9 Nyíl

Anderson-Smith, Durrant-Van den Bergh elődöntők jönnek

2020. július 25. 09:18 - Denis Potvin

World Matchplay, Milton Keynes – 6-7. nap, összefoglaló

Csütörtökön és pénteken játszották a Londonhoz közeli, Milton Keynesben a World Matchplay négy negyeddöntőjét. Tulajdonképpen papírforma eredmények születtek, így előbb Gary Anderson és Michael Smith, majd az egyre jobb formába kerülő Dimitri van den Bergh és a maratoni csatát nyerő Glen Durrant maradt versenyben a hétvégére. Szombaton már döntőért játszanak.

113545648_3156412837739435_5554674846610336038_o.jpg

Az első, akinek ez idén sikerült Michael Smith volt, aki szép meccsen nyert, az egyre inkább meghatározó erőnek számító Krzysztof Ratajski ellen. Lengyel barátunk az első szünetig egy 128-as kiszállót is dobott, de Smith-nél volt az előny 3-2-vel. Fej-fej mellett haladtak, és a második pihenőn már 5-5-öt mutatott a tábla. Folytatásban sem tudott ellépni egyik játékos sem. Ratajski 8-7-nél vezetett először, ráadásul ezt egy csodálatos 161-es kiszállóval ünnepelte. Sokáig nem örülhetett neki, mert Smith 11 nyilassal már megint vezetett, a 9-9-et pedig 139-es kiszállóval abszolválta a Lengyel Sas. A folytatás Bully Boy-nak sikerült jobban, öt leget nyert egymás után, ami a véghajrát tekintve döntő fontosságú volt, Ratajskinak a két legnyi különbséget még visszatudta állítani, de a 19. legben Smith saját kezdését hozta miután a lengyel a D20-at elrontotta.

Csütörtökön Anderson, a korábban Michael van Gerwent búcsúztató Simon Whitlock ellen nyert 16-12-re. A skót 4-1-es előnyre tett szert, majd Whitlock a szünet után egy 11 nyilas, 100-as kiszállójú leggel szépített, csökkentette a hátrányát, de a tizedik legben még mindig kettő volt belőle. Anderson magabiztosan játszott, de Whitlock csak nem akart leszakadni. Egy 108, majd egy 120 pontos kiszállóval loholt Anderson után, aki aztán 10-6-ra tudott elhúzni. Eldönteni nem tudta akkor még a meccset, mert az ausztrál 10-10-nél megint utolérte. 12-12-t követően viszont már nem volt ellenszer Anderson játéka ellen. Flying Scotsman négy leget húzott be egymás után, és közel százas átlagon bejutott az elődöntőbe.

results_thursday.jpg

Talán, némileg meglepő, hogy végül Dimitri van den Bergh le tudta győzni Adrian Lewist, de a belga számsorát végigfutva egyértelmű, hogy uralta a meccset. Jobb kiszállózás, és három ponttal magasabb átlag is áll az egykori ifjúsági világbajnok neve mellett, aki valóban mindenre elszántan érkezett erre a tornára. Az első etapban láttunk egy 102-es kiszállót Lewistól, egy 164-est Van den Bergh-től, utóbbi 4-1-re lépett el az elején. Aztán a második szünetre már tekintélyes, 8-2-es vezetésre tett szert. Lewis mindent megpróbált, de nem tudta tartani fiatal ellenfelét, 10-5 után csillant fel számára remény, de a belga szívósan tartotta négy leges előnyét, amit a végéig meg is őrzött.

Drámai csatát hozott az utolsó negyeddöntő. Érett a vaskos meglepetés, hiszen Vincent van der Voort 4-1-es vezetésel kezdett, majd 6-2-re, és 8-4-re is el tudott húzni. Fabatkát sem adtunk volna Glen Durrantnak, aki a harmadik etap végé n10-5-ös vesztésre állt. De Duzza nem véletlen volt a BDO világbajnoka, és mutazkotott be egészen kiválóan a PDC-ben is. Két 14 nyilas leggel zárkózott, majd 11-7 után 108-as kiszállót is dobott. A meccs egyik fordulópontja a 21. leg volt. Ekkor van der Voort még 300 fölött járt, amikor Durrant elrontotta a D9-et, a holland 24-re rakta le magát, míg Durrant a D1-gyel bíbelődött. Három nyíl is volt a D12-re, de csak nem jött, Durrant meg köszönte szépen és 12-9-re szépített. Pud Darts, aki ironikusan meg is jegyezték a PDC hivatalos twitter-oldalán.

Ugyanez jött a következő legben is. Van der Voort ezúttal 12 nylat dobott el a 61 pontról és nem tudott kiszállni. Ez a két leg ott maradhatott a fejében, mert 14-14-nél már egyenlő volt az állás, tie-break következett, amiben már neki kellett loholni az eredmény után. Duzza 115-ös kiszállóval, hátsó pályáról indult neki az utolsó legnek. Nagy tömegek egyik oldalon sem voltak, az első körös 140 pont után, végül az idegek harcát Durrant bírta jobban, és megnyerte ezt a drámai csatát.

night_seven_results.jpg

Szombat este, 21 órától az elődöntők jönnek. Előbb Gary Anderson és Michael Smith, majd a tervek szerint 22:30-tól Glen Durrant és Dimitri van den Bergh. Ezeken a meccseken már 18 leget kell minimum elérni a győzelemhez.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr216076800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása