9 Nyíl

Itt a páros-vb első csodája: Szingapúr kipörgette Andersonékat

2017. június 02. 09:09 - Denis Potvin

betway World Cup of Darts - az első nap (összefoglaló)

Egészen biztosan nem így gondolta Gary Anderson és Peter Wright ezt a hétvégét, röpke félóra alatt nem hogy a döntős álmaiknak lett vége, hanem az egész World Cup of Darts versenyüknek. A torna első napján Szingapúr óriási meglepetésre, de teljesen megérdemelten legyőzte Skóciát, ezzel a kétszeres világbajnok Anderson, és az idén kiváló formában dobáló Wright máris csomagolhatott. Paul Lim pedig egészen biztosan nemzeti hős lett hazájában, ha még nem volt az. Minden meccsről van videónk.

betway-world-cup-of-darts_nglzu5vynfme1eaz3tdpg8hkr_2.jpg

dbs3plcvyaufokg.jpg

Micsoda kontraszt, 1990-ben ő volt John Lowe után az első, aki televízió képernyői előtt dobott egy kilencnyilast. Még amerikai színekben, a BDO-világbajnokságon, a Jack McKenna elleni meccsen. 27 évvel később pedig éppen az ő vezérletével Szingapúr kiütötte a végső győzelemre is esélyes Skóciát. Fantasztikus produkció. De menjük sorba az első nap eseményein.

Thaiföld (Tanavat Gavinuntavong/Attapul Jupakari) - Görögország (John Michael/Joannisz Szelahoglu): 3-5

Az angolos nevű John Michael vezérletével, nem túl magas átlagot dobáló görögök végül úgy nyertek, hogy a kimondhatatlan nevű ázsiai elllenfeleik a meccs elejét még irányították, 3-1-re is vezettek, végül négy leget nyertek egymás után a görögök és továbbjutottak a következő körbe.

thaifold-gorog.jpg

Hongkong (Kaj Fanlung/Royden Lam) - Oroszország (Borisz Kolcov/Alexander Oreskin): 3-5

Az oroszok az előző évi negyeddöntőst Hongkongot búcsúztatták. Itt már emelkedtek az átlagok, de éppen csak nyolcvan fölé értek, viszont volt két szép kiszálló, Royden Lam 111-ről, Kolcov pedig 110-ről fejezett be egy-egy leget. Az oroszok 0-1 után fordítottak és végig a kezükben tartották a meccset. Nem volt kétséges a sikerük, Kolcov dobta jobban a kiszállót, Oreskin pedig a nagyobb átlagot. Azért Royden Lam 90,3-asa sem volt olyan rossz, de kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz.

hongkong-orosz.jpg

Írország (Mick McGowan/William O'Connor) - Lengyelország (Krzysztof Ratajszki/Tyitusz Kanik): 5-3

Érdeklődéssel vártuk az idén fantasztikusan játszó Ratajszki barátunk fellépését, de Mick McGowan két fuvar között odacsapott egy 98,20-as átlagot, Ratajszki ezúttal csak 85,97-ig jutott. Ezzel együtt is derekasan tartották magukat. 2-2-ig fej-fej mellett mentek, majd a lengyelek vezettek, utána viszont három nyertes ír leg következett. Nem Ratajszki, hanem a társa Kanik mutatott be egy szépet, egy 144-es kiszállóval egyenlített a negyedik legben.

ir-lengyel.jpg

Japán (Muramacu Haruki/Jamada Juki) - Spanyolország (Antonio Alcinas/Cristo Reyes): 3-5

Érdekes kis meccs volt, a színvonal azért elmaradt a várttól, és ezt éppen a nagyobb nevű Reyes-től és Alcinas-tól vártuk volna. Utóbbi még a magyar átlagot is alulmúlta, csak 68,72-ig jutott, ennél mind a két japán jobban dobált. Japán 2-0-ra és 3-1-re is vezetett, érett az első csoda a csarnokban, de aztán elfáradhattak és még ezzel a játékkal is tudott fordítani Spanyolország.

japan-spanyol.jpg

Belgium (Kim Huybrechts/Ronny Huybrechts) - Új-Zéland (Rob Szabo/Cody Harris): 5-2

Jött az első igazi sztárcsapat, a 2013-as World Cup of Darts-döntős Huybrechts-testvérek, akik közül most Kim vitte a hátán a csapat és a nap első száz feletti átlagát produkálta, pedig az elején Új-Zéland még 2-1-re is vezetett. De a magyaros nevű Rob Szabo ezen a napon pocsék estét fogott ki, sorra rontotta el a szektorokat, nem találta a formáját, miközben Kim Huybrechts szórta a 180-akat. Egy páros meccsnek mindig megvan a maga kémiája, és ezt az új-zélandi duót most Szabo 59,77-es átlaga savasította le.

belga-ujzeland.jpg

Ausztrália (Simon Whitlock/Kyle Anderson) - Dánia (Per Laursen/Alex Jensen): 5-4

Az első olyan meccs volt, amely végsőkig kiélezettre sikeredett, az ausztráloknál most Kyle Anderson, a dánok Per Laursen dobált most jobban. Volt egy szép dán kiszálló 116-tal és 4-3-as dán vezetésnél az ausztrálok 300-on hagyták fent az ellenfelüket, így jutottunk el az utolsó legbe, ahol a dánoknak csak egy százpontos dobás jött össze, Anderson viszont egy 140-est odacsapott. Aztán Laursen 92-ről elrontotta a D16-os kiszállót, pedig a bull és sima 10 is jött neki, az ausztráloknak D20 kellett és Anderson ezt meg is dobta.

ausztral-dan.jpg

Skócia (Gary Anderson/Peter Wright) - Szingapúr (Paul Lim/Harith Lim): 2-5

És akkor jött a frankfurti csoda, amikor Paul Lim a nap negyedik legmagasabb átlagával megmutatta, hogy ebben a sportágban is minden lehetséges, az akarat és a koncentráció még olyan nagyságokat is képes legyőzni, mint Anderson és Wright. Konkrétan esélye sem volt a skótoknak, és ahogy egyik magyar éljátékosunk is megfogalmazta, ezt megérdemelték mind a négyen. 1-3-nál érezhették az addig szerényen dobáló Anderson-ék, hogy ebből még nagy baj is lehet. Azt a lélektani előnyt sem tudták kihasználni, hogy éppen 1-3 után Limék egy ragyogó 130-as dobással 40-re kerekítettek, de aztán kilenc tűből sem tudtak kiszállni. Rosszul ment a dupla a másik oldalon, kilencből csak kettő, összesen pedig 22,22 százalékos teljesítmény, ami a PL ászaitól szánalmas, Anderson 83,78-as, Wright 84,75-ös átlaga pedig botrányosan gyenge volt. A végére csak a kézfogás maradt nekik...lehajtott fejjel.

skot-szingapur.jpg

Wales (Gerwyn Price/Mark Webster) - Finnország (Kim Viljanen/Marko Kantele): 5-4

Meglepően nagy csatát hozott finnek meccse, akik igazán kiválón játszottak a kiemelt Wales ellen. De volt Gerwyn Price, aki ma megmutatta, nem véletlen kopogtat az élmezőny ajtaján, igenis ott van a helye. A nap legjobb teljesítményét nyújtotta, 115,67-es átlaga egészen zseniális. Négy száznyolcvanasa kellett a sikerhez, a másik oldalon pedig Marko Kantele játszott fantasztikusan, majdnem elérte a százas átlagot, övé lett a nap harmadik legjobb eredménye, a kiszállózása pedig kettőből kettő. A finnek 2-0-ra vezettek, amikor jött egy ragyogó 124-es kiszálló Webstertől. Mindig a finneknél volt az előny, akkor is, amikor Kantele 141-ről checkkelt. A walesiek csak egyszer vezettek, ám azt pont akkor, amikor a sportban a legjobban kell. A legvégén a finnek indították a leget és az esélyük is meg volt a sikerre, hiszen 56-ről a papíron jobbik Viljanennek kellett volna megoldania. De nem sikerült a 16-os után kétszer is a D20 fölé szállt. A másik oldalon 20-ról kellett megoldani, igaz, hogy Webster csak harmadjára csinálta meg, de összejött, így Price-ék mentek tovább.

wales-finn.jpg

Végezetül pedig nézzük a játéknap öt legmagasabb átlagát:

  1. Gerwyn Price: 115,67
  2. Kim Huybrechts: 100,62
  3. Marko Kantele: 98,52
  4. Paul Lim: 98,20
  5. Mick McGowan: 98,15

És ne felejtse el senki. Ma jön a nagy nap, a Magyarország-Kanada meccs, Végső Jánossal és Mester Zoltánnal. A hivatalos program szerint a második meccs a miénk, az Egyesült Államok-Olaszország találkozó után, 20:30-kor kezdünk. Mindenki a tv elé!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6412558897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása