9 Nyíl

Dráma Perth-ben, Phil Taylor egy ismeretlen ausztráltól kapott ki

2016. augusztus 25. 15:33 - Denis Potvin

A World Series of Darts az ausztráliai Perth-ben, a Perth Darts Masters-szel búcsúzik a távoli kontinenstől, hogy majd Glasgow-ban csapjanak össze a legjobbak a sorozat döntőjében. Nos, a búcsú egy irgalmatlan nagy meglepetéssel kezdődött. A korábbi kétszeres perth-i bajnok, Phil Taylor óriási meglepetésre kikapott egy, a BDO-rangsorban is csak 117. ausztráltól. Corey Cadby a nap hőse. Bár még három meccs hátra van, ezt muszáj volt megosztani. Van videó is erről a meccsről, és lesz még összefoglaló a többiről is.

cqtsg8aumaanoei.jpg

Cadby, aki ebben az évben alacsonyabban rangsorolt, de nyolc versenyt is megnyert, rögtön egy 100-as kiszállóval jelezte Taylornak, hogy nem lesz ez egy könnyű menet. Tayler sem rezelt be, egyenlített, majd 161-ről a bull kellett volna a csodás kiszállóhoz, ehhez képest Cadby 110-es finist produkált, amire már tényleg felhördült mindenki a közönség soraiban, ekkor volt 2-1 az ausztrálnak.

De szegény Taylor papa szenvedéseinek ezzel még nem ért véget. Cadby úgy brékelt, hogy 122-ről fejezte be a leget, majd nagyon simán hozta a saját kezdését. Innen pedig már nem volt visszaút. Taylor elveszítette a fonalat és a fiatal ausztrál fantasztikus eredményt produkálva jutott a legjobb nyolc közé. Taylor, aki nagy sikereket ért el Ausztráliában, ezúttal nem volt ott fejben, ez egy ilyen sport.

cqttzwdwcaapuql.jpg

Nem csak ő, hanem Peter Wright is gyöngyöző homlokkal jött le a pódiumról. Adam Rowe 4-4-ig tartotta a lépést a PL-sztárral, még egy 156-os kiszállóval is sokkolt, a győzelem mégsem sikerült.

James Wade nagyon lazán, közte egy 101-es kiszállóval verte az új-zélandi Rob Szabót, míg Dave Chisnall is csak egy leget engedett Koha Kokirinek.

Biztos Gary Anderson is látta Taylor meccsét, mert ijedtében, nagyon gyorsan 3-0-ra húzott el Kim Lewis-szal szemben, aki azért nem adta olcsón a bőrét. 3-2-re jött fel egy 52-es checkouttal, de aztán Andersen egy brék után egy 81-es kiszállóval a győzelem kapujába került, majd egy ugyanilyen befejezés hozta a továbbjutást 6-3-mal. Dave Chisnall lesz a negyeddöntőben az ellenfele.

Jött a két legnagyobb ausztrál versenyző, előbb Kyle Anderson, akinek az a nem éppen hálás feladat jutott, hogy Michael van Gerwen ellen vigyen végbe, valami hasonló csodát, mint ifjú honfitársa. Nem sikerült. Bár 1-0-ra és 2-1-re is vezetett, a holland hozta a szokott átlagát és négy leget nyert egymás után. Andersonnak volt még két lege, vagyis MvG ennyit adott még neki, hogy aztán bevigye a végső találatot 6-4-re nyert, és várhatja a holnapi, James Wade elleni meccset.

Simon Whitlock sem volt képes komoly ellenállásra a másik holland, Raymond van Barneveld ellen. Ez a meccs talán még simább volt, mint az előző holland-ausztrál találkozó. Ahogy Anderson, úgy Whitlock is 1-0-nál és 2-1-nél érezhette szépnek a világot és hitt a sikerben, de Barney öt leget húzott be egymás után és nyert 6-2 arányban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9811651802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása