9 Nyíl

Vajon meddig juthat Raymond van Barneveld?

2018. december 10. 15:00 - matyi96

PDC WilliamHill World Darts Championship 2019 - A kiemeltek

Folytatjuk a kiemeltek bemutatását, ágrajzát, esélyeit. A mai nap Jelle Klaasen, John Henderson, Steve West, Kim Huybrechts, Steve Beaton, Mervyn King, Stephen Bunting és Raymond van Barneveld került sorra. Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon Barney formája mire lesz elég ezen a világbajnokságon, erre már rövid időn belül választ fogunk kapni. Addig pedig olvassátok újabb olvasmányunkat!

pdc_1_1.jpg

Jelle Klaasen (holland, 24.)

A holland világbajnok (mert ugye az!) két éve nagyot ment, mondhatni újra berobbant a köztudatba. Aztán volt egy fránya csuklósérülés, ami fizikailag már rendbejött. Ez nagyban befolyásolta őt a játékban és igazság szerint azóta sem nagyon találja azt a formáját, amivel két évvel ezelőtt elődöntőig menetelt. Év elején gyártót (és ezáltal szponzort) is váltott, a Monster Darts helyett most már a Unicorn jegyében dartsozik. Mennek a kísérletezések folyamatosan, hogy milyen nyíl legyen a megfelelő számára, szóval kérdéses, hogy milyen formában fog megjelenni az Ally Pally színpadán Jelle. Az biztos, hogy egyszerű dolga nem lesz. Az első körben Keegan Brown és Karel Sedlacek mérkőzik meg az ő ágán, aztán annak a meccsnek a győztesét várja a holland. Kérdés, hogy Brown (vagy Sedlacek) melyik formáját veszi elő, még az is elképzelhető, hogy gyorsan búcsúzik az anno világbajnokságot is nyert holland játékos... 

jelle_klaasen.jpg

John Henderson (skót, 23.)

Big John az idei évben nem igazán szerepelt jól major tornán. Meglepő, hiszen tavaly elődöntőig jutott a World Grand Prix-n, valamint szép eredményeket ért el másutt is. Idén azonban a Players Champ. Finals-ön 64 között kizúgott, a Grand Slam-re a kvalifikáció sem jött össze. A Grand Prix-n és a Matchplay-en egyaránt a 32 között búcsúzott. Az éves Players Champ. fordulókon a legjobb eredménye a negyeddöntő volt. Ezek alapján nem mondanám azt, hogy nagy menetelésbe fog kezdeni a világbajnokságon, azonban tavaly sem várta senki, hogy a Grand Prix-n elődöntőbe fog jutni. A Gabriel Clemens - Aden Kirk kettős ellen szerintem bőven lehet esélye, aztán jönne valószínűleg egy jó formában lévő Michael Smith, aki ellen viszont már kevésbé tartom esélyesnek a "Hegyet". 

john_henderson.jpg

Steve West (angol, 22.)

Az örök elégedtlen Steve West következik a sorban. Kvalitásaiban szerintem simán top 10-es játékos, azonban fejben nem erős. Legalábbis ez jön le a képernyőről. Viszont a sorsolása nem kimondottan rossz számára. Ha jön a papírforma (bár Marijanovic-tól láttunk már idén remek játékot), akkor Richard North ellen fog játszani a második körben, akit papíron vernie kellene. Én magam is jobb játékosnak tartom West-et, mint Northy-t. Aztán, ha a papírforma nem bukik, akkor Ian White következne ellenfélként. Ha West a jó formáját mutatja be, akkor egy nagy csatát láthatnánk ezen a meccs, ahol azt sem tartanám kizártnak, hogy Steve megverje Ian-t. West nem panaszkodhat, kaphatott volna erősebb ellenfelet is (nem lebecsülve White-ot, aki egy remek játékos).

steve_west_3.jpg

Kim Huybrechts (belga, 21.)

Kim Huybrechts tartja magát a legjobb 32-ben, de ha így folytatja nem biztos, hogy sokáig itt marad. Persze ez lehet, hogy túlzás, de mostanság (érthető okokból) nem jó irányba sodródott a karrierje. A legutóbbi játékaiból (és nem eredményeiből) úgy tűnt, hogy ez idővel javulni fog és végre láthatjuk a régi Kim-et. Mert a 2-3 évvel ezelőtti Kim Huybrechts ugyanis még titkos favorit is lehetett volna egy világbajnokságon. Idén ezt már nem merném megkockáztatni. A Players Champ. fordulóin idén nem jutott sosem legjobb 32-n tovább. A ET fordulóira volt, hogy kvalifikálni sem tudta magát, de összességében is csak egy legjobb 16-ot tud felmutatni a neve mellett. Legjobb eredménye idénről, amire azt lehet mondani, hogy igen, erre lehet alapozni, az egy World Matchplay legjobb 16. Bár ez sem egetrengető, de azért nem olyan rossz, ha a körülményeket nézzük. Arra mindenképp látok esélyt, hogy menjen egy kört, mert Robert Thornton-tól és Daniel Larsson-tól is jobbnak tartom (ez csak feltételezés persze), azt viszont nem merném megjósolni, hogy adott esetben Dave Chisnall-lal (ha vele) mit játszana.

kim_huy.jpg

Steve Beaton (angol, 20.)

Az örök klasszikus Steve Beaton... Ő már kifelé megy a darts világából, ő is tudja ezt, hiszen ő maga mondta. De azt is ő mondta, hogy amikor lehetősége akad megmutatni, hogy mit is tud, akkor biztosan bele ad apait anyait. Még mindig tudja nagyon jól (és lazán) játszani ezt a játékot. Voltak azért jó időszakok az idei szezonjánban is, például egy Players Champ. hétvége mindkét versenyén elődöntőbe jutott. De a World Grand Prix legjobb 16 sem mutat rosszul. Szóval az biztos, hogy nem jelentéktelen tényező (hogy is lehetne az a maga 20. helyével???). Chris Dobey vagy Boris Koltsov lesz az ellenfele a második kanyarban, ők azért elég jó játékosok, szóval Beaton-nak most is bele kell adnia apait-anyait, hogy továbbjuthasson. 

steve_beaton_2.jpg

Mervyn King (angol, 19.)

A darts királya, úgy mint Beaton, kifelé tart az élmezőnyből. Ráadásul mostanában nem lehet elmondani róla azt, hogy jó formában lenne. Suhan az idő, és King nem az a játékos, aki ebben az évszázadban kezdte a játékot... Fiatalabb már ő sem lesz, de egy világbajnokság mindig jó esély arra, hogy megmutathassa valaki, hogy igenis ott van még a topon. Na és azért azt se felejtsük el, hogy King-nek idén van PDC-s tornagyőzelme is. Június 26-én Barnsley-ban megnyert egy Players Champ. fordulót. A vébén az ellenfele akár egy hölgy is lehet, ha Lisa Ashton megveri Jan Dekker-t. Ez majd elválik. Ha King esetleg továbbjutna, akkor nagy valószínűséggel Joe Cullen-nel fog találkozni.

mervyn_king.jpg

Stephen Bunting (angol, 18.)

Stephen Bunting, amikor átjött a BDO-ból rögtön egy világbajnoki negyeddöntővel kezdett, mindenki ámult és bámult, hogy milyen fantasztikus játékos. Aztán jött egy Premier League szezon, amire nem volt még felkészülve szerintem és teljesen tönkretette őt mentálisan. Azóta keresi önmagát, de most talán úgy néz ki, hogy kezdi megtalálni. Ez a világbajnokság megint egy jó esély lehet számára. Főleg azért, mert igazából jó formában van. A legutóbbi versenyen ugye (Players Champ. Finals) Peter Wright-ot is megverve jutott el a negyeddöntőig. De nem csak ezért, hanem például a Grand Slam-en mutatott játéka miatt is mondom ezt a jó formát. Az ágrajzot nézve, mind Luke Humphries, mind pedig Adam Hunt legyőzhető ellenfél számára. A harmadik körben azonban (szerintem) Dimitri Van den Bergh-gel fog találkozni (Dimitri Jonny Clayton-nal játszik előtte, ha továbbjut), ami azért elég pikáns összecsapásnak ígérkezik. Ki-ki meccsen akár tovább is juthatna Bunting, ezért is mondtam, hogy jó esélyei vannak ezen a vébén.

stephen_bunting_1.jpg

Raymond van Barneveld (holland, 17.)

Úgy gondolom sok mindent nem kell írnom a fent megnevezett személyről, hiszen a darts egyik legikonikusabb alakjáról beszélünk. Sokak kedvence, Raymond van Barneveld, az ötszörös világbajnok, a múlt héten jelentette be visszavonulását a 2020-as világbajnokság után. Odébb van az még, szóval eleget láthatjuk őt szerintem még odáig. Nagy port kavart mostanság körülötte az, hogy vajon kap-e szabadkártyát a Premier League-be vagy sem. Van aki szerint ott a helye, van aki szerint nincs. Na a világbajnokság pont az egyik legjobb "bíróság" eldönteni ezt a vitát. Ugyanis itt megmutathatja Barney, hogy ott a helye a Premier League-ben, na meg az ellenkezőjét is bizonyíthatja. A második körből mindenképp továbbjuttatnám a képzeletbeli ágrajzomon, aztán pedig nálam Adrian Lewis-zal játszana egy ki-ki meccset. Egyikőjük sem fénykorát éli, mindkettejüknek óriási bizonyítási lehetőség, finoman szólva is parázs meccs lenne. Én onnan is Barney-t érzem esélyesebbnek, így aztán a negyedik körben játszhatna egy jó négyszettes meccset a világelsővel, aki ellen már tudott nyerni nem is olyan régen az Ally Pally-ban. Persze ezek csak feltételezések, közel sem biztos, hogy így fog történni, ahogy ide felvázoltam az eseményeket. Hamarosan minden kiderül.

barney_5.jpg

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5514467852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása