9 Nyíl

Világbajnok sikere zárta a Summer Seriest

2020. július 13. 09:16 - Denis Potvin

Players Championship 13 - összefoglaló

Túl vagyunk a PDC Summer Series mind az öt versenyén, végül a regnáló világbajnoknak, Peter Wrightnak is sikerült behúzni egy versenyt. A Players Championship 9-13. tornáján végül a skót lett a legjobb, 22 ezer fontot dobált össze Milton Keynes-ben. A második helyen Michael van Gerwen, a harmadikon pedig James Wade nevét találjuk. A 10. Playerst nyerő Ryan Joyce a negyedik helyre futott be.

ecvi4lsxoaenjuw.jpg

1. forduló

Rögtön kiesett a kilencnyilast dobó Rob Corss, William Borland ellen nem tudta felvenni a versenyt, pedig Cross 94,8-as átlaga kifejezetten jónak mondható, sőt az első legben egy 170-es kiszállót is produkált, aztán viszont kétszer is rontott, Borland pedig 111-es és 130-as kiszállót is produkált. Stephen Bunting, Joe Cullen és Dimitri Van den Bergh sem élte túl az első kört. A 128 között Michael Smith-é volt a legmagasabb átlag, 104,3-mal. De száz felett zárt Michael van Gerwen, Daryl Gurney és Krysztof Ratajski is. Luke Humphries és Jamie Lewis pedig visszalépett ettől a versenytől.

gzhm9v2m.jpg

2. forduló

Kezdtek bemelegedni a játékosok. Már repkedtek száz feletti átlagok. Például Scott Mitchell 104,4-gyel búcsúzott James Wade ellen, akinek 103,3 lett a végén. Szintén száz feletti átlaggal esett ki Glen Durrant is. Gary Andersont most Matthew Edgar lepte meg. Devon Petersen pedig a kétszer is tornát nyerő Michael van Gerwent. Ian White pedig nem ez volt élete meccse. Peter Jacques elle n6-4-es vereség egy 85,8-as átlaggal.

3. forduló

Gerwyn Price nagyon elkapta a fonalat. Az előző körben 100,2 ebben a fordulóban 113,1 és 6-1-es győzele Darius Labanauskas ellen. Price két 12 nyilas köre mellett a legvégén 11 nyílból szállt ki, és az elején volt egy 117-es kiszállója is. Ez azért mestermunka volt. Meglepetésre kiesett Mensur Suljovic is, John Hendersonnak a döntő legben szerencséje is volt, mert Suljovic 32 pontra hat nyilat is elrontott. Ratajski is meglepő vereséget szenvedett Madars Razma ellen, míg Michael Smith-nek ez a verseny sem jött össze. Most Scott Baker volt a végállomás.

Nyolcaddöntő

Price ismét száz feletti átlaggal lépett tovább, de csak éppen hogy. Jose de Sousa 103,3-mal zárt ellene, a döntő leghez egy 15 nyilas kellett Price-tól. Henderson és Petersen is továbbverekedte magát. Előbbi Micke Mansell, utóbbi Daryl Gurney ellen.

Negyeddöntő

Voltak klasszikus meccsek a legjobb nyolc között. Ilyen volt Price meccse Wade ellen, aminek nagyon sima lett a vége. Price 12 nyilassal kezdett. Wade egy 106-os kiszállóval még vissza tudott vágni, de aztán leget sem nyert. Petersen megállíthatatlanul száguldott tovább. Henderson 2-0-ra vezetett, de aztán a dél-afrikai három leget húzott be egymás után, közte egy 116-os kiszállójút is. Hendo még fogott egy kört, de megint Petersen jött háromszor. Wright viszont nagy csatában lépett csak túl Nathan Aspinallon. Fej-fej mellett haladtak, 3-2-es Asp-vezetésnél, 88 pontról Aspinall két kör után sem tudott kiszállni, a skót így egyenlíteni tudott. Gyönyörű négykörös legek voltak, majd a döntő leget Wright kezdte, Aspinall hiába ment le egy 180-assal, a végén Wright elsőre kidobta a D20-at. A „kicsik” csatáját Wayne Jones nyerte egy sima 6-0-val.

Elődöntő

Az elődöntő első meccse hatalmas csata volt ismét. Price bár behúzta Devon Petersennek járt a nap hőse titulus. 113,5-ös átlagot produkált, talán még sosem dobott ilyen jól. A hat megnyert lege közül 14 nyilas volt a leggyengébb, kétszer 11 nyílból fejezte be. Az utolsó partiban, hátsó pályáról is megvolt az esélye, 62 pontja maradt, de csak 46-ot dobott, míg Price 56-ról, a hat körben ki tudott szállni. Petersennek 170-es kiszállója is volt, remekül játszott, az utolsó dupla viszont nem jött. Wright 109-es átlaggal nyert Jones ellen, kétszer 12, egyszer 11 nyilas leget ért el.

Döntő

A fináléban elmaradt a nagy csata. Wright simán, 8-2-re nyert. Price még a saját kezdését be tudta húzni, majd Wright öt leget nyert egymás után. A walesi erejéből még egy szépítésre futotta, aztán végleg elszállt. Price a nap folyamán a döntőig mindig száz felett zárt, a legfontosabb meccsen viszont csak 91,8-ig jutott, ami meg is pecsételte a sorsát.

 kepkivagas_9.PNG

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr116001796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása