9 Nyíl

Angol házidöntő a negyedik napon

2020. július 11. 19:23 - Dart Major

PDC Summer Series - Players Championship 12

Nincs megállás, nincs pihenés, igen kemény menetben zajlik az élet mostanában a PDC-ben. A negyedik Summer Series forduló úgy alakult ahogy minden Players Championship forduló szokott. Volt minden mint a búcsúban, történtek érdekességek, szóval lássuk mi történt.
pdcs_1.jpg

A legjobb négy közé a mai napon csupa nagyágyú jutott be. Egyik közülük Ian White volt, aki érdekes kis hullámvasutat hozott össze. Ryan Hogarth ellen 104.9-es átlagot dobott és nyert 6-1-re. Dirk van Duijvenvodbét 91-et átlaggal verte 6-2 arányban.  A harmadik körben egy 89-es átlag is elég volt egy 6-4-es sikerhez Darren Webster ellen. A legjobb 16 között ráerősített "Diamond" és 103.7-es átlagot elérve 6-4-re nyert Glen Durrant ellen. A nyolc között Krzysztof Ratajski következett, őt 6-1-re verte, 93-es átlaggal.
Rob Cross útja simán indult, előbb 6-0-ra verte Jitse van der Walt, méghozzá 100-as átlaggal. Lisa Ashton ellen 6-2-re győzött, itt egy 93-as átlag jött össze. Danny Noppert ellen már megizzadt a korábbi világbajnok, és döntő legre kényszerült, amit meg is nyert. A nyolcba kerülésért újra döntő legre volt szüksége, ezúttal Callan Rydz ellen. Cross 97-es átlaga rendben volt a meccsen. A négybe jutásért egy 101-es átlagot hozott össze, és ez kellett is. Jamie Hughes ellen megint döntő leget kellett játszania.
Mensur Suljovic sem küszködött sokat a torna korai szakaszában. Kezdésként 108-as átlag és 6-1-es siker Richard North ellen. Majd két 6-3-as győzelem következett. Előbb Andy Boulton, majd Martijn Kleermarker ellen. Utóbbi ellen egy masszív 95-ös átlagot ért el. A 16 között Kai Fan Leung ellen döntő leget kellett játszania. Suljovic 96-os, ellenfele 95-ös átlagot hozott össze. A nyolc között 6-4-es siker jött, méghozzá a 100-as átlagot dobó Daryl Gurney ellen.
A kvartett negyedik tagja James Wade lett. Aki egy bitang erős 6-0-al és 102-es átlaggal nyitott Mike van Duijvenbode ellen. Harald Leitinger ellen 6-3-ra nyert, 96 feletti teljesítménnyel. A 6-3-at megismételte Jeffrey de Zwaan ellen,átlaga megint erős volt, nevezetesen 99.5. A 16 között Nathan Aspinall következett egy olyan meccsen ahol mind a két játékos 102 felett dobott. Wade 6-4-re nyerte az összecsapást.  A négybe jutásért lenullázta a csak 85-ös átlagot dobó Michael Smith-t egy 98-as átlaggal.
Pár szó a legnagyobbak mai napjáról: Michael van Gerwen rögtön az első meccsén kikapott Joe Murnan ellen. Peter Wright a legjobb 16-ig jutott, ott Michael Smith győzte le. Gerwyn Price a legjobb 32 között búcsúzott, hiába dobott 101-es átlagot. Gary Anderson 104-es átlagot dobott, de így is Jason Lowe ellen elbukott a második körben. Dave Chisnall a második meccsén esett ki, őt Max Hopp győzte le. Adrian Lewis nem volt nagy formában, csak 82.5-es átlagot dobott és esett ki az első körben. Simon Whitlock 104-es átlagot hozott össze a második fordulóban, de kikapott Aspinall ellen.

A két elődöntő a várt kemény és szoros csatát hozhatta volna. De nem hozta.
A Cross - Suljovic meccs brutálisan egyoldalú lett. Ez annak köszönhető, hogy Cross 110-es átlagot hozott össze. 1-1-ig szoros volt a meccs, de aztán Mensur nem bírt menni az angollal. Ráadásul Rob Cross a hatodik leget  9 nyílból oldotta meg. Öt körösnél rosszabbat nem is dobott egész meccsen, és szép 58%-os kiszállót produkált.
A Wade-White elődöntőt White kezdte jobban és dobott két öt köröst amikkel 2-0-ra elment. Azután viszont három leg lett az ellenfélé, majd jött az egalizálás. 4-4-ig elvoltak fej-fej mellett, de aztán Wade megint produkált egy három leges rohamot és nyerte a meccset. Mind a két játékos 103-as átlagot dobott, szóval magas volt a színvonal.

A döntő sajnos nem lett izgalmas. Pedig mind a két játékos 95-ös átlagot dobott, nem volt különbség köztük. Viszont a kiszállók James Wade sima győzelmét hozták.

screenshot_2020-07-11-19-20-45-150_com_android_chrome.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3215995640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása