9 Nyíl

Vincent D'Hondt megvédte tavalyi címét

2016. december 12. 14:07 - adam_f

Winmau World Masters - WDDA döntő

Vincent D'Hondt nyerte a fogyatékkal élő dartsosok számára kiírt World Masters döntőt, ezzel pedig megvédte a tavaly megszerzett címét. A mostani döntőben az angol Richard Green-t verte 3-0 arányban.

wdda-finalists.jpg

A két döntős - Richard Green, aki áll és Vincent D'Hondt, aki ül

A múlt héten lezajlott Winmau World Masters keretein belül került sor a fogyatékkal élők versenyére is, amelynek a végén címvédésnek lehettünk szemtanúi. A belga - egyébként tolószékben versenyző - Vincent D'Hondt ugyanis bravúros játékkal nyerte meg a 2016-os torna döntőjét, így folytatva a tavaly elkezdett győzelmi szériát.

A fináléban az első döntőjét játszó angol Richard Green (becenevén PegLeg) próbálta megállítani a belga versenyzőt, aki egy sajnálatos baleset miatt került tolószékbe. A belga - aki a Winmau versenyzője, és 22 grammos Crisis nyilakkal dobál - azonban nem hibázott ezen az estén. 75%-os dupláinak köszönhetően gyorsan, mindösszesen 14 perc alatt dűlőre vitte a meccset, és még leget sem engedett ellenfelének. Green ezen az estén a 100+ -os dobásokban tudta csak felülmúlni ellenfelét, ebből összesen hármat láthatott tőle a nagyérdemű, míg D'Hondt kétszer dobott 100 felettit. A belga 66,39-es meccsátlagot, és 55,89-es első kilencest dobott, míg ellenfele 48,64-es meccs-, és 42,33-as első kilencnyilas átlaggal tudta le a találkozót.

D'Hondt érthetően nagyon boldog volt, miután megnyerte a találkozót. 

"Megvédeni a címemet, ez egyszerűen csodálatos érzés, főleg annak a fényében, mert tudom, mi ma a helyzet a WDDA-n belül - nyilatkozta a belga versenyző a mérkőzés után.

Richard és én is nagyon idegesek voltunk a színpadon, kicsit olyannak tűnhettünk, mint két dízelmotor, amik nehezen melegednek be. Neki ez volt az első döntője, ezért én annak is köszönhettem a győzelmet, hogy már volt tapasztalatom ezen a téren. 

Vincent D'Hondt-nak nem ez volt az első címvédése ebben az évben, mivel 2014 után a Sevenum Darts Festival-on szerzett elsőségét is sikerült megőriznie.

Ez volt az első címem, amit meg tudtam védeni, így azt gondoltam, hogy ez jó előjel lehet a World Masters előtt. 

Bár nem a legjobb formában játszottam, a dupláimnak azért tudtam örülni. Sokat gyakoroltam őket a Winmau Champions Choice táblán (ezen a táblán a tripla és a dupla szektorok feleakkorák, mint az eredetiken - az író megjegyzése), így amikor a Blade5-re dobtam, a triplák és a duplák kétszer olyan nagynak tűntek.

A címem megőrzése nagyszerű lezárása az évnek. Már alig várom, hogy a jövő évben is a legjobb formámat hozzam" - fejezte be interjúját a belga játékos.

Befejezésül pedig íme, a döntő videója:

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7312040463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása