9 Nyíl

Waites és Jeff Smith vívja a BDO-vb döntőjét

2016. január 10. 12:28 - Denis Potvin

A 2013-as világbajnok, az angol Scott Waites örült iramba kezdett, amióta a második fordulóban 0-3-ra állt a belga Geert De Vos ellen a Lakeside-ban zajló BDO-világbajnokságon. A derék szigetlakó megfordította azt a bizonyos meccset, legyőzte az első kiemeltet, majd az elődöntőben gyakorlatilag kivégezte a negyedik kiemelt Jamie Hughes-t is. A másik ágon Jeff Smith újoncként tavaly már elődöntős volt, most magasabb csúcsokra tör.

Scott Waites fantasztikus formában versenyez és ezt a Jamie Hughes elleni meccsen is bizonyította, mindössze egy szettet engedélyezett ellenfelének. Az elsőt egy nullára nyerte, egy 120-as kiszállóval, a másodikban nyert egy leget Hughes, ahogy a harmadikban is de nem tudta különösen feltartoztatni Waites-t. A negyedik nagyon sima volt aztán jött két nagyon szoros szett. Hughes összekapta magát, 2-1-e vezetett a legekben, volt egy 110-es kiszálló is, de végül bukta a csatát, aztán a hatodikban 2-2-es állásnál Waites 98-ről nem tudott kiszállni, Hughes viszont 97-ről igen és szépített. A hetedik aztán megint nagyon sima volt, Waites végül hat 180-assal jutott ismét a döntőbe.

_80145505_jeff_smith2_davidgilldgmedia.jpgJeff Smith két kiemeltet, közte a második Martin Adamset is elintézte a korábbiakban, aztán egy elképesztő nagy csatában, 6-5-re legyőzve a holland Richard Veenstrát jutott a döntőbe. Fej-fej mellett nyeregették a szetteket a versenyzők és a nyolcadik után 4-4-re álltak, miközben Smithnek volt egy fantasztikus 132-es kiszállója. Smith vezetett 5-4-re, de Veenstra három sima leggel egyenlített és jött a mindent eldöntő csata. Az első leget Smith egy 108-as kiszállóval zárta le, sőt már 2-0-is vezetett, de aztán 58-ról nem tudta befejezni és a holland gyorsan két leget hozott. Aztán nagyon nehéz helyzetbe került 100-ról, majd 128-ról kellett volna kiszállni, de egyik sem sikerült, Smith egy 65-ös és egy 20-as kiszállóval rendezte le a szettet és a meccset.

Waites már régi motoros, ahogy fentebb és korábban is írtuk 2013-ban világbajnok lett, Smith csak 2014-ben csatlakozott a BDO-hoz, előtte kanadai bajnok és a Canadian Open nyertese is volt. 2015-ben egyből az elődöntőig menetelt, de ott nagyon simán, 6-0-ra kapott ki Scott Mitchelltől. Jelenleg csak a 31. a BDO világranglistáján.

A hölgyek már befejezték, Trina Gulliver tizedszer lett világbajnok, öt év után tudott megint első lenni Lakeside-ban. A 46 éves hölgy szinte mindent megnyert már, amit ebben a sportágban meglehet. Lisa Ashton kiverése után az első számú esélyes lett és ennek megfelelően egy nagy csatában, 3-2-re nyert Deta Hedman ellen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr308258118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása