9 Nyíl

Két tökéletes leg Barnsleyban

2019. szeptember 22. 19:49 - Dart Major

PDC Players Championship 26 - Metrodome, Barnsley (összefoglaló)

A tegnapi nap ugye Daryl Gurney sikerét hozta, ma pedig újra összejött a mezőny egy kis dartsozásra. Fogynak a fordulók, egyre kevesebb a lehetőség világranglista és Pro Tour pontokat gyűjteni, szóval a tét egyre csak nő. Nézzük kiknek sikerült ma komoly pénzeket begyűjteniük.
players-championship_8.png

A legjobb négy közé két nagymenő, nevezetesen Mensur Suljovic és Ian White mellett két kiváló, ám nem TOP 10-es játékos került be. Nevezetesen Steve West és Jonny Clayton.
Steve West az első meccsén Peter Wrightot verte 6-3 arányban 91-es átlaggal. A második meccse sima nullázás volt Kevin Burnessel szemben. Mervyn King ellen csodás partit játszottak a legjobb 32 között. Mind a ketten 100-as átlag fölé jutottak, döntő legben tudott West nyerni. A nyolcba kerülésért Martin Schindlert verte három leges különbséggel. A négybe jutásért Gary Anderson következett, akit úgy is meg tudott verni, hogy a skót 104-es átlagot dobott, míg ő 97-est.
Mensur Suljovic 6-4-re nyert Richard North ellen az első meccsén, ezt követte egy 6-2-es győzelem Gavin Carlin ellen. Ryan Joyce ellen jött Mensur első értékelhető átlaga egy 97,3 és ez 6-4-es sikert ért. A nyolcba jutásért Glen Durrant volt az ellenfele őt 112-es átlaggal kínálta meg és a vége 6-2 lett. Komoly meccset hozott a Cristo Reyes elleni összecsapás. A spanyolt csak döntő legben tudta legyőzni.
Ian White bekezdett, 103,8-as átlaggal nyert Jan Dekker ellen 6-3-ra. Alan Tabernt 6-2-re verte meg 99-es átlaggal. Andy Jenkins volt harmadik ellenfele, most egy 98-as átlag született. A legjobb tizenhat között Geert Nentjes következett és a vége 6-3 lett, újra meglett a 103 feletti átlag. Sőt Andy Boulton ellen is meglett a negyeddöntőben, csak a meccs most 6-0-al ért véget.
Jonny Clayton első két meccsén egyaránt 98-as átlagot dobott. Előbb Adrian Grayt verte 6-2-re, majd Justin Pipe ellen jött egy 6-1. Stephen Burton is 6-1-es verést kapott, itt Clayton elérte a 100-as átlagot. Gabriel Clemenst 6-2-re verte meg, a német hiába dobott 100-as átlagot nem volt sansza. A negyeddöntőben Ross Smith volt az áldozat, újabb 6-1-es győzelem született.
Az elődöntők szép meccseket hoztak. Mensus 102,3-as átlagot dobott Clayton ellen, akinek szégyenkeznie nincs oka a 95,6-os átlagával. A walesi jól kezdett két öt körössel elment 2-0-ra, de Mensur egalizált. 3-3 után Mensur vezetést szerzett de Clayton 5-4-re fordított. Ám a következő három leget Mensur így oldotta meg: 12-12-15 nyilas és 7-5-ös győzelem.
Ian White és Steve West mérkőzése nem volt ilyen izgalmas. Történt ugyanis, hogy Ian White 115-ös átlagot dobott. Négyszer dobott négy köröst és háromszor öt köröst. 64%-os pontossággal szállt ki a meccsen. UFO darts. Az is csoda, hogy West így el tudott csípni két lege.t
A döntő hozta amit az ember várhat Ian White és Mensur Suljovic meccsétől. 2-2-ig mindenki hozta a saját kezdését, egy kivétellel csupa öt köröst dobtak a felek. White csinált egy breaket majd hozta a sajátját és vezetett 4-2-re. Mensur erre előjött egy 12-15-14-es sorozattal és megfordította a meccset. Erre White dobott egy 9 nyilast! Döntő legig elmentek a felek mivel mindenki behúzta a saját játékát. Ezt a leget tizenöt nyílból Mensur húzta be és ezzel megnyerte a versenyt.
A nap krónikájához tartozik, hogy Rob Cross is dobott egy tökéletes leget Jose Justicia ellen.

Így fest a Players Championship aktuális állása:

pcom_9.jpg

Ez pedig a világranglista:
oom_14.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4315158870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása