9 Nyíl

Megint van Gerwen hátát nézi a mezőny

2020. augusztus 26. 09:04 - Denis Potvin

Visszatért a Premier League, öt hónap végre folytatódhatott a sorozat, ráadásul úgy, hogy egymás után három fordulót játszanak majd a játékosok, ezzel le is zárják az első etapot. Négy elég sima siker mellett Peter Wright és Glenn Durrant játszott egymással döntetlent. Mivel Michael van Gerwen legyőzte Rob Crosst, így a holland a vezetést is átvette. Daryl Gurney sima győzelme pedig azt eredményezte, hogy az északír megpróbál menekülni a kiesés elől.

egsootqxgaemfzx.jpg

Gary Anderson könnyed sikere nyitotta az estét, amit Michael Smith bánt valószínűleg. Egyben rögtön a játéknap két, legnagyobb átlagát produkáló játékost is láthattuk a színpadon. Anderson 109,24, Smith 107,02-es körátlaggal zárta a találkozót. Rögtön az elején a skót 12 nyilas, 124 pontos kiszállója adta meg az alaphangot. Röpködtek a 11-12 nyilas körök, és 3-3-ig még izgalmas is volt a meccs. Onnan Gary aztán behúzta a következő négy leget, három 12 és egyszer 11 nyilas lege is volt.

A 2019-es döntős, Rob Cross ennél már sokkal gyengébb produkciót mutatott be, még a 90-et sem érte el az átlaga. Nem is volt esélye a száz fölé jutó Michael van Gerwen ellen, aki ezzel a sikerrel át is vette a vezetést a végén remiző Glen Durrant-tól. Cross egy brékkel még 2-1-re vezetett az elején, de aztán jött a holland, és átrobogott az ellenfelén, 4-2-re egy szép, bullos kiszállóval vezetett. Azért van Gerwen 7/19-es kiszállózásánál volt már jobb teljesítménye is a világelsőnek.

Látványos csatának indult a Nathan Aspinall-Gerwyn Price összecsapás is, és ez a találkozó is 3-3-ig volt szoros. Csak a negyedik legben jött a meccs első 180-asa, aztán összesen hat lett belőle a végére (Michael Smith dobta a legtöbbet héttel, míg Cross-nak egyszer sem sikerült). Price egy 132 pontos kiszállóval próbálta menteni a meccset 6-4-re, de Asp egy 12 nyilas leggel, 108 pontról kiszállva befejezte.

Daryl Gurney számára nagy téttel bírt a mostani forduló beugró embere, Chris Dobey ellen találkozó. Az északírnek még nem volt győzelme, de a találkozó után már nem volt nyeretlen játékos az idei Premier League-ben. Ráadásul SuperChin magabiztosan nyerte a találkozót, azzal együtt is, hogy az átlaga csak 86,88 volt. Dobey ma nem tudott felnőni a feladathoz. 79,01-ig jutott, a kiszállói pedig 2/14-et mutattak a meccs végére, Száz feletti dobása is mindössze hat volt a kilenc leg alatt.

A végére maradt az egyetlen döntetlennel véget ért találkozó. A listavezető Glen Durrant nagyon bekezdett, 101 pontos kiszálló, majd egy 13 nyilas leg, és 3-1-es vezetés. Simának indult de aztán Peter Wright innen kapaszkodott vissza. A legszebb a 3-3-at érő, 170 pontos kiszálló. 4-3-ra már ő vezetett, majd sanhai-jal, 120 pontról, egy szép 120 pontos kiszállóval 5-4-re is.

6-4-es vezetésénél már a meccsért kezdhetett, de Durrant előbb hátsópályáról, nagy előnnyel szépített, majd a saját kezdését is hozta. Azt mondjuk némi szerencsével, hiszen előbb ő dobhatta volna ki a 40-et, majd Wright szerencsétlenkedett el egy 57 pontos kiszállót (a sima helyett a D17-et találta el, és utána már nem tudott korrigálni). Végül igazságos pontosztozkodás lett a vége.

A 8. forduló párosítása, 2020. 08.26., szerda, Marshall Arena, Milton Keynes

Gary Anderson v Gerwyn Price

Nathan Aspinall v Daryl Gurney

Michael Smith v Rob Cross

Michael van Gerwen v Glen Durrant

Peter Wright v Jeffrey de Zwaan

night_seven_results_graphic.jpg

egtbbovwaak6ybh.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6716177458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása