9 Nyíl

Durrant a legjobb négyben, Gurney kiesett, van Gerwen csak remizett

2020. szeptember 04. 08:39 - Denis Potvin

A három legfontosabb tényt felsoroltuk a címben, a 14. fordulón is túlvagyunk az idei Premier League-sorozatban, és ahogy közeledik a vége, egyre izgalmasabban alakulnak a dolgok. Az biztos, hogy Glen Durrant már a legjobb négyben van, az is szinte biztos, hogy az utolsó hat meccséből ötöt megnyerő Gary Anderson sem fog kiesni. Daryl Gurney már nem gyűjthet annyi pontot, ami elég legyen, és Michael Smith-nek is matematikai esélyei maradtak a csütörtöki vereség után. Michael van Gerwentől meg sok plusz kell a hátralévő két meccsen, hogy ötszörös bajnokként, címvédőként ott lehessen az elődöntőben.

vukmbuvp.jpg

Kezdjük a sort a csütörtöki nap legnagyobb rangadójával, amelyet a holland a listavezető Glen Durrant ellen vívott. Magas színvonalú csatára számítottunk, mégis kicsit óvatos volt mindkét játékos. Van Gerwenen érezni lehetett a görcsös győzelmi kényszert, míg Duzzának is voltak néha üresjáratai. Mindketten dobtak egy-egy száz feletti kiszállót, 180-as is akadt szépen, a várt szoros csata is megvolt. A holland 4-2-re, majd 5-3-ra is elhúzott, e Durrant végig ott loholt a nyakán. Amikor van Gerwen 108-ról kiszállt, 7-5-öt mutatott az eredményjelző, nagy esélye volt a sikerre. De előbb 52-ről nem sikerült befejeznie, majd kerekített le 130-ról 40-re, Duzza még úgy is kidobta három nyílból a 10 pontot, hogy elsőre nem találta el a D5-öt.

Nem lesz egyszerű dolga a világelsőnek. Ahhoz, hogy továbbjusson, nem biztos, hogy elég egy győzelem. Pénteken Gary Anderson, szombaton a már kiesett Daryl Gurney ellen kell játszani, miközben arra is szüksége van, hogy Peter Wright, vagy Nathan Aspinall legalább egyszer hibázzon. Wright pénteken Durrant, szombaton Smith ellen játszik, míg Aspinall következő két ellenfele Gurney, majd Durrant. Ami biztos, Durrant már a legjobb négyben, de viszont 4 győzelem és 4 döntetlen a mérlege a PL újraindulása óta. Az is biztosnak látszik, hogy nem akarja már kiengedni az első helyet a kezei közül, és azért 25 ezer font, az 25 font, ami ezért sikerért ütné a markát.

Gurney sorsát Gerwyn Price pecsételte meg. Bár a walesi egyetlen 180-ast sem dobott, a végén a meccset is megnyerhette volna, pedig az utolsó esélyével élni akaró SuperChin remekül kezdett, 2-0, 4-2 volt a javára. Onnan Price egy 121 pontos kiszállóval indított hosszú hajrát, és 7-6-ra is vezetett. Az utolsó leget a negyedik 180-asával kezdte Gurney, majd a 12. nyíllal 130 pontról fejezte be, ha már búcsú, legyen szép.

A bombaformában játszó Gary Anderson nagyon könnyen, 102,25-ös átlaggal ötvenszázalékos kiszállózással győzte le Smith-t, aki valószínűleg ezzel kiszállt a továbbjutásért folyó csatából. Andersonnak 154-es kiszállója is volt, az utolsó hat meccséből ötöt megnyert, még maradt esélye a második szakasz első helyére. Peter Wright is összekapta magát, három vereség után másodszor nyert, jó esélyekkel várja az utolsó két estét. Apsinall ellen a nap legjobb átlagát, 103,11-et produkált. 5-3-ig Aspinall háromszor is két leggel vezetett, de az utolsó hármat Snakebite húzta be, 119-es kiszállót is dobott.

Izgalmas utolsó két nap elé nézünk. Nézzük gyorsan, hogyan is alakul ez az utolsó két forduló:

Premier League, 15. forduló, péntek

  • Daryl Gurney–Nathan Aspinall
  • Glen Durrant–Peter Wright
  • Gary Anderson–Michael van Gerwen
  • Michael Smith–Gerwyn Price

Premier League, 16. (utolsó) forduló, szombat

  • Peter Wright–Michael Smith
  • Michael van Gerwen–Daryl Gurney
  • Nathan Aspinall–Glen Durrant
  • Gerwyn Price–Gary Anderson

ehblmt7xcaafker.jpg

ehbnpl2xyaaqslc.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5516188684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása