9 Nyíl

Máris kiverték a címvédő világbajnokot

2020. július 20. 08:35 - Denis Potvin

World Matchplay, Milton Keynes – 2. nap, összefoglaló

Rob Cross rögtön az első körben kikapott, a World Matchplay második napján. A német Gabriel Clemens nagy játékkal nyert. Glen Durrant és Michael Smith is simán jutott tovább. Mensur Suljovic csak a tie-breakben nyert, Peter Wright pedig pedig a pokol tornácáról jött vissza Jose de Sousa ellen. Igazán remek meccsek voltak, nézzük a részleteket.

edumofbx0aeldm1.jpg

2020 Betfred World Matchplay, 2. nap

1. forduló

Mensur Suljovic 12-10 Jamie Hughes

Egy egészen kiváló csatával indult az este, mindkét játékos száz feletti átlaggal zárt, végsőkig kiélezett csata a tie-break-be torkollott, és összesen tizennyolc 180-ast látott nagyérdemű. Azt is fontos kiemelni, hogy Suljovic öt alkalommal is száz feletti kiszállót produkált. Éppen egy 101 pontossal, és az osztrák 4-1-es vezetésével mentek először pihenni. A második etapban Hughes produkált jobban, és 5-5-re zárkózott fel. Sőt, egy 118 pontos kiszállóval már 8-6-ra vezetett is. 9-7 után rezgett a léc Suljovicnak, de egy 117 pontos kiszállóval, 12 nyilas körrel, majd egy 14 nyilas breakkel hosszabbításra mentette a meccset. Az utolsó két legben ellenállhatatlan volt Suljo, előbb 127 pontról, majd kihasználva Hughes megingását 112 pontról szállt ki és továbbjutott.

suljovic-hughes.PNG

Glen Durrant 10-3 Jeffrey de Zwaan

Ennél sokkal simább volt a második találkozó. Glen Durrant ellenállhatatlanul játszott, 106,93-es átlaga egészen fantasztikus volt. 4-1-ig csak egyszer dobott 14 nyilasnál rosszabb leget. Utána is jöttek a tömegek, 11 és 13 nyilas lege is volt, és 7-3-ra húzott el. A végén még dobott három 180-ast, a meccset pedig egy bullos kiszállóval zárta le.

durrant-dezwaan.PNG

Gabriel Clemens 10-8 Rob Cross

Következett az óriásölő Gabriel Clemens. A 2019-es bajnok, Rob Cross ellen nyert, és ehhez a 89,22-es átlag is elég volt. Igaza a német 10/18-cal teljesítette a kiszállókat, és volt egy bravúros, 170-es kiszállója is. Clemens 2-0-ra húzott el az elején, 128 pontról is be tudta fejezni a leget. 5-3-ra vezetett, amikor jött a klasszikus kiszálló. Rob Cross még fordítani tudott 6-5-re, de aztán megint Clemens következett és már 8-6-ra is vezetett. Cross egy utolsó rohammal dobott egy 110 pontos kiszállót, amivel 9-8-ra szépített. Tie-breakre is menthette volna a meccset, ha a 36 pontot kidobja, de erre három nyíl is kevés volt.

cross-clemens.PNG

Peter Wright 10-8 Jose De Sousa

Peter Wright 1-0-ra vezetett, aztán nagyon sokáig nem. Jose de Sousa remekül játszott, 2-1-re például egy 12 nyilas, 161 pontos kiszállóval vezetett. Majd 5-2-re húzott el. Wright kapaszkodott, de csak nem tudott közelebb kerülni, Jose de Sousa pedig nem akart megtörni. Olyannyira nem, hogy egy 101 pontos kiszállóval már 7-4-re is vezetett. 8-5-nél aztán Wright valamit nagyon helyére tett a fejébe, hiszen nem volt benne a meccs képében, hogy öt leget nyer egymás után. Sorra jöttek az ötkörös legek, közte egy 144-es kiszálló, amivel végképp megtörte ellenfelét. Ha nehezen is, de végül továbbment.

wright-desousa.PNG

Michael Smith 10-3 Jonny Clayton

Zárásként Michael Smith produkciója következett. A Summer Seriest nem túl jó eredménnyel záró Smith ezen a meccsen szárnyalt, sok esélyt nem hagyva Jonny Claytonnak. 101-es átlagig jutott. Gyakorlatilag már az első etapban eldőlt minden, hiszen 4-1-es Smith-vezetés után, egészen 8-1-ig ment el. Volt a meccsnek azért két szép kiszállója, mindkettő T19, 19, bull kombinációban. Smith is, Clayton is bemutatta.

smith-clayton.PNG

Hétfőn újabb öt meccs jön majd este:

  • Dave Chisnall v Vincent van der Voort
  • Ian White v Joe Cullen
  • Daryl Gurney v Ricky Evans
  • Gerwyn Price v Danny Noppert
  • Adrian Lewis v Steve Beaton
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6216037930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása