9 Nyíl

Hullanak a legjobbak, most Thornton esett ki a darts-vb-n

2015. december 22. 09:09 - II. János Pál

Tegnap este ismét színpadra léptek a darts nagyágyúi. Meglepetésben, drámában és küzdelemben ismét nem volt hiány. Megismertünk egy remek görög dartsost, aztán a BDO-ból átnyergelt Norris, aki kiütötte a hatodik kiemeltet. Michael Smith iszonyú nehezen győzte le a 19 éves Fekete Kobrát, végül Wade-nek sikerült a továbbjutás. Lássuk mi is történt az ötödik játéknapon.

Az első mérkőzésen, azaz a selejtezőn a görög John Michael és a dél-afrikai Warrick Scheffer csapott össze. A dél-afrikai már az első legben megdobta az első 180-at, de a befejezés elég drámaira sikerült - köszönhetően annak, hogy a 14-es szektorra 2 nyíl kellett, hogy 40-re maradjon, majd még 6 nyíl az első leg-győzelemhez, de a görög kezdését elvette. A következő legben ismét break és egyenlítés, Michael is megszúrta az első dupláját. A következő két leget a görög abszolválta, mondjuk Scheffer nem is volt a helyzet magaslatán. Az első szettet a görög viszi. A második szett elején kiszálló-csata, izgalom, majd egy 161-es kiszálló, máris 2:0 Michaelnek. Sajnos Scheffer nem tudta összeszedni magát, bár egyszer még volt lehetősége megvillanni egy 103-as kiszállóval, de a dupla 16-ot elhibázta, a kegyetlen görög pedig bűntetett is egy 1 nyilas dupla 10-zel. Görög győzelem.

cwyyvr4ueamlvbl.jpgA következő mérkőzés már első körös összecsapás, Robert Thornton és Alan Norris lépett a színpadra. Az első szettet gyorsan meg is nyerte Norris két darab 180 kíséretében. Thorntonnak ugyan leget még nem sikerült nyernie, de a második szettre azért legalább elszántan érkezett a szünet után vissza. A kérdés az, hogy megint csak testben lesz-e ott a skót, vagy magához tér végre. Az angol ott folytatta, ahol abbahagyta: 4 leg-győzelem válasz nélkül. Thornton lassan magához térni látszik. Az egyenlítés után el is szalad 2-1- re, de Norris 180-al kezd és egyenlít. Hiába ébredt fel a skót, az angol egy 11 nyilas leggel ezt a szettet is viszi. Skócia - Anglia 0-2. Harmadik szett, Thornton megvillan és kirepül 121-ről, amivel még breakelte is Norrist. Természetesen Chuck Norrist nem könnyű megállítani és vissza is breakel rögtön. Thorntonnak nem őszinte a mosolya, 2-1 megint az angolnak. Egy 56-os checkout, kézfogás és csillaghullás. Thorntont elveszítettük - mondjuk még a meccs elején...

Következzen a két fiatal tehetség, Jeffrey de Zwaan és Michael Smith. Az első leget rögtön breakkel kezdte az ifjú holland, méghozzá egy 90-es bullos kiszállóval. A második legben megint a bullé a főszerep, ezúttal Smith villant meg egy 92-es kiszállóval (25-17-bull). A 3. leg közben megcsodálhattuk a bajai lányokat a képernyőn és közben Smith-t, ahogy örül; 2-1. A következő leget oda-vissza 180-akkal kezdték az ifjú titánok, ebből kettőt de Zwaan dobott, míg Smith hatodik nyila kiesett a táblából - így csak 120 lett -, de az angol srác hozta el a leget és így a szettet is egy 101-es kiszállóval. A következő szettben is folytatódott a tűzijáték, legalább is ami a hollandot illeti. Smith eléggé visszaesett, így sok sansz nem maradt neki és a holland könnyedén kiegyenlít egy 3-0-ás szettben. A harmadik szett is de Zwaanról szólt inkább, de egy újabb oda-vissza 180-as show-val megfűszerezték az urak. Mivel 2-1 a szettek állása és nem az angol javára, Smith most már nem hibázhat nagyon. Ezzel a tudattal szállt ki 134-ről, igaz kissé unortodox módon (tripla 18-dupla 20-dupla 20). Az angol a következő leget is elhozta, 2-0 Bully boynak. Smith újra leget nyer - hála de Zwaan kiszálló-hibájának - és máris jöhet a döntő szett. Mindketten hozzák kezdésből az első 4 leget, majd következett a tie-break (2 leg különbséggel kell nyerni, 5-5 után hirtelen halál), amit egy izgalmas csatában végül - hirtelen halállal - Smith nyert meg. 

Az estét James Wade és a selejtező mérkőzését simán megnyerő John Michael összecsapása zárta. Már a bevonulók alatt a tetőfokára hágott a hangulat. Az első szett rögtön egy breakkel kezdődött, mert Michael hibázott a duplán. Ezután Wade kegyetlenül elhozta a második leget is, majd az első 180-át hiába dobta meg a gép becenévre hallgató angol, a kiszállón hibázott, így a görög megnyerte az első legjét. Újra kiszálló-hibák, de a végén Wadenek esett bele a duplába a nyila előbb. Wadenél az előny és az első szett. A második szettet a balkezes-bombázó Wade kezdte és meg is csinálja az első leget. Ezután a görög egy 108-as kiszállóval egyenlít. A következő leget ismételten az angol nyeri, majd Michael egy parádés 170-es kerekítéssel és pár nyillal később újra egyenlít, 2-2. A szett döntő legjét Wade nyeri, méghozzá egy 180-as kezdéssel megspékelt 13 nyilassal. Eddig úgy tűnik, hogy elmarad a görög-tűz. A harmadik szett szépen lassan csordogált a maga ütemében, az utolsó és egyetlen görög játékosnak babér nem, de szépítés még jutott, majd Wade kezdett és nyert leget, meccset egyaránt. A Gép a második körben.

Mindent egybefoglalva ezen az estén is történtek emlékezetes dolgok, gondoljunk csak Thornton korai, na meg gyors kiesésére és a világbajnokság első hirtelen halállal végződő meccsére. Ma is érdemes lesz minket olvasni, hiszen van egy-két tippünk mindig! ;)

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr468190110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása