9 Nyíl

Wright: Don't stop me now!

2017. május 08. 00:42 - Denis Potvin

HappyBet European Darts Grand Prix - a döntők (összefoglaló)

Hát ilyet. Ilyen nincs is. Ki emlékszik ilyenre? S még sorolhatnánk tovább az ehhez hasonló kérdéseket. Bár biztosan többen nem tudnak arról, hogy ilyen hat éve nem fordult elő. Michael van Gerwent 6-0-ra akkor győzték le legutóbb, a Player Championshipben. Peter Wright-tal talán születik egy új korszak. Elképesztő. De nézzük sorban a dolgokat.

18275253_1945265542360368_6638525057146774204_n.jpg

c_qfnzsxoammcmv.jpg

Peter Wright bemutatja: Hogyan győzzük le a világbajnokot 6-0-ra, alig húsz perc alatt

Negyeddöntők:

Jelle Klaasen 6-5 Joe Cullen

Jo Cullen igenis oda fog érni a legjobbak közé, most csak egy leggel kapott ki Klaassentől. Breakelni is tudott, aztán nagyon fennmaradt. Ment az esélyesebb ellenfele után 3-3 után még a vezetést is átvette. Aztán Klaasen csinált egy olyat, amilyet élőben is jó lenne végre látni, 170-ről szállt ki, T20, T20 és Bull. Csodálatosan szép volt. Cullen-t még ez sem ingatta meg, 5-5-re egyenlített, és végül az utolsó leg döntött, amit Klaasen egy 180-nal kezdett, és végül úgy nyert meg, hogy ellenfele még bőven 100 felett járt.

Peter Wright 6-2 Jan Dekker

Dekker menetelése itt ért véget. Wright már 4-0 arányban is vezetett, amikor Dekker feljött 4-2-re, de aztán Wright végül lazán elintézte az egész hétvégén jól játszó hollandot.

Utána jött két olyan meccs, amikor az esélyesek nyertek. Chisnall 95,8-as átlaggal jutott a legjobb négybe, Gerwen pedig gyakorlatilag kivégezte van de Past, aki még a kilencvenes átlagot sem érte el nagy ijedtében.

Dave Chisnall 6-3 Rob Cross

Michael van Gerwen 6-1 Benito van de Pas

Elődöntők:

Peter Wright 6-3 Jelle Klaasen

Michael van Gerwen 6-5 Dave Chisnall

Gerwen már az elődöntőben is megszenvedett a sikerért. Csupán úgy tudott győzni Chizzy ellen, hogy az angol kétszer is az egyes szektort találta el, míg Gerwen 68-ról be tudta fejezni. Hát van ilyen. De olyan nincs, ami a döntőben történt, ilyet még sosem láttunk, amióta ez a blog létezik. Történelmi pillanatok voltak.

Döntő:

Peter Wright 6-0 Michael van Gerwen

Jött tehát a döntő, amire tényleg nincsenek szavak. A hétvégén egy párszor leírtuk, ha valaki képes lesz ezt a kopasz dobógépet – akit egyébként nagyon nagyra becsülünk– megállítani az most csak Peter Wright lehet és Peter Wright megállította. Nem is akárhogy. Nem is kell meccset elemezni, mert minden leget Wright nyert, 105, 86-tal fejezte be a találkozót. Gerwen is majdnem elérte a százas átlagot, de leget egyet sem tudott nyerni. Peter, Peter, ne legyen az, hogy mindig ugyanaz nyer. Imáink pedig végre meghallgattattak. De azért erre még mi sem gondoltunk.

untitled-1_3.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr812488807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása