9 Nyíl

A világbajnok porrá zúzta a világelsőt

2020. szeptember 03. 09:24 - Denis Potvin

A szerda este folyamán már nagyjából kiveséztük a dolgokat, most egy kicsit nézzünk a dolgok mélyére. Már csak három forduló van hátra az idei Premier League második szakaszából, és Glen Durrant mögött, illetve Daryl Gurney előtt nagyon feszes a mezőny. Bár Gary Anderson öt meccse tartó veretlensége miatt picit ellépett, még egyáltalán nem nyugodhat meg. Michael van Gerwen viszont tovább stresszelhet, a világbajnoktól elszenvedett megsemmisítő vereség után megint a vonal alatt van.

kv1uii9v.jpg

Elemezzük először a Peter Wright-Michael van Gerwen meccset. Nincs abban szenzáció, hogy a regnáló világbajnok legyőzi a világelsőt. Inkább a „de hogyan”-ra adott válasz volt nem mindennapi. Wright hihetetlen jól dobta a tömegeket, a kiszállózása fenomenális volt, két 13 nyilas leget is dobva 5-0-ra húzott el. A holland képtelen volt felvenni a ritmust, az átlaga 80 és 90 között cikázott, a kiszálló pedig… Hát 1/7, ami meg is pecsételte a sorsát. 5-0 után szépített, de Wright egy fikarcnyi esélyt sem hagyott utána sem. Ezzel van Gerwen az utolsó hat meccséből a negyedik vereséget szenvedte el, a címvédő jelenleg nem áll továbbjutásra.

Glen Durrant három pontos előnyt tartott meg, és nem rajta múlt igazából a Michael Smith elleni meccs. Smith az elején 3-1-re ment el, sőt 6-2-re, majd 7-2-re is vezetett. Már látszott a célegyenes, amikor valami kibillentette az addig megszokott stílusából. Durrant összeszedettebb lett, míg Smith elszórt pár kiszállót, összesen három meccsnyilat hibázva, végül kénytelen volt megelégedni az egy ponttal. Duzza még egy 131 pontos kiszállót is odavert.

Majdnem hasonló helyzetbe került Gary Anderson is, neki 10 rontott duplája volt. Bár Gurney az elején egy 150 pontos kiszállóval nyitott, majd egy 116-ossal folytatta, a skót kiváló játékkal hat leget nyert egymás után. Majd egy bullos kiszállóval már a 7-3 is megvolt. Innen egy leget kellett volna hozni, ami csak nagyon nehezen sikerült, miközben Gurney egyre közelebb ért. Anderson három legen át próbálta megdobni a duplát, de csak nem jött össze, végül 26 kísérletből tudta csak összehozni a nyolcat úgy, hogy a legutolsó nyila csapódott be a D14-ben, mikor Gurney-nek már csak 65 pontja volt.

Az idegek csatáját sikerült az utolsó meccsre is átmenteni. Nathan Aspinall előbb egy 5-2-es vezetést adott el Gerwyn Price ellen, majd 5-5 után 7-6 lett Aspinall-nak. Az utolsó legben Price-nak sok esélye nem volt a döntetlenre, 200 pontnál tartott, amikor Asp 40-ről első megdobta.

Ahogy közeleg a hajrá, egyre izgalmasabb lesz minden meccs. Csütörtök este például egy Durrant-van Gerwen meccs, ami már lényegesen befolyásolhatja a végső sorrendet. Abban biztosan lehetünk, hogy Duzza nem akarja már feladni az első helyét az utolsó három fordulóban, de vajon Michael van Gerwent mennyire spanolta fel a szerdai vereség. Ma este kiderül.

eg8ce6axcaiowor.jpg

  • Gerwyn Price v Daryl Gurney
  • Gary Anderson v Michael Smith
  • Peter Wright v Nathan Aspinall
  • Glen Durrant v Michael van Gerwen

pl_2020_league_table_3.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5616187712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása