9 Nyíl

Az őrület folytatódik - jön a második nap, és Snakebite

2016. december 16. 15:00 - Dart Major

William Hill PDC darts-világbajnokság - 2. nap (beharangozó)

Tegnap igazán jól sikerült a 24. világbajnokság nyitónapja, és kétségünk se legyen, hogy a második nap is hasonlóan jó lesz. Hiszen érkezik a közönségkedvenc Peter Wright, valamint egy másik igen népszerű játékos Devon Peterson. Szóval minden adott egy kiváló naphoz.

Jerry Hendricks – Warren Parry

Elsőként egy „selejtezős” mérkőzés kerül megrendezésre. A 28 éves holland Jerry Hendricks csap össze a nála több mint húsz évvel idősebb új-zélandi Warren Parry-vel. Kettejük közül a civilben kamionsofőrként dolgozó Parry az ismertebb név, hiszen ő már negyedik alkalommal jutott ki a világbajnokságra. Igaz legutóbb 2010-ben volt ott, és eddig egyszer sem élte túl az első kört. Ezen kívül a World Cup Of Darts versenyről is ismerős lehet, hiszen például 2010-ben és 2015-ben is hazája színeiben bejutott a legjobb tizenhat közé. Idén Ő nyerte az új-zélandi vb kvalifikációt, ezzel nyerve jogot az indulásra az év legfontosabb eseményén. Jerry Hendricks kevésbé ismert név a darts világában, neki a második világbajnoksága a mostani, legutóbb 2013-ban tudott kvalifikálni a versenyre. Idén megnyerte a közép-európai kvalifikációt, aminek döntőjében a nála jóval ismertebb Jan Dekkert verte.

Ők ketten még sosem találkoztak, tehát egymás elleni eredményt kár is keresnie a kedves olvasónak. Ha tippelnem kellene, akkor a rutin miatt inkább Parryre tenném a voksomat, de ez a meccs tényleg komoly kihívás tippelés szempontjából.


Gerwyn Price (19) – Jonny Clayton

Egy walesi derbi, ami izgalmasan hangzik. A ranglista 19. helyén álló Price-ra nem túlzás azt mondani, hogy toronymagas esélyese a mérkőzésnek. Idén egészen jó éve van az Iceman-nek, kétszer is megnyerte az aktuális Players Championship versenyt, legjobb tizenhat közé jutott a Grand Slamen, a European Champisonhipen és a World Matchplayen is. Ez lesz a harmadik világbajnoksága, eddig azonban sosem jutott túl az első körön. Erre most azonban minden esélye megvan, mivel Clayton jóval szerényebb eredménysorral rendelkezik, mint a korábbi profi rögbis. Clayton (aki egyébként kőművesként dolgozik napjai jelentős részében) jelenleg a 60. helyen áll a ranglistán, és először tudott kvalifikálni a világbajnokságra.

Tette ezt úgy, hogy a tizenharmadik helyet szerezte meg a Pro Tour ranglistán. Idén négy alkalommal jutott legjobb tizenhat közé a Players Championship versenyeken, ezt a European Darts Grand Prixen is el tudta érni, tehát nem egy fakezű játékosról van szó. De nem valószínű, hogy Price ellen sok esélye lesz. Ha egy szettet el tudna csípni, az már szép teljesítmény lenne. Ami talán Jonny mellett szólhat az az a tény, hogy eddig kétszer találkoztak és az állás 1-1. Minden összevetve én azt mondom, hogy Price lesz az aki tovább fog jutni.


gerwyn-price-darts_3459025.jpg

Steve Beaton (27) – Devon Petersen

A lakeside-i világbajnokság 1996-os győztese a Bronz Adonisz kultikus alakja a dartsnak. Nemcsak azért, mert egy korábbi világbajnokság győzteséről beszélünk, hanem mert Beaton egy fantasztikus ember. Rengeteget jótékonykodik, sok karitatív tevékenységet végez, megszámlálhatatlan alkalommal adja a nevét jó ügyekhez. Úgyhogy egy kiváló sportembert, és még kiválóbb embert láthatunk a színpadon. 2002 óta minden világbajnokságon részt vesz, két alkalommal a legjobb tizenhat közé is elverekedte magát.

Jelenleg 27. helyen áll a ranglistán, legjobb teljesítménye idén a legjobb nyolc közé jutás a World Matchplayen, volt egy döntője és egy elődöntője a Players Championship sorozatban. Nem a legjobb szezonja, de mindig képes jó teljesítményre és egy masszív 92-95-ös átlagra. Nem lesz könnyű dolga ellene a dél-afrikaiak táncos lábú játékosának. Petersen a Pro Tour ranglistáról került be a mezőnyben, összességében ez lesz a negyedik fellépése. 2014-ben a harmadik körig eljutott ami igen komoly eredménynek számított. Idén azonban túl sok sikert nem tudott elkönyvelni, legjobb tizenhatnál messzebb nem jutott Players Championship versenyen, a European Championship legjobb 32 játékosa közé sikerült ugyan bejutnia, valamint pár ET állomásra is kijutott, de ennél biztos többet várt magától. Most itt a lehetőség, hogy javítson idei évén, de borzalmasan nehéz dolga lesz. Személy szerint én Beaton szoros győzelmét várom, de ha Petersen nyer az nem lesz eget verő meglepetés. Azért sem mert egymás elleni mérkőzéseik után az "állás" 2-1 Petersen javára.


Peter Wright (3) – Jerry Hendricks / Warren Parry

Akármelyik játékos is nyeri a selejtezős mérkőzést, annak bitang nehéz dolga lesz Snakebite ellen. Parry már kétszer belefutott Wrightba, de sok öröme nem volt benne, mindig 1-6 lett a vége. A skót életében először harmadik kiemelt a tornán, és hát minden az égvilágon mellette szól. Nemcsak azért mert az elmúlt három vb-n mindig legjobb nyolcba jutott (közte ugye egy döntő MvG ellen) Noha az idei évének nagy része ráment az ideális nyilának keresésére azért így is komoly eredményeket hozott össze. UK Open döntő, World Series döntő, Players Champiosnhip győzelem, Grand Slam elődöntő, Players Championship Final elődöntő, és három ET döntő. Más kérdés, hogy egy holland fiatalember rendre keresztülhúzta Wright számításait a döntőkben. Most azonban nem nagyon lehet arra számítani, hogy kibabrálnak a skóttal, toronymagas esélyes, mivel saját elmondása szerint megtalálta a tökéletes nyilat, jól sikerültek az edzései és versenyei szóval minden adott ahhoz, hogy nagyot dobjon a világbajnokságon. Minden tekintetben.


peter-wright-world-darts-championship-darts_3389464_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3712051531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása