csak Richardson-tól kaptam meg. Hát kérem szépen jött az újabb meglepetés, mint már oly sok ezen a vébén. Tizenegy leget játszottak le, Huybrechts (a kiemelt játékos!) ebből csak kettőt tudott begyűjteni. Richardson konkrétan lemosta a színpadról a belgát. Kim végig nagyon gyengén játszott, míg James majdnem 97 pontos átlagot dobott, 111-es első kilenc nyíllal, ami azért elég szép eredmény. Lehetett volna ez ennél jobb is, ha a kiszállókat nem hibázza el. Huybrechts nem lesz büszke erre a teljesítményre, bár ő is értetlenül állt a helyzet előtt. A 90-es átlagot sem érte el, csupán 86,4-et. Az első szettben még annyira nem is jött ki a különbség, azt hihettük hogy majd összekapja magát, de nem így történt. Jött a második szett és ott is sima 3-1 lett az angolnak. Az utolsó szettben pedig talán egyszer lett volna lehetősége a belgának, de azzal sem élt, Richardson pedig magabiztosan megoldotta az egész mérkőzést. Más lett volna persze, ha ellenfele azon a szinten játszik, amit tud, de hát emberből van ő is. Ez mindig benne van, sajnos pont a legrosszabbkor jött ez a rossz forma számára.

huybrectsh-richardson.jpg

DARREN WEBSTER (ENG) - DEVON PETERSEN (RSA): (3-1; 3-1; 2-3; 0-3)

darren_webster.jpg

Eluralkodott a bulihangulat Petersen bevonulásakor, de ez így van jól. A bevonulás után rögtön egy breakkel kezdett Petersen, de Webster sem volt rest visszabreakelni. Ezután Webster hozta a kezdését, sőt elvette a dél-afrikai harcos legjét és megnyerte az első szettet. Petersen 10 darab 100+-os dobást is összehozott, de kellett volna a két triplás körök tőle, mert Webster az első leg után nagyon összekapta magát. Átlagban még 90 alatt voltak mind a ketten, de jó ritmusa volt a mérkőzésnek. A forgatókönyv ugyanaz volt a második szettben is, mint az elsőben. Petersen hozta az első leget egy 50-es kiszállóval, majd Webster beindult és nevéhez hűen játszott. 2-1 után lett volna lehetősége Devon-nak hozni még egy leget, de a végét elbaltázta és Darren egy gyönyörű 160-as kiszállóval zárta le a játékot. Az egyik legizgalmasabb játszma következett a nap folyamán. Petersen már 2-0-ra vezetett, de Webster visszajött, jöhetett a döntő leg. Itt Petersen előbb ért le, majd 48-ra kidobott a táblából annyira izgult. Webster 100-ra jött, de nem dobta be a dupla húszat. Petersen nagy nehezen megoldotta és övé lett a harmadik játszma. Nagy erőre kapott az afrikai és a következő parti első legjét be is húzta, majd nagy kiszállócsata után a második az övé is lett. Webster-ben benne maradt a kihagyott meccsnyíl még az előző szettből, Petersen pedig ezt használta ki. Olyannyira kihasználta, hogy nullára verte a negyedik játszmában Webster-t. Hát ez nem volt benne a mérkőzésben, de mi nézők nem bántuk ezt. Jöhetett a döntő szett. Számomra megmagyarázhatatlan, hogy miért nem használta ki helyzeti előnyét Petersen. Webster mondjuk nagyon szépen kezelte az egész döntő szettet, tudta és tette a dolgát. Devon viszont a kiszállókkal bajlódott, ami végülis a vesztét okozta. Sima 3-0 lett az angolnak a döntő játszma, ezzel ő jutott tovább. Petersen nagyot küzdött, nagyon szépen visszajött, de itt most jött a papírforma győzelem. A végére azért Webster 90 fölé tornázta magát, míg a Harcos pár ponttal alatta teljesített. 

webster-petersen.jpg

 

PETER WRIGHT (SCO) - DIOGO PORTELA (BRA): (3-1; 2-3; 3-1; 3-0)

peter_wright_1.jpg

Eljött a nap legjobban várt pillanata, Peter Wright tábla elé állt. Annyian várták őt és a bevonulását, na meg a játékát, hogy itt volt már az ideje, hogy lássuk őt is. A meccs előtt két dologra voltam kíváncsi vele kapcsolatban: az egyik, hogy milyen nyíllal készült az év legfontosabb tornájára, a másik pedig, hogy milyen állapotban/formában lesz. A bevonulásból ítélve nagy probléma már nincsen szerencsére és a meze is nagyon jól nézett ki. Az első leg rögtön meglepetéssel kezdődött, ugyanis Portela egy breakkel nyitott. Wright azonban nem ijedt meg ettől, ez bizonyítja zsinórban megnyert három lege. Magabiztos játékkal húzta be az első játszmát a skót. Wright a szünetben lecserélte mezét, hogy tovább göngyölítse a showt az Ally Pally-ban. Portela a második szettben megmutatta miért is van itt a világbajnokságon. Wright is jól dobott, de Portela egy tizenöt, tizenkettő és egy újabb tizenöt nyilassal elvitte a játszmát Peter elől. Meggyőző játékot mutatott be, Wright-nak össze kellett kapnia magát. Össze is kapta magát, a következő legben magasabb szintre kapcsolt, aminek meg is lett az eredménye. 3-1-es legaránnyal övé lett a harmadik szett és már csak egyet kellett behúznia. Portela egyébként nem dobott ebben a partiban sem rosszul, de azért kijött a különbség a két játékos között. Megjegyezném, hogy erre a szettre is mezt cserélt Snakebite, hatalmas figura. Mint kiderült a következő játszma volt az utolsó, Portela ebben már nem annyira ügyeskedett, mint az előzőekben, Wright pedig ezt könyörtelenül kihasználta és sima 3-0-val zsebelte be a szettgyőzelmet, ami a mérkőzés megnyerését is jelentette számára. Összességében egy picikét soványabb, sokkal egészségesebb életmódú, de még mindig magabiztos és jó játékkal előrukkoló Wright-ot láttunk ma este. Ellenfelének sincs oka bánkódni, nagyon jól játszott a brazil srác. Büszke lehet rá a felesége és az egész meccset végigsíró szurkoló is. Le a kalappal a teljesítménye előtt.

wright-portela.jpg

Holnap folytatódik a világbajnokság, most már a második kör mérkőzéseivel. 13.30-kor kezdés, és már négy nyert szettig tartó küzdelmeket láthattok a televízió képernyőjén!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4213517189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása