9 Nyíl

Durrant továbbra is magabiztosan vezeti a PL-t

2020. augusztus 31. 08:46 - Denis Potvin

Nem tud hibázni Duzza, akinek csak kicsin múlt, hogy nem simázta le Daryl Gurney-t a Premier League 12. játéknapján. Michael van Gerwen visszatért a győztes útra, és ez hatalmas érzelmeket szakított fel benne. Peter Wright újabb vereségét, és Gary Anderson újabb sikerét hozta még a vasárnap este.

egsjzhmwkaiw3lo.jpg

Kezdjük is a végén. Glen Durrant már 7-0-ra is vezetett Daryl Gurney ellen. Az északír porrá zúzása azonban elmaradt. Super Chin gyorsan nyert egymás után három leget, de ezzel is csak kozmetikázni tudott az eredményen. Duzza már négy pont előnnyel vezeti a tabellát, ami azért is fontos, mert bár a végső játékban ez semmit sem számít majd, de azt a 25 ezer fontot jó érzéssel vághatja majd a végén zsebre.

A BDO korábbi háromszoros világbajnokát Gary Anderson követi a tabellán, aki Nathan Aspinall ellen nyert. 12 és 11 nyilas legekkel 3-0-ra húzott el, ezzel adta meg az alaphangot. Asp még 4-4-nél utolérte a Flyng Scotsmant, de aztán az egy-két leges különbség megmaradt a végéig. Andersonnak 110-es kiszállója is volt, 57,14 százalékon dobta a duplákat, ami a játéknap legjobb eredménye volt ebben a statisztikai mutatóban.

Peter Wright honfitársa, Gary Andersontól, majd Daryl Gurney után Gerwyn Price-tól is kikapott, sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el. Abból a szempontból is egészen kivételes meccs volt, hogy Wright 107,37-es, Price 106,83-as átlagon állt meg a végén. A skótnak 127 és 142 pontos, a walesinek 127 és 128 pontos kiszállója is volt. Utóbbit Price az utolsó, győzelmet hozó legben dobta.

Michael van Gerwen még a meccs előtt elmondta, hogy mennyire rosszul érezte magát az elmúlt meccseken nyújtott teljesítménye miatt, és mindenféleképp javítani szeretett volna eddigi teljesítményén. Ez össze is jött neki, tulajdonképpen simán nyert Michael Smith ellen, aki az első legben rögtön egy gyönyörű 117-es kiszállót dobott, majd 2-0-ra is vezethetett volna, ha 68-ról ki tud szállni. Aztán van Gerwen 12 nyilas, 110 pontos kiszállója, majd 14 nyilas lege után már 5-2-re vezetett. Smith is bemutatott egy ragyogó, 145 pontos kiszállót, sőt volt két körön át 180-asa is, de a holland 7-4-re ment el egy 114 pontos kiszállóval, majd 7-5 után magabiztosan húzta be a meccset.

Amúgy a játéknapon Durrant és Anderson is hat-hat 180-asig jutott el. És Duzza meccse hozta a legtöbb három tripla 20-as kört, összesen tíz ilyen dobás volt. Most két nap pihenő következik, majd szerdán folytatódik a sorozat a 13. fordulóval. Ekkor Durrant-Smith, Gurney-Anderson, Wright-van Gerwen, Price-Aspinall meccseket láthatunk. Unatkozni akkor sem fogunk.

egujya9x0aahu9g.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6616183376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása