9 Nyíl

Maratoni éjszaka, Price és White bukása

2020. július 21. 07:32 - Denis Potvin

World Matchplay, Milton Keynes, 3. nap – összefoglaló

Igencsak hosszúra sikeredett a hétfő éjszak a World Matchplay első fordulójának utolsó meccsein. Joe Cullen és Ian White meccse tovább már nem tudott tartani, csak a 25., döntő legben dőlt el. Jó az öreg a háznál, és ezt Vincent van der Voort bizonyította. Daryl Gurneyl továbbment, viszont Gerwyn Price továbbra sincs formában, és meglepetésre egyből kiesett, Danny Noppert ellen kapott ki. A végén Adrian Lewis és Steve Beaton meccse is tie-breakbe torkolt.

edzqg7ixkaakrm0.jpg

2020 Betfred World Matchplay, 3. nap

1. forduló

Vincent van der Voort 10-6 Dave Chisnall

Nem feltétlenül Van der Voort volt ennek a meccsnek az esélyese (az oddszmesterek előzetesen Chizzy sikerét várták 1,34-es oddsszal). Mégis a hollandnak indult jobban a meccs, 3-0-ra elment, Chisnall csak a szünet után, egy 130 pontos kiszállóval tudott 3-3-ra egyenlíteni. Aztán 6-6-ig fej-fej mellett haladtak. Ettől a ponttól viszont Van der Voort akarata érvényesült. 12 nyilas 101 pontos kiszállós, majd 11 nyilas leget is produkált. A végére 27-szer tudott duplára dobni, hétszer 180-at is talált, abszolút megérdemelten nyert.

chisnal-vandervoort.PNG

Joe Cullen 13-12 Ian White

Frusztráló érzés lehetett Joe Cullen számára a 2019-es év Ian White elleni meccsei. 10 találkozóból egyet sem tudott megnyerni. Most egy végletekig kiélezett csatában végre megtört a jég. Abszolút kimaxolták a meccset. Ugyanúgy 12 darab 180-as volt a 25 legben, ahogy az előző meccs 16 legjében. White volt ebben jobb, ahogy szinte az összes statisztikai mutatóban. Kivéve egyben, ami a pontos duplák számát illeti. Cullen kezdett jobban, 3-0-ra vezetett, az első szünetre White 32-re zárkózott, 118 pontos kiszállót is dobott. Majd rögtön utána egy 151-est (T20, T17, D20). Száz fölötti kiszállója három is volt a meccsen Diamondnak, míg Cullennek 98 volt a legmagasabb. 4-4 után eldőlni látszott a meccs, White 8-4-re ment el. Cullen nem adta fel, és öt leget nyert egymás után. White egy bullos kiszállóval hozta tie-breakre a leget. Aztán szépen végig kijátszották. Hamarabb is vége lehetett volna, ha Culllen nem T2-öt találja el a T17 helyett, Cullennek 11-10-es vezetésnél már meccsnyilai is voltak, de elrontotta még akkor. A következő legben megint kétszer mellé ment a D19. Az utolsóban is elszórt két meccsnyilat, de szerencséjére White nem tudott 160-ról kiszállni, és végül az utolsó leg 19. nyila meghozta a győzelmet.

white-cullen.PNG

Daryl Gurney 10-5 Ricky Evans

Gurney végig stabilan játszva, jól kiszállózva mondhatni simán hozta a meccsét Ricky Evans ellen.Az első szübnetig nem volt break, így 3-2-es Evans előnnyel mentek el pihenni. Ez a kép egészen a második szünetig nem is változott, természetesen így 5-5-re álltak akkor. Onnantól kezdve aztán Gurney nem hibázott, jobban mondva rendre kihasználta, hogy Evans elrontja a duplákat, ami a végén 5/12 lett neki. Öt leget húzott be egymás után és a második körbe lépett, ahol majd Vincent van der Voort lesz majd az ellenfele.

gurney-evans.PNG

Danny Noppert 10-7 Gerwyn Price

Noppert sikerére csak a fogadóirodák adtak volna sokat. Egészen pontosan megnégyszerezte a pénzét az, aki rá fogadott. A UK Openen még Price nyert 10-3-ra, most azonban fordított végeredmény született. Price meggyőzően kezdett, egy 114 pontos kiszállóval hozta az első leget. Aztán viszont Noppert brékelt, és 3-2-re vezetett az első szünetig. Price néha megvillantott egy briliánsat, a hetedik legben például 122-ről bullal szállt ki, még 4-4-re egyenlíteni is tudott, de végül 6-4 volt Noppertnek a második szünetre. 9-5-ös vezetésénél nem sokat adtunk volna Price nagy feltámadására, mégis 9-7-ig feljött, ő kezdett, nem is rosszl, hiszen két 140 pontos dobása volt, aztán jött Noppert, 180, majd 88 pontról három tűvel a kiszálló.

price-noppert.PNG

Adrian Lewis 11-9 Steve Beaton

A végére maradt még egy meccs az éjszakai baglyoknak. Az első etapban egy oda-vissza break és egy 11 nyilas Lewistől, és egy 3-2-es vezetés. Utána is kiegyenlített volt a meccs, de Lewis nem csak az átlagával, de 6-4-es vezetésével is meggyőzőbbnek tűnt. Adrian Lewis előnye aztán 8-8-nál fogyott el, érezni lehetett, hogy ezen a meccsen is túlórázni fogunk. Lewis 11 nyílból megcsinálta a kezdését. Beaton viszont egyenlíteni tudott. Megint Lewis kezdett, ezúttal 15 nyíl és 104-es kiszálló, 10-9 oda. A végét pedig Beaton nagyon elrontotta, egyetlen 100 pont feletti dobása sem volt, Lewis pedig gyakorlatilag besétált a győzelembe. Száz felett hagyta ellenfelét és 72-ről két nyíllal kiszált.

lewis-beaton.PNG

Kedden újabb öt meccs következik, az első fordulóból már csak egyetlen meccs maradt, majd négy másik találkozóval megkezdődik a második kör is Milton Keynes-ben.

1. forduló

Nathan Aspinall v Dimitri Van den Bergh

2. forduló

Michael Smith v Mensur Suljovic

Gary Anderson v James Wade

Michael van Gerwen v Simon Whitlock

Gabriel Clemens v Krzysztof Ratajski

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3316039994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása