9 Nyíl

Amikor Taylor, Gerwen és Barney kerül a karácsonyfa alá

2016. december 27. 10:42 - Lampard08

William Hill PDC darts-világbajnokság - 10. nap (beharangozó)

Kedves Jézuska!

Tudom, hogy az elmúlt napokban mennyire elfoglalt voltál, így az én karácsonyi kívánságomat nem is az ünnepekre időzíteném, hanem másnapra, 27-re szeretnék tőled pár apróságot kérni. Nem kell nagy dolgokra gondolni tényleg, csak kedvenc sportomat szeretném kedden olyanokkal eltölteni, mint Raymond van Barneveld, Phil Taylor vagy Michael van Gerwen. Hiszen tudod, folytatódik a PDC darts-világbajnokság!

program.JPG

Délutáni szekció

Ne vedd kérlek tolakodásnak, igazán nem akarok telhetetlen tűnni, de tényleg nagyon, de nagyon jó gyerek voltam ebben az évben, így délutánra és estére is szeretnék pár meccset kérni tőled.

Mensur Suljovic - Mark Webster

Ha megoldható, akkor indítsuk a napot, egy olyan találkozóval, ahol még az ünnepek utáni nagy zabálást tudnánk emésztgetni. Arra gondoltam, hogy kezdhetne az osztrák Mensur Suljovic a walesi Mark Webster ellen. Tudod ők voltak, akik mind a ketten az első kört egyaránt 3-0-s összesítéssel abszolválták. Míg Suljovic Ron Meulenkamp ellen nyert 88,51-es átlagot és 47,37%-os kiszállót produkálva, addig Webster 87,78-as átlagon és valami parádés, 81,82%-os kiszállón fejezte be Joe Murnan elleni találkozóját.

Egymás ellen eddig nyolcszor találkoztak: hat alkalommal „Doktor Spider” diadalmaskodott, míg Mensur kétszer tudott csak nyerni, ráadásul az osztrák utolsó győzelméig egészen 2010-ig kell visszamennünk. Találkoztak már egyszer a vébén, még pedig 2014-ben a legjobb 64-ben sorsolták őket össze, ahol 3-2 arányban a walesi tudott felülkerekedni „The Gentle” becenévre hallgató osztrákon. A mostani találkozón is valami hasonlóra számítok, végig szoros küzdelmet hozhat a párharc, és ha Webster tudja hozni azt a zseniális kiszállózási arányt, mint tette azt az első körben, akkor a „sógornak” ennyi lesz a vébé. Szóval a tippem az, hogy a Mark Wester megy tovább.

webster_2.jpg

Mark Webster nyilatkozik az első meccse után

Robert Thornton - Daryl Gurney

Aztán arra gondoltam, hogy kicsit fokozhatnánk majd az izgalmakat, egy jó kis Thonton Gurney párharccal. Habár tudom, hogy tisztában vagy vele, de azért megemlítem, hogy a skót sima 3-0-val, míg az észak-ír 3-1-es összesítéssel lépett túl az első körön: „The Thorn” Zoran Lerchbacher ellen tette mindezt 88,55-ös átlagot és 23,08%-os kiszállózást produkálva, míg Daryl Gurney Jermaine Wattimena ellen győzött 96,85-ös átlagon és 29,41%-os kiszállón befejezve a partit.

Egymás ellene eddig három alkalommal találkoztak és mind a három párharcot a skót nyerte, ami finoman fogalmazva sem túl jó előjel Gurney-nek. Habár a makulátlan mutató a skót felé billentené az esélyeket, azonban Gurney-t a fogadóirodák (is, és én is) esélyesebbnek gondolják, teljes joggal, hiszen ez az év jobban sikerült neki, és minden esélye megvan arra, hogy egy jó játékkal kiejtse „The Thornt”.

Kedves Jézuska! Egyre mindenképpen szeretnélek megkérni: Robert nagyon sokat szokott hisztizni bosszankodni, ami aggodalomra adhat okot, félek ugyanis, hogy egyszer az egészség rovására megy a dolog. Figyelj rá, hogy ne idegeskedjen olyan sokat...tudod, itt vannak az ünnepek, felesleges annyit görcsölni.

Dave Chisnall - Chris Dobey

A délutáni szekciót lezárandó, egy remek csatának ígérkező Dave Chisnall kontra Chris Dobey összecsapásra gondoltam. Chizzy az első körben majdnem megizzadt a fiatal osztrák Rowby John Rodriguez ellen: 3-2-es összesítéssel végül továbbment, 98,72-es átlagot és 35,29%-os kiszálló arányt produkálva, köszönhetően annak, hogy a döntő szettben nagyon összekapta magát, ugyanis sima 3-0-s leg összesítéssel abszolválta ezt a kört. Ezzel szemben Chris Dobey-nak viszonylag könnyebben sikerült az első kör, hiszen 3-1-es összesítéssel küldte haza a villámkezű Justin Pipe-ot. 90,7-es átlaga és 55%-os kiszállózási aránya mindenképpen megsüvegelendő.

dobey_1.jpg

Egy biztos: Chris Dobey méltó ellenfele lesz Chizzy-nek

Egymás ellen eddig háromszor meccseztek: kétszer Dobey, egyszer pedig Chisnall örülhetett, de mindegyik parti izgalmasra sikeredett, így a mostani összecsapásuk kapcsán is erre lehet számítani. Hogy ki örülhet a végén? A fogadóirodák Chizzy sima győzelmére számítanak, azonban én meglepetést érzek, de mindez természetesen nem fog kiderülni, hacsak nem sikerül ezt a partit összehozni nekem.

Esti szekció

Kedves Jézuska!

Kezdem most már telhetetlennek érezni magam, de kérlek gondolj arra, hogy mennyire jól viselkedtem ebben az évben, így ennek tükrében talán igazán nem lesznek olyan nagy kéréseim az esti szekcióval kapcsolatban (de).

Raymond van Barneveld - Alan Norris

Barney nagyon elszántan érkezett erre a vébére, az első körben látszott rajta, hogy mennyire összerakta magát. Alátámasztva mindezt: simának mondható meccsen győzte le 3-0-ra Robbie Greent 98,45-ös átlagot és 56,25%-os kiszállózást produkálva. Ellenfelének azt az Alan Norrist kívánnám, aki igen csak megszenvedett John Michaellel szemben az első kanyarban, ugyanis a görög szetteket tekintve 2-0-ra is vezetett, azonban „Chuck” összekapta magát és innen sikerült neki fordítania. Norris 91,61-es átlaggal és 28,95%-os kiszállózási aránnyal zárta a találkozót, amely nagyon kevésnek tűnik az ötszörös világbajnok hollanddal szemben.

Egymás ellen eddig háromszor találkoztak és mind a három partit a holland húzta be, mégis valami azt súgja, hogy Norris első körös formája csak egy megbotlás volt és a 2014-es BDO vébé második helyezettje megnehezítheti RvB dolgát. De, ha nem teljesíted kívánságomat, akkor sosem tudjuk meg, hogy mi lesz a találkozó végkimenetele.

Phil Taylor - Kevin Painter

Hát erre aztán szerintem Te sem mondhatsz nemet! :) Ezt tekintsük inkább a Te kívánságodnak, tudom mennyire odavagy ezért a párosításért. Hiszen ki ne emlékezne arra a bizonyos 2004-es vébé döntőre, ahol ez a két úriember küzdött meg egymással a világbajnoki címért, és ki ne emlékezne arra, hogy mekkora partiban dőlt el a párharc: Painter 4-1-re is vezetett, majd Phil innen kapaszkodott vissza 6-5-re, hogy aztán a „Művész” 6-6-ra mentse a partit. Az utolsó szett aztán a végletekig kiélezett volt, olyannyira, hogy hirtelen halál legben dőlt el a vébé sorsra, és bár a meccs során Painternek több alkalommal is lehetősége lett volna befejezni a mérkőzést, a végén mégis „The Power” örülhetett.

Az első kanyarban rögtön az első napon, a nyitómeccsen kellett Painternek bizonyítania Jamie Caven ellen, akit végül 3-1-es összesítéssel tudott legyőzni, míg ellenfele, Phil Taylor a negyedik napon lépett színpadra David Platt ellen, akit nagyon simán 3-0-val küldött haza. „The Power” parádés 101,93-as átlagot hozott, megspékelve egy 50%-os kiszállózási mutatóval, ami enyhén szólva is bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.

Ugyan a 2004-es döntő rövid összefoglalóját olvasva az embernek az lehet az érzése, hogy kettejük egymás elleni mérlege legalább ennyire szoros, azonban ez nincs így. Eddig összesen 32-szer találkoztak, amelyből 31-et (!) Phil Taylor nyert meg, a „Művész” mindössze egy győzelmet tud ellene felmutatni, azt is 2001-ből. Ha a vébén való találkozásukat nézzük, akkor öt alkalommal mérkőztek meg (legutóbb például tavaly) és a 2004-es partit leszámítva Phil papa mindet nagyon simán abszolválta: 5-1, 5-1, 4-1, 4-1. Nem túl szép előjelek ezek Kevin Painter számára, és azt gondolom, hogy a mostani találkozásuk során sem terem neki sok babér, így „The Power” győzelmére tippelek.

taylor.jpg

Taylor is tudja: Kevin nélkül nincs karácsony!

Michael van Gerwen - Cristo Reyes

Kedves Jézuska! Lassan a végére érek a kívánságlistámnak, most már „csak” a világelsőt szeretném a nap végén megnézni. Remélem nem veszed tolakodásnak, de sokan kedvelik a holland játékát, így most ebben az esetben nem csak öncélú kívánságról lenne szó.

Mind Reyes, mind pedig Gerwen a harmadik napon kezdte meg vébé szereplését: a nap záró meccsén a holland valami frenetikus játékot mutatva, 103,34-es átlagot és 45%-os kiszállózási mutatót produkálva mosta le azt a Kim Viljanent, akinek csupán egy leget engedett nyerni. Ezzel szemben Cristo Reyes nagyon megizzadt a belga van den Bergh ellen, ugyanis csak döntő szettben 3-2-es összesítéssel tudott továbblépni a második körbe. Ha az átlagát nézzük, akkor messze elmarad van Gerwenétől (97,06), viszont kiszálló mutatója sokkal jobb (63,16%).

Egymás ellen eddig háromszor találkoztak, és kétszer a holland, egyszer pedig a spanyol diadalmaskodott. Őszintén szólva elsőre nem tűnik ez nehéz feladatnak MvG számára, azonban Cristo tud kellemetlen ellenfél lenni. Meglátjuk, hogy milyen formában érkezik, mindenesetre én a holland győzelmére tippelek.

Ezzel pedig az irományom végére értem, lehet, hogy helyenként túl követelőzőnek tűnhettem, de ha arra gondolsz, hogy ezzel a listával több tízezren egyetértenek, akkor azt gondolom, hogy teljesíthető lehet minden pontja. Most pedig Kedves Jézuska és Kedves Olvasók, tessék tippelni!

Szeretettel üdvözöl: Frank :)

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9112073269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása